NLBEFR

Platform over hotelmanagement, inrichting en design in Nederland
AR en AI: nieuwe tools voor magische interieurconcepten
*Breng deze foto tot leven met de Artivive app.

AR en AI: nieuwe tools voor magische interieurconcepten

Interactief kunst beleven in het hotel

Kunst en hotels gaan hand in hand. Het juiste kunstwerk kan de sfeer transformeren en bijdragen aan een onvergetelijke klantbeleving. Met de komst van AI (Artificial Intelligence) en Augmented Reality (AR) kunnen hotels daar een nieuwe dimensie aan toevoegen. “Deze nieuwe technologieën creëren een unieke en gepersonaliseerde beleving​,” zegt ontwerper en kunstenaar Hanneke van de Pol van Artwallcollection. Ze legt uit hoe AI en AR kunnen zorgen voor een nieuwe manier van kunst beleven in hotels, die meer interactief, persoonlijk en verrassend is.

*Breng deze foto tot leven met de Artivive app.

Met haar kunst en design vormt Van de Pol wanden om tot kunstwerken. Ze maakt gebruik van innovatieve technologieën, waaronder AI en AR, om naadloze wandbekledingen te ontwerpen die harmoniëren met het interieur. Haar werk – onder de naam Artwallcollection – is  te zien in toonaangevende hotels, restaurants en clubs, zoals de Jimmy Woo en Hotel L’europe in Amsterdam en Gordon Ramsey’s restaurant in Londen. Ze heeft een goede relatie met gerenommeerde interieurontwerpers die haar showroom in Arnhem regelmatig bezoeken voor inspiratie en samenwerking.

Alles moet kloppen

Van de Pol gaat voor de optimale beleving en draagt bij aan hoogwaardige interieurconcepten. “Mijn achtergrond als grafisch vormgever, fotograaf en klassiek schilder maakt dat ik oog heb voor het totaalplaatje van een interieur. Ik vind het belangrijk dat alles met elkaar in harmonie is om een optimale beleving te creëren. Alles moet bij elkaar horen en kloppen. Kunst met augmented reality is een mooie manier om de guest experience te verrijken. Met AI kun je kunst helemaal aanpassen aan de stijl en sfeer van het hotel, restaurant of bar.”

Artwallcollection is gespecialiseerd in het leveren van luxe bekleding en kunst op maat voor hotels, restaurants, bars en clubs. *Scan met de Artivive app.

Van de Pol heeft zich met enthousiasme gestort op de nieuwe mogelijkheden die AI biedt. De resultaten zijn volgens haar verbluffend. “Ik heb de afgelopen twee jaar geëxperimenteerd met kunst, design en fotografie in combinatie met AI. Van de vormgeving van de wandbekleding, het design aan de muur tot aan de vloerbedekking: alles kun je met behulp van AI ontwerpen en op elkaar laten aansluiten. Zo heb ik een bijzondere collectie wandbekleding ontworpen waarin verschillende stijlen terugkomen – art deco, maximalistisch, klassiek, bohemian, oriëntaals of een bijzondere mix. die ik met de hand of digitaal schilderde. Dit proces is mede door AI zoveel minder arbeidsintensief geworden zodat ik me nu ook kan gaan specialiseren in het ontwerpen van tapijten en het leveren van kunst op maat.”

Van de wandbekleding tot aan de vloerbedekking: alles kun je met behulp van AI ontwerpen en op elkaar laten aansluiten. *Scan met de Artivive app.

Kunst komt tot leven

Op de onlangs gehouden Hotel Independent Show presenteerde Van de Pol hoe de combinatie van wandbekleding, tapijtontwerp en augmented reality kunst een hotelkamer kan omtoveren tot een bijzondere plek. “Kunst heeft altijd al een belangrijke rol heeft gespeeld in de hotelervaring,” zegt de ontwerpster. “Maar met de komst van AI en AR kunnen hotels nu een collectie laten maken die nog interessanter en interactiever is voor gasten.” Ze legt uit dat AR kunstwerken tot leven kan wekken en zo een extra dimensie kan geven aan de kunstervaring. “Met AR kunnen gasten een kunstwerk met hun telefoon scannen en dan meer te weten komen over het kunstwerk en de kunstenaar, of een interactieve rondleiding krijgen door de kunstcollectie van het hotel.”

Kunst gemaakt door Hanneke van de Pol. *Scan deze foto met de Artivive app en bekijk collectie kunstwerken.

Volledig af te stemmen

Met AI kunnen hotels hun kunstcollectie volledig afstemmen op de smaak en voorkeuren van hun gasten. “Zo kan het tv-scherm in de kamer dienen als een kunstwerk aan de muur. Dit scherm toont een kunstcollectie die afgestemd is op het design en de sfeer van de kamer. Hotels kunnen deze collectie eenvoudig en voordelig veranderen met een abonnement,” legt Van de Pol uit. 

Ze is van mening dat  AI en AR een groeiende rol zullen spelen in de toekomst van kunst, interieur en design. “Het combineren van kunst en technologie is een trend die zich verder zal ontwikkelen in de hotel- en designwereld. Nieuwe technologieën stellen ons in staat om kunst en design op een totaal nieuwe en interactieve manier te ontdekken en te waarderen.” Technologie kan dan een krachtig hulpmiddel zijn om unieke interieurconcepten te creëren en te implementeren. Of het nu gaat om een stoelontwerp, een interieurschets of een moodboard, AI kan een waardevolle assistent zijn.

“De combinatie van wandbekleding, tapijtontwerp en augmented reality kunst kan een hotelkamer omtoveren tot een bijzondere plek.” *Breng deze foto tot leven met de Artivive app.

Magisch

“Mijn passie als ontwerpster is om bijzondere ontwerpen te maken. Ik verbeeld het verhaal van de klant in een visueel concept. Het vinden van de perfecte wandbekleding, kunst en stijl is voor mij een magisch proces. Ik gebruik AI als hulpmiddel om mijn ideeën sneller te realiseren. Artwallcollection is gespecialiseerd in het leveren van luxe wandbekleding en kunst op maat voor hotels, restaurants, bars en clubs. Argumented reality is daarbij een extra optie die ik kan aanbieden.”  

Augmented reality in de hotelpraktijk

Met augmented reality (AR) toepassingen kunnen hotels een boeiendere en meer gepersonaliseerde gastervaring creëren. Gasten kunnen op een spannende en vernieuwende manier leren over het hotel en de dienstverlening. Dat kan bijdragen aan een grotere klanttevredenheid en loyaliteit.

– Met AR kunnen gasten real-time informatie verkrijgen over de omgeving. Ze kunnen bijvoorbeeld zien waar de leukste attracties, restaurants en winkels zijn. Dit kan via een AR-bril of een smartphone. Zo kunnen ze makkelijk en leuk de omgeving leren kennen.

– Met een AR-menukaart kunnen hotels hun gasten een nieuwe manier van bestellen bieden. Gasten kunnen hun smartphone gebruiken om de menukaart tot leven te brengen. Ze kunnen zien hoe de gerechten eruit zien, meer te weten komen over de bereiding en de ingrediënten, en feedback van andere gasten lezen. Dit geeft een beter beeld van wat ze kunnen verwachten.

– Hotels kunnen AR-kunstwerken toevoegen aan hun interieur. Gasten kunnen deze kunstwerken scannen met hun smartphone voor een interactieve weergave met extra informatie over de kunstenaar, de betekenis van het kunstwerk of een audiobeschrijving. 

– Een AR-welkomstboodschap is een innovatieve manier om gasten te begroeten. Een hotel kan bijvoorbeeld een gepersonaliseerde boodschap tonen wanneer de gasten hun smartphone richten op een bepaalde plek in de lobby. Dit kan de gasten een speciaal en persoonlijk gevoel geven.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details