NLBEFR

Platform over hotelmanagement, inrichting en design in Nederland
Valk Exclusief Eindhoven-Best geopend
Het à la carte restaurant.

Valk Exclusief Eindhoven-Best geopend

‘Pleisterplaats voor zakenreizigers en vakantiegangers’

Langs de A2 bij Eindhoven-Best en op een steenworp van Eindhoven Airport, ligt het hotel tegen een strakblauwe lucht te schitteren in de voorjaarszon. Een stijlvolle combinatie van 12 verdiepingen glaspartijen in een stralend wit betonnen geraamte. Je kunt er bij wijze van spreken zo doorheen kijken. Na drie jaar is de nieuwe Van der Valk-locatie bijna af. Daimy van der Valk (4e generatie familie Van der Valk) staat aan het roer van het spiksplinternieuwe hotel dat uittorent boven de regio. Enthousiast neemt ze HOTELVAK mee voor een exclusieve tour en unieke blik achter de schermen.

Bij binnenkomst valt het direct op. De naturelhouten tinten, de warme aankleding, de geometrische patronen en als blikvanger de enorme houten trap. Licht, warm, modern en een beetje retro. “Dat is het precies,” vertelt Daimy met een kopje koffie in het gezellige restaurant. “Mijn moeder Alice heeft zich over de inrichting ontfermt. We hebben eindeloos foto’s heen en weer geappt om tot dit concept te komen dat warm, huiselijk en tegelijk fris en van deze tijd is. We zijn uitgekomen op natuurlijke materialen in karamel-, chocola- en mokkakleuren, met een knipoog naar de jaren ‘70 en ‘80. Denk aan vintage materialen, bijzonder marmer, spiegels, notenhouten elementen en natuurlijk een touch of gold. We voeren een subtiel huiselijk parfum door dat overal te ruiken is.” 

Het ontbijtbuffet.

Hier in het restaurant zie je de geometrische patronen – zoals Daimy noemt: ‘ronde vormen die je als het ware omarmen’- onder andere terug in de centrale bar met marmer en gestileerde palmbomen. “We noemen ze de toeters,” lacht de hotelmanager.

Verderop kijken we de halfopen keuken met retrotegeltjes in. “Ontworpen door mijn moeder die vanuit ervaring zegt: bij het uitdenken van een keuken moet je één lijn voor de inrichting kiezen en niet te veel verschillende meningen hebben.” Voor de 600 beschikbare couverts verzorgen Chef Thomas Voets en zijn team elke avond een Frans-klassiek menu. “We gaan koken met groenten en kruiden uit ons eigen voedselbos, we maken onze eigen friet en natuurlijk serveren we Van der Valk-klassiekers als schnitzels en dame blanche. Thomas is iemand waar mensen graag mee werken dus ons keukenteam staat er goed voor. Heel blij mee!”

General Manager, Daimy van der Valk.

Finishing touches

Rondlopend door de open hal voelt het nog wat onwennig. Na een ‘soft opening’ begin mei vinden de eerste gasten – “supernieuwsgierige proefslapers waar we veel van leren!”- hun weg terwijl de inrichters bezig zijn met de finishing touches. “Hier komen de self check-in machines, die krijgen eerst nog een gouden accent.”

Private dining.

Daimy geeft aan dat er soms iets net anders uitvalt dan verwacht: “De zuilen daar bij de toiletgroep voor de heren zijn wat te dof geworden dus de schilders zijn al bezig er een frisse kleur overheen te schilderen. Elke dag een stukje beter… De toiletten zijn trouwens heel bijzonder: het zijn uit Frankrijk afkomstige Trone toiletten met een transparante waterkolom. Voor het eerst in Nederland!”

We zijn benieuwd hoe de jonge hotelmanager de bouw en opstart zelf heeft beleefd. “Ik ben van mezelf vrolijk en nuchter ingesteld. In de race tegen de klok om open te gaan, kwam dat goed van pas toen we bijvoorbeeld vorig jaar tijdens de bouw een stevige lekkage kregen. Dat hoort er nou eenmaal bij. Ik steek graag zelf de handen uit de mouwen. Zo heb ik de menukaarten zelf ontworpen. Ik ben ook gaan snuffelen naar vintage elementen. Op Marktplaats vond ik tweedehands een gave marmeren tafel en in Rotterdam heb ik een ‘groovy’ spiegel voor bij de liften op de kop getikt.” Daimy is ook blij dat de personeelsbezetting er goed uit ziet in deze moeilijke tijd om personeel te werven. “Als hotelmanager doe ik veel om iedereen te betrekken in het familiegevoel. Ik kom zelf uit Zuid-Holland en kan de Brabantse sfeer hier heel erg waarderen.  Samen kerst, carnaval en Pasen vieren bijvoorbeeld. M’n zus, twee broers en twee neven werken hier trouwens ook.”

Wastafels in het toilet.

Pleisterplaats

Op de eerste verdieping bevindt zich het vergadercentrum. Het hotel beschikt in totaal over 24 vergaderzalen en telt maar liefst 1300 stoelen. De grootste zaal kan zelfs 800 mensen herbergen. “We verwachten dat dit hotel een belangrijke pleisterplaats wordt voor zakenreizigers en vakantiegangers. De omgeving is een ideale fietslocatie. Voor gasten hebben we dan ook elektrische fietsen beschikbaar. Daarnaast werken we samen met de naastgelegen golfbaan en stopt de bus naar Eindhoven-centrum voor de deur. Bovendien werken we samen met een taxibedrijf dat met Londense cabs rijdt – weer zo’n retro-knipoog.”

Net als in het gehele hotel trekt ook hier de vloerbedekking de aandacht: grote geometrische patronen op een relatief lichte achtergrond. Voor de tapijten is samengewerkt met een lokale partij, EMRA Flooring, uit Eindhoven. Het tapijt is Solution Dyed, een andere verfmethode dan traditioneel wordt gebruikt voor het kleuren van de vezels. Daardoor is het kleurvast en beter bestand tegen uv licht. Het is vuilafstotend en vlekbestendig, doordat geknoeide vloeistoffen en dergelijke niet door de vezels worden geabsorbeerd.

Door de glazen pui valt het oog op de naastgelegen rietgedekte boerderij waarmee het project ruim 10 jaar geleden is begonnen. “Mijn vader Marcus zette destijds op een landkaart een punaise bij deze omgeving vanwege de mix van bedrijvigheid en natuur. Hij stuurde namens de familie een brief naar de omliggende boerderijen of hij hier ooit een hotel mocht bouwen. Uiteindelijk kregen we toestemming om die droom te realiseren. De boerderij houden we in ere door deze om te bouwen tot personeels-woningen.”

Fenomenaal

Terwijl Daimy her en der een praatje maakt, nemen we de lift naar de 6e. In de ruime hotelkamers staan de bedden centraal opgesteld, met altijd een geweldig uitzicht. We zien diverse moderne faciliteiten, zoals Philips IPTV, draadloze telefoonoplader, Dyson föhn, bluetooth speaker en een koffiemachine. Van der Valk: “Uit drie proefopstellingen hebben we de ideale kamer samengesteld, met altijd zowel een douche als een ligbad. In het design zie je weer dezelfde kleurstellingen en organische vormen. De Swiss Sense bedden en lakens zijn voorzien van een QR-code, zodat gasten die zelf kunnen bestellen. Grappig detail: tegenover het zitje vind je een handig vakje om schoenen weg te bergen. Daaraan herken je de praktische hand van mijn moeder. Onze proefslapers misten nog kartonnen bekertjes, die hebben we meteen toegevoegd.” De ruime luxury suites zijn bovendien voorzien een tweepersoons bubbelbad en privé-sauna.

Skybar

Via het interne trappenhuis komen we op de bovenste verdieping (52 meter) met weids uitzicht over de bomen en de stad Eindhoven. We zien het PSV-stadion liggen. Terwijl de inrichters hier nog hard werken, schetst Daimy de nabije toekomst: “Hier installeren we binnenkort onze multifunctionele skybar waar op hoog niveau wordt gekookt en cocktails worden geserveerd. Verder kan men hier vergaderen met fantastisch uitzicht. Er komt ook een fitnessruimte plus wellness met verschillende sauna’s en een gigantisch zwembad. Dit wordt geweldig!”

Bij het afscheid noemt de Van der Valk-telg nog de ‘secret spot’ van het hotel: “In het souterrain opent een knusse kroeg voor echte Brabantse gezelligheid. Die gaan we ook verhuren voor feestelijke bijeenkomsten. Kom dus gauw weer eens terug!”

Buiten worden we aangesproken door een mevrouw uit de buurt die van haar fiets afstapt: “Ik heb het hotel vanaf het begin gebouwd zien worden. Is het al open? Dan kom ik vrijdagavond met m’n man. Ik heb al gehoord dat hier heel goed wordt gekookt!”  

Feiten & cijfers

• Eén van de duurzaamste hotels in Nederland
(BREEAM-label Outstanding)

• Ontworpen door ‘huisarchitect’ Paul Theunissen. Eerste paal: mei 2020

• 12 etages. 200 kamers, waarvan 22 suites

• 450 parkeerplaatsen. Elektrische fietsen beschikbaar en bushalte voor de deur

• 9 minuten van Eindhoven Airport

• Vergadercentrum; in totaal 24 zalen

• 1e Valk Exclusief hotel met houten key cards

• Brabants café in het souterrain en skybar op de 12e etage
(Skybar opent zomer 2023)

• 3 restaurants: brasserie, à la carte en Live Cooking
 
• Wellness met 25 meter zwembad en 5 sauna’s
(Welness gedeelte opent zomer 2023)

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details