NLBEFR

Platform over hotelmanagement, inrichting en design in Nederland
Nieuw mediterraan restaurant BARBOUNIA: in Conservatorium Hotel Amsterdam onder leiding van chef Schilo van Coevorden
chef Schilo van Coevorden.

Nieuw mediterraan restaurant BARBOUNIA: in Conservatorium Hotel Amsterdam onder leiding van chef Schilo van Coevorden

Deze week opent het mediterraanse restaurant BARBOUNIA in het Conservatorium Hotel in Amsterdam. Tot en met 30 januari geldt als soft opening. Gasten die tijdens deze periode bij BARBOUNIA dineren doen dat tegen gereduceerd tarief. Het restaurant haalt zijn inspiratie uit drie befaamde culinaire culturen: Italië, de Franse Rivièra en Griekenland. En om het regionale gevoel compleet te maken komen ook de omliggende culturen op subtiele wijze aan bod. Gevestigd in het Conservatorium Hotel, midden in het Museumkwartier – het luxueuze en culturele hart van de stad – biedt BARBOUNIA een unieke setting. Met zijn glazen plafond en aangrenzend terras is het een aanwinst voor Amsterdam. 

BARBOUNIA brengt de zon naar het Conservatorium Hotel

Chef Schilo van Coevorden omringt zich in de keuken met een team van chefs uit het mediterrane gebied – chefs uit Italië en Griekenland. Zij brengen een hommage aan het zomerse mediterrane vakantiegevoel in de sfeer van la dolce vita. BARBOUNIA is niet zomaar een toevoeging aan het Conservatorium Hotel. Het is een op zichzelf staand concept: een omarming van de rijke diversiteit van meerdere mediterrane keukens. Voor Amsterdam is dit een noviteit die ongetwijfeld een warm onthaal gaat krijgen. De Griekse naam BARBOUNIA is een eerbetoon aan een delicate vis uit de Middellandse Zee-regio: de rode mul. Met BARBOUNIA brengt Chef Schilo van Coevoerden de mediterrane zon naar het Conservatorium Hotel. “BARBOUNIA is mijn ode aan zonovergoten mediterrane vakanties. Na 13 jaar aan het roer van de Conservatorium Brasserie te hebben gestaan, wilde ik iets nieuws creëren, iets dat de mediterrane zon rechtstreeks naar Amsterdam brengt. We kunnen allemaal wat mediterrane zonneschijn in ons leven gebruiken.” Het resultaat van Schilo’s droom is een unieke eetervaring die zowel de locals als internationale gasten aanspreekt. “We willen dat BARBOUNIA een plek is waar gasten de zon kunnen proeven, zien en voelen,” zegt Schilo van Coevorden. 

Sfeer en menu

Het interieur van BARBOUNIA is trouw aan het oorspronkelijke ontwerp, maar heeft een aangepaste mediterrane decoratie. Er is dagelijks live muziek. Er is een podium voor ive muzikanten en DJ’s. De algehele ervaring is geïnspireerd door het mediterrane gebied. Het menu omvat een gevarieerde selectie van gerechten, beginnend met dips zoals taramosalatatzatzikibaba ganoush, geserveerd met smaakvol kristalbrood. Hiernaast zijn er pasta’s zoals lobster linguine en ravioli met ricotta en courgettebloemen. Het merendeel van de verse vis- en vleesgerechten krijgt een bereiding op de houtskoolgrill. Schilo’s signature dish is de gefrituurde Barbounia. Als dessert zijn er de huisgemaakte gelati.

De wijnkaart

De wijnkaart biedt een selectie van wijnen uit het mediterrane gebied, met nadruk op Italiaanse wijnen. De meeste hiervan zijn afkomstig uit Sicilië en Sardinië. Daarnaast staan er voortreffelijke wijnen op de kaart uit de Franse Rivièra, waaronder wijngaarden in de Provence, evenals enkele prachtige Spaanse wijnen. “We streven ernaar de prijzen betaalbaarder en toegankelijker te maken. De diversiteit van ons menu biedt meerdere opties. Sommigen kiezen voor een informele ervaring met heerlijke drankjes en dips, anderen geven de voorkeur aan een complete culinaire belevenis.” zegt Schilo van Coevorden, de chef en drijvende kracht achter het concept.

Over Schilo van Coevorden

Schilo is geboren om de hoek van het Conservatorium hotel. Hij bezocht de Culinaire School in Rotterdam en begon al snel na het afronden van zijn stage te reizen door Europa en Azië, waar hij leidinggevende functies op zich nam en restaurants opende zoals Focaccia en Sphinx in Dubai. In maart 2011 werd Schilo benoemd tot Executive Chef van het Conservatorium Hotel in zijn geboortestad Amsterdam. Hier ontwikkelde hij zijn eigen stijl, bestaande uit klassieke en vaak eenvoudige bereidingen als eerbetoon aan de puurheid van verse lokale en seizoensgebonden ingrediënten. In september 2014 richtte Schilo Taiko Cuisine & Bar op. Beide zijn enorm populair is onder de lokale bevolking en hotelgasten. Schilo combineert zijn liefde voor de Aziatische keuken met lokale en seizoensgebonden producten. Vanwege het succes van zijn Amsterdamse Taiko kreeg Schilo in 2020 het verzoek ook een Taiko in Dubai te vestigen. Tevens werd hij benoemd tot Executive Chef voor The Set Collection, waartoe het Conservatorium Hotel in Amsterdam, Hotel Café Royal in Londen, Hotel Lutetia in Parijs en Mamilla in Jeruzalem behoren. Schilo heeft een solide culinaire en creatieve basis, een indrukwekkende achtergrond in het openen van culinaire hotspots die allemaal zeer succesvol zijn geworden en echte ‘places to be’ voor de lokale klantenkring en internationale bezoekers.

Over het Conservatorium Hotel

Het Conservatorium Hotel is gelegen in het Museumkwartier, het luxueuze en culturele hart van de stad. In dit architectonische meesterwerk dat een monumentaal historisch karakter combineert met hedendaags design bevinden zich diverse restaurants, een bar, een lounge en het 1000 vierkante meter grote Akasha Holistic Wellbeing. Letterlijk om de hoek van deze bruisende en elegante setting liggen de kroonjuwelen van de stad: het Van Gogh Museum, het Concertgebouw, het Rijksmuseum, het Vondelpark en de P.C. Hooftstraat met de meest luxueuze winkels van Amsterdam. Al met al een unieke locatie, zowel voor ontspanning als voor culturele of zakelijke doeleinden. Conservatoriumhotel.com.

Over The Set Collection

Op de meest bijzondere adressen, in de meest bruisende steden van de wereld, creëert The Set Collection de moderne grand hotels van onze tijd. In elk van deze hotels hebben gasten de keus uit zorgvuldig samengestelde evenementen. Tot The Set Collection behoren hotels in Amsterdam, Londen, Parijs, Jeruzalem, Beijing, Hong Kong, Chengdu, Shanghai Mayan Riviera, Gstaad, Crans-Montana, Geneva, Megève, Courchevel, Corfu, en Cannes. Ze ontlenen hun uitstraling aan het artistieke en fantasierijke erfgoed van hun gebouwen en hun iconische culturele en bruisende locaties.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details