NLBEFR

Platform over hotelmanagement, inrichting en design in Nederland
“Boutique Hotel Blendin Bloemendaal: Een Verweven Oase van Natuur, Kunst en Luxe”

“Boutique Hotel Blendin Bloemendaal: Een Verweven Oase van Natuur, Kunst en Luxe”

Op het duin van Bloemendaal opende begin november het gloednieuwe hotel Boutique Hotel Blendin Bloemendaal. Met uitzicht op zee is dit hotel een geweldige plek om uit te rusten en deze prachtige kuststreek te verkennen.

Blendin Bloemendaal is het eerste hotel van het nieuwe merk Blendin. In het komende jaar breidt de keten zich uit naar meerdere Europese landen, waaronder Portugal en Oostenrijk.

Voor elke Blendinlocatie wordt er gezocht naar een manier om op te gaan in de omgeving. Zo is er voor hotel Blendin Bloemendaal inspiratie gezocht in de natuur en de omgeving. Het hotel grenst namelijk aan de prachtige Kennemerduinen en de Amsterdams Waterleidingduinen.

Inspiratie werd gehaald uit het werk van de beroemde botanist en schrijver Jac. P. Thijsse, die vanaf de jaren 30 de beroemde Verkade natuurverzamelalbums maakte. Thijsse is de oprichter van Natuurmonumenten. Door het hotel heen vind de gast dan ook speelse verwijzingen naar zijn werk. Daarnaast wil Blendin de gasten aanmoedigen om naar buiten te gaan, de natuur te verkennen en het belang weer te geven van het beschermen van de natuur.

Vanuit die filosofie werd ook de samenwerking gezocht met gerenommeerd kunstenaarsduo Sinke & Van Tongeren. Zij maken prachtige kunst van taxidermie. Met zorgvuldig geplaatste opgezette dieren eren zij Thijsses’s liefde voor de natuur.

Zo maakt Blendin een plek waar reizigers elkaar kunnen ontmoeten en worden ze aangemoedigd om nieuwsgierig te zijn naar elkaar en de omgeving. Dit prachtige kunstwerk benadrukt Thijsse’s nalatenschap in natuurbehoud, en is een krachtige herinnering aan het belang van milieubeheer voor toekomstige generaties. Boutique Blendin Bloemendaal staat bovenop het duin met uitzicht op zee. Het hotel heeft 46 kamers en 3 losse suites. De breakfast & bar heeft een prachtige wijn-, borrel en bitekaart en in de ochtend een heerlijk ontbijtbuffet.

Over Blendin

‘’We zijn gloednieuw, maar hebben een stevige staat van dienst. We zijn nieuwsgierig, eigenzinnig en hebben een groot hart voor onze planeet. Met onze hotels willen we een plek maken die uitnodigt om elkaars cultuur te begrijpen en te delen, nieuwe smaken te proeven en kunst te ontdekken. Je vindt ons aan de Nederlandse kust, en straks in de Oostenrijkse bergen, in de Portugese zon en omringd door wijnvelden in Frankrijk. Waar je ook komt: we dagen je altijd uit om iets nieuws te ontdekken en we nodigen je uit om te verbinden met de plaats, het gebied en de mensen. Want daar komt echte nieuwsgierigheid tot bloei.’’

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details