NLBEFR

Platform over hotelmanagement, inrichting en design in Nederland
WestCord Hotels neemt Inntel Hotels Art Eindhoven over van Inntel Hotels

WestCord Hotels neemt Inntel Hotels Art Eindhoven over van Inntel Hotels

Het eerste hotel in Brabant voor WestCord Hotels

De Nederlandse hotelgroep WestCord Hotels neemt per 1 juni 2023 Inntel Hotels Art Eindhoven over van Inntel Hotels. Het is voor WestCord Hotels het eerste hotel in Brabant en het 17e hotel in de portfolio. Met het afscheid van Eindhoven voor Inntel Hotels is de focus op Midden- en West-Nederland voor komende jaren bepaald voor dit eveneens Nederlandse familiebedrijf.

In het hart van Eindhoven

Het viersterren Inntel Hotels Art Eindhoven ligt in het hart van Eindhoven met het treinstation, Philips Stadion en Design District Strijp-S om de hoek. Het hotel is grotendeels gevestigd in de monumentale Philipsfabriek de Lichttoren, gebouwd in 1909. Daarnaast beschikt het over 230 kamers, waarvan 42 long stay studio’s, een restaurant, wellness ruimte met fitness, sauna’s en behandelruimtes en 300 m2 vergaderruimte verdeeld over drie vergaderzalen. 

v.l.n.r. Joram Buitenhuis, Karin Geurts, Harry Westers, Harry-Jack Westers, Jennifer Westers, Michael Westers

”Komende jaren focus op Midden- en West-Nederland”

Karin Geurts, algemeen directeur Inntel Hotels: ”Met gemengde gevoelens neem ik straks afscheid van Inntel Hotels Art Eindhoven. Een uniek designhotel op een prachtige locatie die we in 2013 naadloos hebben toegevoegd aan onze hotelgroep. Afgelopen drie jaar hebben we maar liefst nog eens drie hotels mogen toevoegen aan ons portfolio in Utrecht, Amsterdam en Den Haag. De focus voor de komende jaren van onze organisatie ligt op Midden- en West-Nederland. Ik ken Harry en Jennifer Westers al jaren en na een intensief voortraject heb ik WestCord Hotels als organisatie nog beter leren kennen. Ik heb er dan ook het volste vertrouwen in dat Inntel Hotels Art Eindhoven bij hen in goede handen is.”  

“Bijzonder hotel dat perfect past bij onze familie van hotels” 

Harry Westers, directeur en eigenaar van WestCord Hotels: ”Uitbreiding in het zuiden van Nederland is een logische stap in de ontwikkeling van onze hotelgroep. Brabant en specifiek Eindhoven is voor ons een nieuwe markt en wij kijken ernaar uit om de Brabantse gezelligheid zelf te ervaren. Dit bijzondere hotel met zijn locatie midden in het centrum en geschiedenis van het pand maakt dat het perfect past bij onze familie van hotels. Wij zijn ervan overtuigd met deze overname een waardige toevoeging te zijn aan de stad en de verwachtingen van onze gasten straks te kunnen overtreffen.’

Overname en plannen met het hotel

De familie Westers en de familie Geurts kennen elkaar goed uit de periode dat zij beiden franchisenemer waren bij Golden Tulip. De goede relatie tussen de twee familiebedrijven draagt bij aan een soepele transitie van het hotel. Per 1 juni 2023 is WestCord Hotels officieel de eigenaar van het hotel en vindt de overgang van systemen en andere zaken plaats. Daarna gaat de hotelgroep de mogelijkheden inventariseren om het bijzondere karakter van het pand verder uit te diepen en het hotel nog unieker te maken. Alle medewerkers van Inntel Hotels Art Eindhoven gaan over naar WestCord Hotels en de exploitatie wordt voorgezet onder de naam WestCord Hotel Eindhoven. 

Over Inntel Hotels
Inntel Hotels is een succesvolle Nederlandse hotelgroep met hotels op toplocaties in de grote steden. De luxe en professionele 4* – en 5* design hotels hebben ieder een originele identiteit en een focus op wellness. De hotels kenmerken zich door een warme en professionele uitstraling. Een overnachting wordt een onvergetelijke ervaring door oprechte persoonlijke aandacht en een uitstekende service. Inntel Hotels heeft respect voor mens en milieu en draagt graag bij aan de zorg voor een gezonde planeet en een mooie samenleving voor de volgende generatie.

Over WestCord Hotels
WestCord Hotels is een Nederlands familiebedrijf dat is opgericht in 1968. De hotelgroep bestaat uit 16 unieke hotels in Amsterdam, Rotterdam, Leeuwarden, Delft, Groningen, Eindhoven (2023) en Garderen en op de Waddeneilanden Vlieland, Terschelling en Ameland. Onderdeel van WestCord Hotels zijn onder andere Hotel New York, ss Rotterdam en Hotel Jakarta Amsterdam. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details