NLBEFR

Platform over hotelmanagement, inrichting en design in Nederland
Eerste ‘haringvaatje’ van Nederland bij Leonardo Royal Hotel Den Haag Promenade
Sfeerbeelden van ‘The Hague Herring Party’ vorig jaar © Sandra Uittenbogaart

Eerste ‘haringvaatje’ van Nederland bij Leonardo Royal Hotel Den Haag Promenade

A Midsummer Night: vier uur lang haring eten en verbinding zoeken tijdens langste dag van het jaar

Leonardo Royal Hotel Den Haag Promenade reikt tijdens ‘The Hague Herring Party’ het allereerste ‘haringvaatje’ van Nederland uit op donderdag 20 juni: de langste dag van het jaar. De inspiratie voor het ‘haringvaatje’ komt van ‘Midsommar’, het traditionele Zweedse feest op de langste dag van het jaar waar vooral bloemen centraal staan. Daarnaast wordt de sfeer gekenmerkt door pastelkleurige kleding en eten en dat zal ook het geval zijn tijdens ‘The Hague Herring Party’. De haring, dé nationale lekkernij van Nederland, wordt gecombineerd met de Zweedse traditie en met de introductie van het ‘haringvaatje’ wil het hotel een gevoel van samenzijn vieren. Dit onderstreept de internationale banden die het hotel koestert. Naast haring valt er nog veel meer te proeven. Het hotel-restaurant, LEO’S International Flavors, serveert authentieke gerechten van over de hele wereld. Nieuw dit jaar zijn de hapjes met aardbeien, vers geplukt uit de aardbeienkas. Voor meer informatie: https://www.leonardo-hotels.nl/the-hague/leonardo-royal-hotel-den-haag-promenade 

Sfeerbeelden van ‘The Hague Herring Party’ vorig jaar © Sandra Uittenbogaart

“Wij zijn ontzettend trots om dit jaar een nieuwe vorm van het harinvaatje te introduceren en uit te reiken tijdens ‘The Hague Herring Party’,” zegt Thomas Kortleve, General Manager van Leonardo Royal Hotel Den Haag Promenade. “Met het allereerste ‘haringvaatje’ van Nederland willen wij niet alleen de heerlijke Hollandse Nieuwe verwelkomen, maar juist onze eigen haringtraditie combineren met de Scandinavische traditie Midsummer waarbij we de langste dag van het jaar vieren. Daarnaast staat het ‘haringvaatje’ symbool voor internationale verbinding en samenzijn, wat wij als hotel en restaurant koesteren.” 

Verse aardbeien uit eigen kas 

Dit jaar introduceert Leonardo Royal Hotel Den Haag Promenade een unieke aanvulling op haar culinaire aanbod: een eigen aardbeienkas. Deze kas, met zorg aangelegd op het terrein van het hotel, zal onderhouden en gebruikt worden door de chef-kok van het hotel-restaurant LEO’S International Flavors. De verse, zelf geplukte aardbeien zullen terug te zien zijn in de Royal Dutch Strawberry dessert. Andere gerechten op het menu zijn: Tunnbrod, Gravad Lax en Brochette Hasselback. De eerste proeverij van deze nieuwe creaties zal plaatsvinden tijdens de jaarlijkse ‘The Hague Herring Party’, waar gasten kunnen genieten van het verse fruit direct uit de kas. Dit initiatief benadrukt het streven van Leonardo Royal Hotel Den Haag Promenade om met eigen verse producten hun gerechten te complementeren en duurzaamheid te stimuleren.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details