NLBEFR

Platform over hotelmanagement, inrichting en design in Nederland
Nieuwe wind waait op Landgoed Rosep

Nieuwe wind waait op Landgoed Rosep

Landgoed De Rosep in Oisterwijk is na bijna 40 jaar in nieuwe handen overgegaan. Hoteleigenaren Ingrid en Henri Verhoeven droegen onlangs het stokje van het bekende familiebedrijf over aan Albert Kreeft, die er zelf jarenlang werkzaam was. Samen met David Reinders Folmer is Kreeft oprichter en eigenaar van Excite Hotels, een groep inspirerende en eigentijdse boutique hotels in Amsterdam, Rotterdam en Scheveningen. De Rosep telt anno 2024 zo’n 70 viersterren hotelkamers, restaurant, brasserie, wellness center en uitgebreide congresaccommodatie. Alle vaste werknemers blijven in dienst, het team wordt komende tijd verder versterkt en uitgebreid. Om de continuïteit en bedrijfsvoering te borgen, gaat de nieuwe mede-eigenaar het hotel zelf aansturen met zijn partner Daniëlle Wassing. Het internationaal ervaren horecapaar is met hun gezin reeds naar Oisterwijk verhuisd en krijgt van de familie Verhoeven een gedegen inwerk- en kennismakingsperiode.

GERENOMMEERD

Bouwondernemer Henk Verhoeven koopt in de jaren ’80 het verwaarloosde landgoed om te verbouwen en door te verkopen. Tijdens de renovatie ontstaat echter de ambitie om het bedrijf zelf te gaan runnen, wat in 1986 ook gebeurt. Snel rijst de ster van Landgoed De Rosep in de jaren die volgen, met op enig moment zelfs 2 SVH Meesterkoks in de keuken. Behalve als gerenommeerd party- en congreshotel scoort het landgoed ook al jarenlang bij internationale top-voetbalclubs die er graag neerstrijken. Henri en Ingrid nemen het bedrijf na het overlijden van hun vader in 2004 volledig over en runnen daarnaast jarenlang een tweede hotel in Oisterwijk. Mansion Hotel Bos & Ven is vorig jaar stijlvol getransformeerd tot luxueuze villa-appartementen.

EXCITE HOTELS

Excite Hotels is sinds 2018 actief en focust op logies en ontbijt in steden als Amsterdam, Rotterdam en Scheveningen. Vanuit het servicekantoor in Koudekerk aan den Rijn stuurt de groep alle hotels professioneel aan en ondersteunt deze op gebied van HR, marketing, finance en revenue management. Elke locatie wordt echter individueel geleid om de persoonlijke gastvrijheid te kunnen waarborgen. Voor Landgoed De Rosep gloort onder het nieuwe leiderschap een mooie toekomst. Naast noodzakelijke technische veranderingen op het gebied van kassa- en reserveringssystemen en een nieuwe website, zal hopelijk ook dit jaar nog worden gestart met de verbouwing van de entree en receptie. Ook gaan wat hotelkamers en algemene ruimtes op de schop om te voldoen aan de huidige eisen. De typische Rosep-uitstraling wordt echter geenszins geweld aangedaan. Kreeft: “De Bourgondische sfeer blijven we koesteren, evenals veel geliefde klassiekers op de menukaart. Samen met onze brigades kijken we uit naar de komende jaren en gaan samen glans geven aan dit prachtige familiebedrijf.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details