NLBEFR

Platform over hotelmanagement, inrichting en design in Nederland
Griekenland is de grote vakantie winnaar van deze zomer!

Griekenland is de grote vakantie winnaar van deze zomer!

Apollo Reizen heeft al meer dan 70 procent van de vakanties in juli verkocht en maar liefst 8 van de 10 mensen die deze zomer een vakantie hebben geboekt, gaan naar een Griekse stad of eiland. 

De zomervakantie nadert snel en dat is te merken aan de verkoop van reizen. Na een warme lente meldt Apollo Reizen dat de verkoop nu weer in volle gang is – de touroperator heeft in totaal 7 van de 10 vakanties in juli verkocht. 

– Als je de mogelijkheid hebt om op korte termijn te reizen, kun je nog steeds een paar geweldige last minutes scoren, maar als je droomt van de geweldige sfeer van het Middellandse Zeegebied in juli, moet je niet te lang wachten. “We merken dat het verlangen om te reizen serieus toeneemt en de meest populaire hotels en vluchten raken snel vol,” zegt Robbin de Waal, persvoorlichter bij Apollo Reizen.   

Als Griekenland bovenaan je verlanglijstje staat, zul je snel moeten plannen. De populaire vakantiebestemming blijkt deze zomer een grote favoriet te zijn onder zowel gezinnen als mensen die zonder kinderen reizen. Maar liefst 80% van de reizigers die deze zomer een vakantie hebben geboekt bij Apollo reizen vertrekt naar een Griekse stad of eiland – en bovenaan de lijst staan de steden Parga en Sivota, gevolgd door eilanden Rhodos en Kreta.    

Actieve vakanties voor iedereen

Ook het Spaanse Fuerteventura is deze zomer een van de populairste bestemmingen – vooral onder actieve reizigers. Hier verblijft meer dan 60 procent van de gasten van de touroperator deze zomer in het paradepaardje van Apollo Sports, het Playitas Resort. Apollo’s sporthotels in Griekenland behoren tot nu toe ook tot de meest geboekte bestemmingen deze zomer – onder volwassen stellen, vriendengroepen, alleenreizenden en gezinnen. 

– Een van de duidelijkste reistrends van deze zomer is dat Nederlanders meer uit hun vakantie willen halen dan zon en zee. Voor sommigen betekent dat leuke sportieve activiteiten met het gezin of alleen sporten, terwijl het voor anderen gaat om het ontdekken van nieuwe vakantiesteden en eilanden. “Deze zomer willen we onze koffers gewoon vullen met ervaringen,” legt de Waal uit. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details