NLBEFR

Platform over hotelmanagement, inrichting en design in Nederland
Bijna 40% Nederlanders vreest diefstal op vakantie

Bijna 40% Nederlanders vreest diefstal op vakantie

Uit recent onderzoek van Overstappen.nl blijkt dat Nederlanders zich vooral zorgen maken over de diefstal van waardevolle spullen tijdens reizen naar het buitenland. 39,6% van de respondenten vreest dat hun telefoon of portemonnee gestolen wordt, terwijl slechts 7,4% zich zorgen maakt over rijden in een ander land. Tevens is 38,9% bang om ziek te worden tijdens hun verblijf. Andere zorgen zijn pech onderweg (26,7%) en verlies van bagage (24,6%). 

Jongeren vrezen bagageverlies, ouderen relatief onbezorgd 

De zorgen variëren sterk tussen verschillende leeftijdsgroepen. Jongeren tussen de 18 en 34 jaar maken zich vooral zorgen over het kwijtraken van bagage (40,4%), terwijl zij zich minder druk maken om ziek te worden in het buitenland (19,9%). Mensen van middelbare leeftijd, tussen 35 en 54 jaar, maken zich meer zorgen over ziekte in het buitenland (40,1%) en pech onderweg (44,5%). Opmerkelijk is dat bijna 54,7% van de ouderen (55 jaar of ouder) aangeeft zich geen zorgen te maken over de genoemde problemen, wat significant hoger ligt dan bij jongere leeftijdsgroepen. 

Vrouwen meer bezorgd dan mannen 

Daarnaast zijn er interessante verschillen zichtbaar tussen mannen en vrouwen. Vrouwen maken zich over het algemeen meer zorgen dan mannen; 44,2% van de vrouwen is bezorgd over diefstal van spullen versus 35,9% van de mannen. Bovendien maakt 44,7% van de vrouwen zich zorgen over ziek worden in het buitenland, tegenover 34,4% van de mannen. Bij het verlies van bagage maakt 29,3% van de vrouwen zich zorgen, in tegenstelling tot 20,9% van de mannen. Opmerkelijk is verder dat 34,6% van de mannen aangeeft zich geen zorgen te maken over de genoemde kwesties, vergeleken met 27,1% van de vrouwen. 

Jeremy Broekman, expert reisverzekeringen bij Overstappen.nl, geeft aan: “Het is opvallend dat veel mensen zich zorgen maken over de diefstal van spullen, terwijl rijden in het buitenland slechts door een klein deel van de Nederlanders als zorgpunt wordt genoemd. Daarnaast blijkt uit het onderzoek dat vrouwen over het algemeen meer bezorgd zijn wanneer zij naar het buitenland reizen dan mannen; alle percentages liggen bij vrouwen iets hoger. Bij de leeftijdsgroepen is het bijzonder dat jonge mensen vooral bang zijn dat hun bagage kwijtraakt, terwijl 54,7% van de ouderen aangeeft totaal geen zorgen te hebben over de genoemde aspecten.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details