NLBEFR

Platform over hotelmanagement, inrichting en design in Nederland
Ruby opent nieuw hotel in Notting Hill

Ruby opent nieuw hotel in Notting Hill

Ruby opent haar nieuwste Lean Luxury Hotel in hartje Londen. Ruby Zoe Hotel & Bar is de tweede locatie van de hotelgroep in de Engelse hoofdstad met 173 kamers, 455 m² aan bar- en caféruimte en een eigen vinylwinkel.

Ruby Zoe is het 16e hotel in Europa van de hotelgroep uit München, onder leiding van oprichter en CEO Michael Struck. De 173 kamers zijn verdeeld over zes verdiepingen van een nieuw gebouw met een totale oppervlakte van 6.860 m², direct aan Notting Hill Gate en op een paar minuten lopen van de beroemde Portobello Road.

Het design van Ruby Zoe is geïnspireerd op de geschiedenis van Notting Hill en het Caribische erfgoed. Dit komt voornamelijk tot uiting in de inrichting en het interieurontwerp, die de verschillende culturen weerspiegelen die de buurt tot de levendige wijk hebben gemaakt die het nu is. Met name de jaren 70, de kleuren van Portobello Road en de Caribische eilanden boden inspiratie voor de typisch knusse Ruby-sfeer, een ontspannen en gastvrij interieur vol kleur, verweerde oppervlakken en muzikale referenties. De open en uitgestrekte glazen puien aan drie zijden binden de gehele begane grond aan de stad. 

Ook het nieuwste hotel volgt Ruby’s Lean Luxury-filosofie: een locatie in het hart van de stad, topdesign en hoogwaardige, essentiële voorzieningen. Maar altijd betaalbaar, door consequent af te zien van overbodige en niet-essentiële zaken. Voor de kamers van Ruby Zoe betekent dit de merktypische elementen van een open wastafel en glazen regendouche, veel frisse, witte elementen en wandpanelen van kersenhout. Extra charme wordt toegevoegd met een kunstwerk boven het bed dat de kleurrijke huizen in Notting Hill afbeeldt. 

Een van de hoogtepunten is bij uitstek de openbare ruimte van 455 m² op de begane grond, met een bar en een vinylwinkel. De vinyls zijn samengesteld door Ruby’s eigen artiesten en kunnen ter plekke worden gekocht. De open ruimte nodigt de lokale bevolking, gasten en zelfs de buurt uit om langs te komen, en biedt ruimte om te werken of simpelweg te genieten van een kopje koffie terwijl voorbijgangers voorbijlopen.

In het najaar van 2023 zal er ook een speciaal, openbaar kunstwerk op de gevel van het hotel worden geïnstalleerd, dat in opdracht gemaakt is voor de London Borough of Kensington & Chelsea door de welbekende Brits-Trinidadiaanse kunstenaar Zak Ové. Dit is zijn eerste glasmozaïekkunstwerk geïnspireerd op de tradities, flair en vrijheid van carnaval en maskerade. De installatie van Ové zal bestaan uit acht kamerhoge glasmozaïekpanelen die de buitenkant van Ruby Zoe bij de ingang zullen omlijsten. Samen vormen ze een golvende, levendige carnavalsoptocht die zowel het rijke erfgoed van de omgeving als Ové’s eigen erfgoed en verbondenheid met de omgeving weerspiegelt. 

Ruby Zoe ligt in het hart van de kleurrijke wijk Notting Hill. Het hotel ligt op loopafstand van Kensington Palace, Hyde Park en de populaire Portobello Market, bekend om zijn antiek en vintage mode. Het metrostation Notting Hill Gate ligt direct voor de deur en biedt uitstekende verbindingen met het openbaar vervoer. De luchthaven London Heathrow ligt op 40 minuten afstand met de auto.

Ruby-gasten kunnen kiezen uit vier kamercategorieën, variërend van de knusse NEST-kamer van ongeveer 15 m², COSY-kamers van ongeveer 17 m², LOVELY-kamers voor een weekend voor twee personen, van ongeveer 18-24 m² en WOW-kamers van maximaal 30 m². Gemiddeld liggen de kamerprijzen rond de 262 EUR/nacht.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details