NLBEFR

Platform over hotelmanagement, inrichting en design in Nederland
6 groene hotels in de Benelux waar je duurzaam kunt overnachten

6 groene hotels in de Benelux waar je duurzaam kunt overnachten

Met z’n allen worden we ons steeds meer en meer bewust van de uitdagingen op het gebied van klimaatverandering en duurzaamheid. Uit grootschalig onderzoek van hotelgroep Accor** blijkt trouwens dat één op vijf reizigers uit Noord-Europa bereid zou zijn meer te betalen voor een vakantie als de touroperator die de vakantie aanbiedt, aantoonbaar groen of koolstofneutraal is. En hebben wij even geluk dat zowel België als Nederland beschikken over vele duurzame hotels. Hieronder vind je enkele groene pareltjes waarbij je absoluut niet moet inboeten aan luxe of comfort. Ook die zijn er gelukkig steeds meer. Kies je favoriet en geniet van een zorgeloos weekendje weg. 

B&B hotels – België
B&B hotels heeft vestigingen verspreid over  heel België en wordt beschouwd als één van de meest vernieuwende hotelconcepten in de budgetsector. Het is een uitstekende plek voor zij die op zoek zijn naar een groen verblijf in de mooiste steden van België. B&B Hotels houdt zich namelijk aan heel wat initiatieven om hun ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te maken. Dankzij ledverlichting in de kamers en de foyers, voorkomen ze opwarming en verkleinen ze hun CO2-uitstoot. Gasten met elektrische wagens kunnen in verschillende B&B vestigingen hun wagen opladen. Verder doen ze proeven met Betterfly Tourism om de CO2-voetafdruk van hun hotels te evalueren. Daarbij wordt hun koolstofvoetafdruk berekend, hun water- en energieverbruik en het percentage van biologische en ecologisch gelabelde producten. Het lijstje aan groene initiatieven gaat nog wel even door. Benieuwd? Lees hier meer over hoe B&B haar steentje bijdraagt aan een groenere planeet.

FRANQ hotel – België

Hotel FRANQ in Antwerpen, met gelijknamige sterrenrestaurant, zit in een voormalig bankgebouw uit de 18e eeuw en die geschiedenis is overal in dit luxe boutique hotel terug te vinden. In de indrukwekkende lobby vind je nog restanten van de originele zuilen terug die prachtig verwerkt zijn in het interieur. Beneden vind je de originele bankkluis terug. Sommige kluisjes zijn tot op heden ongeopend en bewaren dus nog oude geheimen. 

Het hotel zet zich sterk in voor waterbesparing en is de trotse eigenaar van een Made Blue certificaat. Made Blue streeft naar proper drinkwater voor iedereen wereldwijd en dat trachten ze te bereiken aan de hand van verschillende initiatieven. Ook hotels kunnen hun steentje bijdragen en daar is FRANQ één van. Dankzij hun donaties in 2023, voorzagen zij samen met andere donateurs 10 personen voor 10 jaar lang van schoon drinkwater. Ook dit jaar zet het hotel weer haar schouders onder het project.

Hotel Jakarta in Amsterdam – Nederland

Hotel Jakarta wordt ook wel omschreven als een duurzame oase. Dit energieneutraal viersterrenhotel is gevestigd aan de Javakade in de bruisende stad Amsterdam. De zonnepanelen zorgen voor het warme douchewater en de subtropische binnentuin wordt besproeid met opgevangen regenwater. Daarnaast is er een slim warmteregelingssysteem dat op een zo verantwoord mogelijke manier het gebouw warm houdt. De plafonds en muren zijn gemaakt van duurzame materialen. Niet alleen het gebouw is geheel groen, ook het personeel draagt haar steentje bij: zij dragen namelijk duurzame bedrijfskleding van het merk By Rockland. Dit hotel is het perfecte voorbeeld van een milieubewuste organisatie. Enthousiast geworden? Check hier het hotel.

Radisson Grand Place Brussel – België
Wie denkt dat luxe en duurzaamheid niet samen gaan, heeft nog geen kennisgemaakt met Radisson Grand Place in Brussel. Ontdek 282 stijlvolle kamers en suites waar verfijning en comfort elkaar ontmoeten, met een strakke hedendaagse inrichting, doordachte meubels en verlichting, pluche bedden en heerlijke badkamers. Om het beheer van hun hotel zo milieubewust mogelijk te maken, houden ze vast aan zes principes: energie-efficientië, koolstofvermindering, koolstofneutrale vergaderingen, rentmeesterschap voor water, recycling en verantwoorde bevoorrading. Om dit alles te verwezenlijken, kent het Radisson verschillende samenwerkingen met onder andere First Climate, een van de grootste CO2-compensatieorganisaties ter wereld, om bedrijven te helpen hun CO2-voetafdruk te verkleinen. Om de transparantheid en geloofwaardigheid van al hun inspanningen te verantwoorden, werken ze samen met erkende ecolabels zoals Green Key en Earth Check. Zorgeloos genieten van luxe doe je dus bij Radisson Grand Place in Brussel. Kijk voor meer informatie op de website.

Mövenpick in Amsterdam – Nederland
Bij Mövenpick gaan verwennerij en duurzaamheid hand in hand. Het is niet alleen de meest Green Globe gecertificeerde hotelgroep ter wereld is, maar meer dan 75% van hun gekwalificeerde hotels en resorts hebben de Gold of Platinum status bereikt, een erkenning voor hotels die respectievelijk al vijf en tien jaar of langer aan de eisen voldoen. In samenwerking met Green Globe is het hun doel om hun prestaties te overtreffen en de planeet en haar mensen nu en in de toekomst met nog meer zorg en toewijding te voeden. Hoe ze dat dan juist doen? Elke kamer van het Mövenpick hotel in het hart van Amsterdam heeft een prachtig uitzicht over de stad en over de rivier IJ. Het viersterrenhotel bevindt zich op wandelafstand van het historisch centrum en tal van musea. Benieuwd naar dit hotel? Boek hier een verblijf. 

Novotel Schiphol in Amsterdam – Nederland
Dit luxehotel vind je aan de westkant van de Amsterdamse luchthaven Schiphol en legt haar gasten te slapen in geluidsdichte kamers. Door het gehele hotel vindt je Nederlandse kunst, houten fietsen en typische Nederlandse decoratieve voorwerpen. Daarnaast heeft Novotel Schiphol bij het opzetten van het hotel bepaalde keuzes gemaakt waarbij comfort en service hand in hand gaan met een groenere leefomgeving. Denk aan digitaal inchecken, een mobiele conciërge, gebruikmaken van duurzame producten en snelle, draadloze wifi. Het hotel beschikt daarnaast over vergaderruimtes met natuurlijk licht. In het restaurant serveren ze gerechten gemaakt van biologische en lokale producten. Een goed voorbeeld hiervan is de huishoning afkomstig van de meer dan 500.000 honingbijen op het dak van het hotel. Kortom: duurzaamheid, comfort en luxe komen hier allemaal samen. Boek hier je kamer.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details