NLBEFR

Platform over hotelmanagement, inrichting en design in Nederland
Liset Bom: “Het nieuwe werken in de horeca”

Liset Bom: “Het nieuwe werken in de horeca”

Liset Bom – Directeur/eigenaar Hotel de Sterrenberg

In de bruisende wereld van de horeca, waar de druk hoog is en de dagen lang, is het cruciaal om stil te staan bij wat werkelijk telt: ons personeel. Daarom wil ik vanaf deze plek een licht werpen op een benadering die voor velen van ons misschien even wennen is, maar tegelijkertijd noodzakelijk is voor onze branche: modern werkgeverschap.

Mijn visie op leiderschap in de horeca is geïnspireerd door de behoeften en welzijn van ons team. In tegenstelling tot de oude normen waarin werknemers vaak onder extreme druk stonden, streef ik naar een cultuur waarin balans en respect voorop staan. Het idee dat men 50 uur per week moet werken en zelden vakantie kan nemen omdat “het te druk is”, is niet langer houdbaar in onze visie op gastvrijheid.

Bij Hotel de Sterrenberg geloven we dat elke medewerker, van de chef-kok tot de persoon die de parkeerplaats aanveegt, essentieel is voor de ervaring van onze gasten. Daarom krijgt iedereen een gelijk deel van de fooien, ongeacht iemands functie. Dit uit zich niet alleen in onze bedrijfscultuur, maar ook in concrete acties zoals een vierdaagse werkweek voor ons keukenteam, overuren die opgenomen dienen te worden, en een eerlijke verdeling van werken tijdens de feestdagen.

Een ander belangrijk aspect is het bieden van ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Wij moedigen onze medewerkers aan om hun dromen na te jagen, zelfs als deze buiten ons hotel liggen. Met persoonlijke ontwikkelingsbudgetten helpen we hen om de vaardigheden te verwerven die nodig zijn om hun eigen restaurant te openen of om zich verder te ontwikkelen binnen onze branche.

In onze sector is het een veelvoorkomende misvatting dat meer uren werk gelijk staat aan meer toewijding en succes. Echter, bij Hotel de Sterrenberg zien we dat minder hard werken onze medewerkers in staat stelt een rijker en completer leven te leiden, zowel binnen als buiten hun beroepsleven. Dit komt de kwaliteit van hun werk en hun algemene tevredenheid ten goede. Wanneer mensen tijd hebben om te ontspannen, tijd door te brengen met geliefden, of een hobby te beoefenen, komen ze terug naar werk met hernieuwde energie en creativiteit. Dit heeft een direct positief effect op hoe zij onze gasten benaderen. Door te erkennen dat je meer bent dan je werk, bevorderen we een omgeving waarin medewerkers zich gewaardeerd voelen en stimuleren we hen om zowel op professioneel als persoonlijk vlak te groeien.

Deze aanpak leidt niet alleen tot een hogere werknemerstevredenheid, maar verbetert ook de service naar onze gasten. Een gelukkig team straalt dit uit naar de gasten, wat resulteert in een positievere ervaring voor iedereen die ons hotel bezoekt.

De horeca staat op een kruispunt: we kunnen vasthouden aan oude gewoontes of kiezen voor een toekomst waarin welzijn en professionele ontwikkeling centraal staan. Bij Hotel de Sterrenberg kiezen we voor het laatste, omdat we geloven dat dit niet alleen onze medewerkers ten goede komt, maar ook de kwaliteit van onze dienstverlening verhoogt. Het is tijd voor een moderne benadering van werkgeverschap in de horeca, waarbij we ons personeel waarderen als de sleutel tot ons succes.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details