NLBEFR

Platform over hotelmanagement, inrichting en design in Nederland
Tivoli Hotels & Resorts viert 90 jaar geschiedenis

Tivoli Hotels & Resorts viert 90 jaar geschiedenis

Met nieuwe bijzondere bestemmingen en Timeless Experiences

In 2023 viert Tivoli Hotels & Resorts 90 jaar aan tijdloos reizen. Een periode om stil te staan bij alle mijlpalen van negen decennia en om met trots de ambitieuze uitbreiding naar nieuwe bestemmingen van het merk  te vieren.

Tivoli Hotels & Resorts werd opgericht in 1933 met de opening van Tivoli Avenida Liberdade in het hart van Lissabon. Wat ooit één hotel was aan de meest bekende laan van de Portugese hoofdstad, is uitgegroeid tot een iconische collectie van hotels en resorts op bestemmingen over de hele wereld: van Portugal en Nederland tot Brazilië, van Qatar tot China, en binnenkort ook in Spanje en Italië.

Tivoli is verheugd om haar 90e jubileum te vieren, gasten unieke ervaringen te bieden met blijvende herinneringen aan een relaxte levensstijl. De Timeless Tour van Tivoli en Room 90 zijn twee zorgvuldig samengestelde ervaringen met de kenmerkende stijl van Tivoli, die nu gelanceerd worden op de speciale jubileumwebsite, hier te ontdekken.

Timeless Tour

De Timeless Tour van Tivoli is een exclusieve en speciaal samengestelde reis van 10 nachten. Ontworpen voor gasten om een reis te ervaren langs de vijfsterrenhotels van het merk in Portugal, met een unieke combinatie van luxe, comfort en avontuur. Het voorgestelde reisplan begint in Lissabon bij Tivoli Avenida Liberdade, de geboorteplaats van het merk. Vervolgens wordt de reis voortgezet naar Tivoli Palácio de Seteais in Sintra, en daarna naar Tivoli Carvoeiro en Tivoli Marina Vilamoura in de Algarve. De tour voert gasten exclusief langs enkele van de mooiste plekken van Portugal via de meest schilderachtige wegen. Er wordt bovendien kennis gemaakt met lokale kunst, ambachten en de typische lokale winkels. Deze reis is extra betoverend met vervoer in een vintage auto om zo de ware sfeer uit de jaren 30 te proeven.

Room 90

Room 90 biedt een hotelovernachting met een vernieuwde toegevoegde waarde voor gasten in een kamer die is ontworpen om te verrassen. Unieke details creëren een onvergetelijke ervaring. Het bijzondere verblijf is nu beschikbaar in Lissabon, Sintra, Carvoeiro en Vilamoura in Portugal, en in Amsterdam. Room 90 in Tivoli Palácio de Seteais omvat een verblijf van twee nachten in de Royal Suite, speciaal ingericht met zilveren stukken van het 200 jaar oude Portugese merk Leitão & Irmão. Het verblijf bevat tevens enkele van de beste gastronomische ervaringen van het hotel, zoals Dining Delight, Queens’ Tea en een picknick in de tuinen.

In het recent geopende Tivoli Amsterdam Doelen Hotel omvat Room 90 een verblijf van twee nachten in de Rembrandt Suite, waar een exacte replica van zijn schilderij “De Nachtwacht” hangt. Het verblijf biedt ook een boottocht over de grachten van Amsterdam, een privé-rondleiding door de buurt van het hotel met een speciale gids, twee entreekaarten voor het Rembrandt Museum, en gastronomische ervaringen zoals theeservice en Dining Delight. Alle details over de ervaringen van Room 90 zijn hier beschikbaar en te boeken.

Een jaar lang zorgen alle Tivoli hotels voor heerlijke momenten ter ere van het jubileum om zo haar merkwaarden tot leven te brengen. Van speciale concerten tot exclusief samengestelde wijn diners, en van wellness behandelingen tot lokale evenementen. Gasten kunnen genieten van een volledig programma op elke bestemming.

Tivoli Doelen Amsterdam Hotel

Het 90-jarig jubileum markeert ook de uitbreiding van het merk in Europa met het Tivoli  Doelen Amsterdam Hotel in de Nederlandse hoofdstad. Het historische vijfsterren hotel aan de Amstel is een bekend stadsgezicht daterend uit de 18e eeuw. Het classicistische gebouw brengt de gast terug naar een tijd waarin hotelovernachtingen grootse ervaringen zijn. Eenmaal in de met marmer beklede lobby, vertraagt de tijd en wordt uitzonderlijke gastvrijheid samen met historisch Nederlands erfgoed onderdeel van het verblijf. Met zijn geschiedenis, gratie en elegantie past het oudste hotel van de stad perfect bij het merk Tivoli, dat bekend staat om zijn culturele erfgoed en oprechte verbondenheid met de bestemming.

Naast Tivoli Doelen Amsterdam Hotel opende in maart 2023 ook het eerste all-inclusive hotel met Tivoli Alvor Algarve Resort in Portugal, en worden deze zomer Tivoli La Caleta Resort in Tenerife, Spanje, en Tivoli Portopiccolo Sistiana Resort in Noord-Italië gelanceerd.

Tivoli is trots op haar geschiedenis

Geopend in maart 1933, werd Tivoli Avenida Liberdade al snel een echte landmark van de stad en een ontmoetingsplaats voor beroemdheden, staatshoofden, acteurs, artiesten en royalty.

In 1955 sloot Tivoli Palácio de Seteais zich aan bij het merk, een 18e-eeuws paleis in het historische stadje Sintra. Aan het begin van de eeuw, in 1999, voegde het merk zijn eerste resorts toe in de belangrijkste toeristische bestemmingen van de Algarve, in Vilamoura – met het perfect gelegen Tivoli Marina Vilamoura – en ook in Carvoeiro, op de kliffen, met het Tivoli Carvoeiro.

In 2006 breidde Tivoli Hotels & Resorts uit buiten Portugal door zijn eerste accommodatie in Brazilië te verwerven: het Tivoli Ecoresort Praia do Forte in Salvador da Bahia, gevolgd door het Tivoli Mofarrej São Paulo in februari 2009.

Na te zijn overgenomen door Minor Hotels, breidde Tivoli uit naar het Midden-Oosten in 2018, met drie accommodaties in Qatar, en maakte het zijn debuut in Azië in 2022 met de lancering van Tivoli Chengdu in Cultural Heritage Park in China.

Gedurende deze negen decennia hebben verschillende generaties van tijdloze reizigers hun stempel gedrukt op de geschiedenis van Tivoli: Andrea Bocelli, Johnny Depp, Brad Pitt, Beyoncé, Jay Z en vele anderen, hebben Tivoli tijdelijk hun thuis genoemd.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details