NLBEFR

Platform over hotelmanagement, inrichting en design in Nederland
Maastricht gaststad van de volgende MICHELIN Gids Ceremonie voor Nederland
Alex Verhoeve (Managing Director, Michelin – Benelux), Wim Hillenaar (Burgemeester van Maastricht), Ward Vleugels (initiatiefnemer, 3W Real Estate), Rob van de Wiel (Directeur, MECC).

Maastricht gaststad van de volgende MICHELIN Gids Ceremonie voor Nederland

MECC Maastricht wordt op maandag 7 oktober 2024 het decor van de volgende MICHELIN Gids Ceremonie in Nederland.

Michelin zal de 2024-editie van de MICHELIN Gids Ceremonie voor Nederland houden in Maastricht. Deze vindt op 7 oktober plaats in MECC Maastricht, tijdens de Horecavakbeurs BBB Maastricht. Zoals elk jaar worden tijdens de MICHELIN Gids Ceremonie de restaurants bekendgemaakt die worden bekroond met één of meerdere MICHELIN Sterren, maar ook wie de nieuwe Groene MICHELIN sterren en Bib Gourmands zijn.

Tijdens het event worden ook de MICHELIN Awards uitgereikt. Daarmee worden professionals in de spotlights gezet die met hun talent en knowhow indruk hebben gemaakt op de inspectrices en inspecteurs van de MICHELIN Gids.

Maastricht is een culinaire hotspot van Nederland. Onder het rijke restaurantaanbod vinden fijnproevers er zowel MICHELIN sterren als  sfeervolle eetcafés. Sinds 1955 organiseert het MECC Maastricht in oktober de Horecavakbeurs BBB Maastricht. Duizenden horecaprofessionals zijn er te gast om te proeven, te netwerken en zich te laten inspireren. Het is geen toeval dat de bekendmaking van de MICHELIN Sterren tijdens de Horecavakbeurs BBB Maastricht gebeurt.

Gwendal Poullennec, Internationaal Directeur van de MICHELIN Gids: “We kijken ernaar uit om onze volgende MICHELIN Gids Ceremonie voor Nederland in Maastricht te organiseren. Deze charmante stad vol levensgenieters wordt gekenmerkt door gastvrijheid, gezelligheid en de typische Nederlandse levensvreugde. Maastricht vormt daarmee een voor de hand liggend decor om het beste dat de Nederlandse gastronomie te bieden heeft te vieren.”

Wim Hillenaar, Burgemeester van Maastricht: “Maastricht is een culinaire stad bij uitstek. En als er één stad in Nederland is die je een internationaal gevoel geeft, dan is dat wel Maastricht. Onze Limburgse hoofdstad biedt het beste van twee werelden: internationale allure maar ook die typische Maastrichtse gezelligheid. Onze stad staat bekend om haar enorme gastvrijheid. Wij zijn dan ook bijzonder trots dat wij als culinaire hotspot van Nederland de komende jaren gaststad mogen zijn van de uitreiking van de MICHELIN sterren”. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details