NLBEFR

Platform over hotelmanagement, inrichting en design in Nederland
Heavens Hotel – Stijlvol genieten in monumentale kerk

Heavens Hotel – Stijlvol genieten in monumentale kerk

Medio 2022 opende Heavens Hotel te Hoorn haar deuren. Een bijzondere locatie, dat is op het eerste gezicht meteen duidelijk. Het hotel is gevestigd in de voormalige Grote Kerk, een rijksmonument uit 1883. Behalve het viersterrenhotel is op de begane grond tevens restaurant The Saint Food & Wine gevestigd. Een unieke combinatie die louter positieve reacties oplevert. 

Heavens Hotel straalt een rustgevende sfeer uit.

“Alle bezoekers zijn aangenaam verrast door de ligging, stijl, entourage en kwaliteit van beide zaken,” vertelt Bibi Friedrichs-Diaz, sales & marketingmanager bij Heavens. “Een resultaat dat mede mogelijk was dankzij het ontwerp van de architecten van Hylkema Erfgoed – specifiek opgeleid in de omgang met monumentaal vastgoed – en het Haarlemse Hinabaay dat verantwoordelijk is voor het interieur.” 

Rijk kleurenpallet

Heavens is het derde hotel in de portfolio van de Dutchen Group. De exploitatie is in handen van Xander van Rijswijk en Lucas Stevens. Het hotel is gelegen in het hart van de Westfriese havenstad Hoorn en voorzien van 43 luxueuze design hotelkamers. Friedrichs: “Elke kamer is uniek en beschikt over een rijk kleurenpalet; van terra, honey en clay tot aubergine en rich blue. Dit alles in combinatie met goud, hout, en steen. Deze diversiteit biedt gasten alle gelegenheid om te rusten, te werken en te genieten. De gekozen warme kleuren en zachte materialen komen samen in het originele decor vol siermetselwerk, pilaren, boogvormige kozijnen, kerkramen en glas-in-lood. Een combinatie die bijdraagt aan de rustgevende sfeer die het hotel uitstraalt.” 

Interieur als cadeau

Meubels en accessoires zijn onder andere afkomstig van Pols Potten, HK Living en Ferm
Living. Steel Framing Holland heeft bijgedragen aan de bouw van het hotel in het kerkgebouw. Deze partners zorgden voor de finishing touch. “Onze slogan, die de kern van Dutchen vertegenwoordigt, luidt dan ook niet voor niets: ‘Wij doen mooie dingen met mooie mensen.’ Daarnaast is duurzaamheid een essentieel aspect in ons hotel. Het hergebruiken van historische gebouwen draagt bij aan duurzaamheid en behoud van ons cultureel erfgoed. Ook met onze partners dragen wij daar graag een steentje aan bij. Hotel For Trees en Marie-Stella-Maris zijn samenwerkingspartners waarmee wij ons inzetten voor een duurzame toekomst. Een andere partner waarmee is samengewerkt, is Blycolin voor het linnen in de kamers. Daarnaast werken we samen met platform Expect Me, een digitale tool waarmee hotelgasten op basis van een gedetailleerde plattegrond voor een geringe meerprijs hun specifieke hotelkamer kunnen selecteren. Zij presenteren zich verderop in deze editie.” 

De warme kleuren en zachte materialen komen samen in het originele decor vol siermetselwerk, pilaren, boogvormige kozijnen, kerkramen en glas-in-lood.

The Saint

Op de begane grond van hotel bevindt zich The Saint Food & Wine. Dit restaurant biedt plaats aan 150 gasten voor lunch, borrel en diner. Tevens beschikt het over een evenementenzaal van 150 vierkante meter. Deze zaal is volledig geluidsdicht en voorzien van alle benodigde faciliteiten voor vergaderingen, bijeenkomsten en feestelijke avonden, inclusief eigen ingang, garderobe en toiletten. Deze combinatie van hotel met restaurant en evenementenzaal is al vaak ingezet. Heineken Interieur Design heeft met de grote bar die centraal gelegen is in het midden van de kruiskerk, deze unieke kenmerken met het moderne en knusse decor laten samenkomen. Ook hun verhaal is in deze uitgave te vinden. 

Het hotel heeft een knus en modern decor.

In ontwikkeling

Volgens de sales & marketingmanager wordt er voortdurend gewerkt aan de locatie. “We hebben allerlei plannen voor zowel de kamers, het interieur als ook voor de groenontwikkeling. Wij realiseren ons dat de reis nooit helemaal is afgerond. Het is tijd om de focus te leggen op verschillende doelen, waar nodig te finetunen en onze inspanningen te intensiveren om onze visie van gastvrijheid te verfijnen. Bij Hotel Heavens begrijpen we dat voort durende groei en verbetering een kernwaarde zijn. Daar hoort ook de samenwerking met lokale ondernemers bij. Hoorn is trots op deze locatie. Het voordeel is dat ik als echte Horinees, zoals men dat hier noemt, de mensen goed ken en dus precies weet wat hier speelt en leeft. De geschiedenis van de regio is voor veel mensen een reden om dit gebied te bezoeken. Zo versterken we onze positie in West-Friesland en kunnen we onze gasten een nog betere ervaring bieden.”  

Sales en Marketingmanager Bibi Friedrichs-Diaz (30) is geboren en getogen in Hoorn. Zij is trots op het feit dat ze nu in deze parel van haar eigen stad mag werken. Tijdens ons bezoek aan het hotel vroegen we Friedrichs-Diaz naar de inhoud van haar functie, de verantwoordelijkheden, dag- en weekindeling plus de doelstellingen voor 2024. 

Je functie is eigenlijk tweeledig. Kun je vertellen wat je precies doet op het gebied van sales en marketing en waarom voor deze combinatie is gekozen?

“In mijn rol is de samenvoeging van sales en marketing bewust gekozen. Als salesmanager kan ik zakelijke expertise combineren met een menselijke touch, ondersteund door data en strategische inzichten. Hierbij vervul ik ook de rol van marketingmanager, waarbij ik als verhalenverteller het unieke karakter van het hotel naar onze doelgroepen breng. Deze synergie tussen verschillende bedrijfsaspecten laat mij de klantbehoeften beter begrijpen en versterkt ons merkverhaal. Mijn taken bestaan uit relatiebeheer, omzetmanagement, prijsstrategieën, hotelgroei, en het opstellen en uitvoeren van marketingcampagnes, verkoopcontractonderhandelingen, en markttrendanalyses.”

Detail van het voormalige Sint Jans Gasthuis.

Hoe ben je bij de Dutchen Group terechtgekomen?

“In het verleden was er nog niet de ambitie om in deze branche te werken. Ik volgde een opleiding tot stewardess, maar ik ontdekte al snel dat mijn ware passie en ambitie in de hotellerie lagen. Het is de warme en gastvrije sfeer, het creëren van onvergetelijke ervaringen voor gasten en het beheren van de unieke aspecten van een hotel die mijn interesse in deze branche hebben aangewakkerd. Ik heb mij ontwikkeld in de hotellerie bij diverse grote hotelketens in Amsterdam op verschillende afdelingen en merkte al snel op dat mijn interesse en passie lagen bij het maximaliseren van de omzet en kamerbezetting. Uiteindelijk deed deze functie zich voor in mijn geboortestad. Voor mij was direct duidelijk: als ik dit in mijn eigen stad mag doen en het bedrijf mee kan ontwikkelen; hoe mooi is dat? Vanuit het Heavens Hotel boden ze mij tevens alle kans voor verdere ontwikkeling. Ik bezoek seminars, bezoek events en praat daar met experts uit deze sector of collega’s van andere hotels. Die tip kan ik iedereen aanraden: blijf je zelf ontwikkelen, zodat je steeds sterker in je rol wordt.”

Beeld van de beroemde Scheepsjongens van Bontekoe.

Heb je doelstellingen voor 2024?

“Hoewel ik niet graag speculeer over mijn toekomst, ben ik altijd bereid om nieuwe uitdagingen aan te gaan. Ik heb mijn carrièrepad gestaag ontwikkeld en dat mag zich van mij op deze wijze doorzetten. Van nature ben ik erg ondernemend en sta altijd open voor innovatie.  Voor Heavens ligt mijn focus voor 2024 op groei. Ik streef naar omzetgroei door nieuwe markten aan te boren en online zichtbaarheid te vergroten. Daarnaast blijft Dutchen Group ook groeien. Zo zijn we op het moment een prachtig Element Hotel aan het bouwen op Terschelling. Dus wie weet wat de toekomst voor het bedrijf en mijzelf nog voor verrassingen in petto heeft.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details