NLBEFR

Platform over hotelmanagement, inrichting en design in Nederland
Booking.com opent officieel nieuwe Campus in hartje Amsterdam

Booking.com opent officieel nieuwe Campus in hartje Amsterdam

Op 28 juni 2023, vierde Booking.com de officiële opening van haar nieuwe Campus in het centrum van Amsterdam. Het nieuwe internationale hoofdkantoor van het online reisplatform werd officieel geopend door Micky Adriaansens, minister van Economische Zaken en Klimaat, en Arjan Dijk, bestuurder en Senior Vice President van Booking.com. De nieuwe Campus met een totale oppervlakte van 65.000 vierkante meter aan het einde van het Oosterdokseiland, ten oosten van het Centraal Station, is nu de thuisbasis van alle meer dan 6.500 werknemers van Booking.com in Amsterdam met meer dan 3.100 bureaus.

Booking.com houdt zich actief bezig met de gezondheid van haar personeel door het aanbieden van stadspassen voor de sportschool en een pingpongtafel en bouldermuur in de Campus. Ook moedigt het reisplatform haar personeel aan om gebruik te maken van de trappen in het nieuwe hoofdkantoor.

Het hypermoderne SMART-gebouw maakt in de eerste plaats gebruik van sensoren om als een ecosysteem te functioneren, bijvoorbeeld door de verlichting en temperatuur automatisch te regelen op basis van de bezetting en het gebruik. Daarnaast is de Campus gebouwd volgens de BREEAM Excellent-norm. Andere kenmerken van het gebouw zijn: 

  • Overal zijn duurzamere materialen gebruikt en veel van het meubilair is hergebruikt van voormalige kantoren van het bedrijf in Amsterdam.  
  • Er liggen 832 zonnepanelen op het dak en alle verwarming en koeling wordt berekend door geavanceerde WKO-technologie waarbij zowel warme als koude lucht diep onder de grond opgeslagen wordt. Dit kan in de zomer en winter teruggewonnen worden, waarvoor geen gas nodig is.
  • Er staan meer dan 11.000 planten verspreid door het hele gebouw, waaronder zeven bomen. Verder is er een ondergrondse parkeergarage met ruimte voor meer dan 2.500 fietsen, zodat werknemers de optie hebben met een zo laag mogelijke impact op het klimaat naar hun werk te kunnen reizen. 

Het ontwerp en de layout van de nieuwe campus worden continu geoptimaliseerd om de flexibiliteit van hybride werken te ondersteunen. Hierbij wordt de focus gelegd op het begrijpen hoe werknemers hun tijd balanceren tussen thuis en kantoor, en wordt gekeken naar de verschillende werkzaamheden die worden uitgevoerd. De Booking.com Campus heeft al 28 gemeenschappelijke break-out ruimtes, focus-cabines, en ruimtes om te voldoen aan verschillende cognitieve behoeften, zoals voor werknemers die gevoeliger zijn voor licht of geluid.

Glenn Fogel, President en CEO van Booking.com: “We zijn dankbaar dat al onze werknemers in Amsterdam weer samen zijn in één gebouw. Ik kijk ernaar uit om te zien hoe dit ons nog dichter bij elkaar gaat brengen en hoe het onze inspanningen versnelt om reizen voor iedereen gemakkelijker en soepeler te maken.’’ 

“We zijn blij dat we verhuisd zijn naar dit duurzame en inclusieve gebouw, wat ook nog eens midden in het hart van Amsterdam staat, de stad die we al meer dan 25 jaar ons thuis mogen noemen”, zegt Arjan Dijk, Bestuurder en Senior Vice President van Booking.com.

Gemeenschap en impact

Om eraan bij te dragen het Oosterdokseiland een nog dynamischer deel van de stad te maken, en tegelijkertijd kansen te creëren voor gemeenschappen die vaak problemen ondervinden bij het krijgen van gelijke toegang tot de arbeidsmarkt, kondigde Booking.com ook aan samen te gaan werken met Refugee Company en Techgrounds om de plannen voor de publieke ruimte van 1.500 vierkante meter op de begane grond van het gebouw te bewerkstelligen.

Via het hospitality concept van A Beautiful Mess maakt Refugee Company haar missie waar om mensen met een vluchtelingenachtergrond te helpen nieuwe vaardigheden te ontwikkelen, ervaring op te doen en te beginnen met het opbouwen van een professioneel netwerk in Nederland. Dit doen zij door middel van unieke leer- en werkprogramma’s. Later dit jaar opent A Beautiful Mess een nieuw restaurant van bijna 900 m2 op de begane grond van de Booking.com Campus, waar de focus ligt op smaken en recepten uit het Midden-Oosten en Afrika, en waar het menu geïnspireerd is door de culturele achtergrond van de chef-koks die in de keuken werken.

Het restaurant zal nieuwe werkgelegenheid creëren voor deelnemers aan de programma’s van Refugee Company en zal volledig open zijn voor publiek. Zo zal er in het restaurant plek zijn voor 120 gasten, zijn er extra vergaderruimtes voor workshops, en komt er een evenementenruimte voor activiteiten voor mensen uit de community. 

“De mogelijkheid die Booking.com ons geeft, biedt ons de kans om onze activiteiten te kunnen opschalen en onze impact te vergroten, en is van grote invloed op onze organisatie en de mensen die we helpen”, zegt Fleur Bakker, Directeur van Refugee Company.

Stichting Techgrounds is een social impact organisatie met een specifieke focus op het ondersteunen van vrouwen en mensen met een cultureel diverse achtergrond. Het doel van Techgrounds is om de huidige mismatch op de tech-arbeidsmarkt aan te pakken. Voortbouwend op de bestaande relatie met Booking.com zal Techgrounds een uitgebreid programma van workshops, hackathons en begeleidingsmogelijkheden creëren in het nieuwe openbare gedeelte van de Campus. Zo willen zij verborgen talent uit de diverse buurten van Amsterdam in contact brengen met de vele mogelijkheden in het bredere Nederlandse tech-ecosysteem.  

“We werken al jaren met veel plezier samen met het team van Booking.com en zijn erg enthousiast over de nieuwe mogelijkheden die zullen ontstaan door toegang tot dit soort locaties bij zo’n invloedrijk techbedrijf”, zegt Ruben Nieuwenhuis, Oprichter van Techgrounds. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details