NLBEFR

Platform over hotelmanagement, inrichting en design in Nederland
15 opmerkelijke feitjes – Wist je dat?
Het Icehotel in Jukkasjärvi, Zweden.

15 opmerkelijke feitjes – Wist je dat?

We hebben een aantal opmerkelijke feitjes over hotels voor je op een rij gezet. Van het oudste hotel ter wereld  tot dat torenhoge ding in Dubai, waar je spontaan hoogtevrees van krijgt. Elk feitje, eigenlijk gewoon een leuk weetje, onthult een stukje geschiedenis en vernuft uit de branche.

1. Het oudste hotel ter wereld: Nishiyama Onsen Keiunkan in Japan, opgericht in 705 na Christus, staat in het Guinness World Records als het oudste continu werkende hotel ter wereld.

2. Hoogste hotel ter wereld: Het Gevora Hotel in Dubai is het hoogste hotel ter wereld, met een hoogte van 356 meter.

3. Kleinste hotel ter wereld: Eh’hausl in Duitsland is ’s werelds kleinste hotel met slechts één kamer. Het dateert uit de 18e eeuw en was oorspronkelijk een liefdesnestje.

4. Grootste aantal hotelkamers ter wereld: Het hotel met de meeste kamers is het First World Hotel (Maleisië) met 7.351 operationele kamers, in Resorts World Genting in Pahang Darul Makmur, Maleisië.

Het hotel met de meeste kamers.

5. Eerste hotel met elektriciteit: The Tremont House in Boston was het eerste hotel dat elektriciteit gebruikte in 1889, geïnstalleerd door Thomas Edison zelf.

6. Eerste hotel met een lift: Het Haughton Mansion Hotel in New York had in 1870 ’s werelds eerste paternosterlift, ontworpen door Elisha Otis.

7. Onderwaterhotel in Tanzania: The Manta Resort op Pemba Island biedt een unieke onderwaterkamer waar gasten kunnen genieten van de oceaan rondom.

8. Eerste hotel met airconditioning: Het Rivoli Hotel in San Antonio was in 1922 het eerste hotel met airconditioning.

9. Eerste ‘Robot Hotel’ in Japan: Henn-na Hotel in Japan maakte geschiedenis als het eerste hotel dat voornamelijk door robots wordt bemand.

Henn-na Hotel in Japan.

10. Ondergronds slapen in Zweden: In het Icehotel in Jukkasjärvi, Zweden, kunnen gasten in kamers slapen die volledig zijn gemaakt van ijs en sneeuw.

11. Eerste hotel met gratis WiFi: The Bryant Park Hotel in New York was in 2000 het eerste hotel dat gratis WiFi aanbood aan gasten.

12. Eerste hotel met zwembad op het dak: Het Adelaide Hilton in Australië was het eerste hotel dat een zwembad op het dak had, geopend in 1982.

13. Voormalige gevangenis als hotel in Boston: The Liberty Hotel in Boston was ooit de Charles Street Jail en werd omgebouwd tot een luxe hotel.

The Liberty Hotel in Boston.

14. Eerste hotel met mobiele incheckservice: Het Wynn Las Vegas was een pionier door als eerste hotel de mobiele incheckservice aan te bieden, waarmee gasten via hun smartphone konden inchecken.

15. Meeste hoogwaardige Hotelsterren: Het Emirates Palace Hotel in Abu Dhabi, Verenigde Arabische Emiraten, wordt beschouwd als ’s werelds meest luxueuze hotel met een 7-sterrenbeoordeling. 

 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details