NLBEFR

Platform over hotelmanagement, inrichting en design in Nederland
Do good initiatief Give me 5 genomineerd voor de omarmprijs 2022

Do good initiatief Give me 5 genomineerd voor de omarmprijs 2022

The Present stelt samen met hotels kamers beschikbaar voor economisch daklozen

Het do good initiatief GiveMe5 is genomineerd voor de omarmprijs 2022. De omarmprijs wordt jaarlijks uitgereikt om bestaande initiatieven te belonen die kansen creëren voor Amsterdammers met een krappe portemonnee. GiveMe5, een initiatief van non-profit The Present, nodigt hotels uit om vijf kamers beschikbaar te stellen aan economisch daklozen. Een groep die gestaag groeit, mede door de oplopende inflatie en woningcrisis. De Amsterdamse hotels Kimpton de Witt, Pestana Riverside Amsterdam, Crowne Plaza, Dicker & Thijs, Aitana & Holiday Inn Express namen al deel aan dit initiatief. De winnaars van de 8e editie van de omarmprijs worden op donderdag 13 oktober bekend gemaakt bij Podium Mozaiek in Amsterdam.

Gratis hotelkamers voor economisch daklozen in Amsterdam

GiveMe5 is een initiatief van The Present, een stichting die werkt aan een inclusieve samenleving. Door middel van matchmaking, events en campagnes verbindt The Present ondernemers met maatschappelijke initiatieven om vanuit hun expertise bij te kunnen dragen. Voor GiveMe5 moedigen zij specifiek de hotelbranche aan om per hotel vijf kamers beschikbaar te stellen aan economisch daklozen, die door een samenloop van omstandigheden (faillissement, scheiding, verlies van baan) hun huis hebben verloren en op straat belandden.

Hotels kunnen een cruciale positieve rol in spelen door hun kamers beschikbaar te stellen voor een periode van drie maanden; de tijd die iemand nodig heeft om uit de survivalmodus te komen en weer een leven op te bouwen. Daarna stromen deelnemers door naar (semi-)permanente woningen. Doordat mensen niet onnodig op straat verblijven worden extra problemen voorkomen. Deelnemers worden tijdens hun verblijf begeleid door De Regenboog Groep.

Over de omarmprijs

Al sinds 2014 wordt de omarmprijs uitgereikt aan bestaande initiatieven die kansen creëren voor Amsterdammers met een krappe portemonnee. Dit jaar zijn er in totaal 24 verschillende initiatieven genomineerd. Zij worden beoordeeld door een 7-koppige jury, met onder meer Marjolein Moorman, Martin van Engel en Ugur Pekdemir. Initiatieven die al eerder in de prijzen vielen zijn: stichting Carabic (2021), Studiezalen (2020) en De Weggeefwinkel Beemsterstraat (2019). De uitreiking van de omarmprijs 2022 vindt op donderdag 13 oktober plaats bij Podium Mozaiek in Amsterdam.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details