NLBEFR

Platform over hotelmanagement, inrichting en design in Nederland
Ook hotels moeten mee in de trend van een gezondere levensstijl
De gezonde eiwitrijke repen en tussendoortjes passen prima in een hotelomgeving.

Ook hotels moeten mee in de trend van een gezondere levensstijl

René van der Zel, eigenaar van sportvoedingmerk XXL Nutrition

In de wereld van fitness en gezondheid is XXL Nutrition inmiddels een gevestigde naam. Met een breed scala aan hoogwaardige sportvoedingsproducten heeft het bedrijf een solide reputatie opgebouwd. Maar wat als deze producten niet alleen verkrijgbaar zouden zijn in sportwinkels of online, maar ook in hotels? René van der Zel, oprichter en eigenaar van XXL Nutrition, deelt zijn visie over de integratie van sportvoeding in de hotelbranche.

Hoewel XXL Nutrition alomtegenwoordig is in sportscholen, supplementenwinkels en zelfs in supermarkten, ziet René van der Zel een nieuwe kans: de hotelindustrie. “Sportvoeding gaat niet alleen over het ondersteunen van atleten,” zegt Van der Zel. “Het gaat over het bevorderen van een gezonde levensstijl voor iedereen, waar ze ook zijn. Gezond eten is allang niet meer voorbehouden aan sporters alleen; het is een lifestyle geworden.”

Hij voegt eraan toe: “Hotels kunnen een cruciale rol spelen in het aanbieden van gezonde opties aan hun gasten, en sportvoeding zou daar perfect bij passen. Onze producten liggen al in supermarkten en we zijn bezig met het verwerken van eiwitshakes in lattes en cappuccino’s: we noemen ze proticchino’s. Dat is een eiwitshake vanille met een shot espresso erin. Superlekker! Deze zijn dan ook erg populair. We hebben ook steeds meer strandtenten als klant. Veel mensen die vaak trainen willen ook een shake als ze een dagje naar het strand gaan.”

Vending machines

Van der Zel gelooft dat hotels de drempel kunnen verlagen voor gasten die geïnteresseerd zijn in een gezonde levensstijl door sportvoeding toegankelijker te maken. Dit kan gebeuren door het plaatsen van XXL Nutrition-producten in vending machines in hotellobby’s, waardoor gasten gemakkelijk gezonde snacks en supplementen kunnen kopen in plaats van de traditionele, ongezonde repen en snacks. “We hebben nu al een proef draaien in enkele Van der Valkhotels waar onze ingrediënten worden gebruikt,” vertelt Van der Zel. “En er is interesse vanuit Corendon om onze maaltijden en supplementen aan te bieden, zowel in hun hotels als in de vliegtuigen.”

Een icecoffee of proticchino voor de gasten.

Bovendien suggereert Van der Zel dat hotelkeukens maaltijden kunnen bereiden die speciaal zijn ontworpen voor mensen met een sportieve levensstijl, waarbij gebruik wordt gemaakt van hoogwaardige ingrediënten en voedingssupplementen van XXL Nutrition. “Proteïnerijke producten zoals de onze zijn de afgelopen jaren steeds meer mainstream geworden. Laatst was er zelfs een nieuwsbericht over. Een dame zei dat ze eiwitproducten in de schappen van de supermarkt niet nodig vond. Toen dacht ik: ‘Maak je liever druk over al die producten met toegevoegde suikers in de schappen’. Iedereen die serieus traint, weet dat goede sportvoeding onmisbaar is. En dat doen steeds meer mensen.”

Gezonde levensstijl

Voor Van der Zel is de integratie van sportvoeding in de hotelindustrie niet alleen een zakelijke kans, maar ook een kans om gezondheid en welzijn te bevorderen. “Door samen te werken met hotels kunnen we een bredere en snel groeiende doelgroep bereiken en mensen inspireren om gezonde keuzes te maken, zelfs wanneer ze op reis zijn,” zegt hij. 

Met zijn visie blijft Van der Zel streven naar innovatie en groei, zowel voor XXL Nutrition als voor de bredere gemeenschap van gezondheidsbewuste individuen. Door samen te werken met de hotelindustrie hoopt hij de weg te banen voor een toekomst waarin sportvoeding een integraal onderdeel wordt van een gezonde levensstijl, waar dan ook ter wereld. “Mooi toch als ik daar een rol in zou kunnen spelen?”

Toonaagevend sportmerk

Het verhaal van XXL Nutrition begon met de passie van René van der Zel. Als fervent fitnessliefhebber en voormalig personal trainer was hij gefrustreerd door het gebrek aan kwalitatief hoogwaardige supplementen die aan zijn eisen voldeden. Vastbesloten om een verschil te maken, richtte René XXL Nutrition op met de missie om eerlijke, effectieve en betrouwbare sportvoeding te leveren. Door zijn toewijding aan kwaliteit en transparantie is XXL Nutrition uitgegroeid tot een toonaangevend merk. Hun producten, variërend van eiwitshakes tot pre-workout supplementen, worden gewaardeerd door zowel professionele atleten als recreatieve sporters vanwege hun effectiviteit en zuiverheid.

Nieuwe samenwerking: XXL Fitmeals

Vorig jaar haalde Mama’s Maaltijden in het televisieprogramma Dragon’s Den een investering van 1 miljoen euro op bij investeerder Pieter Schoen. Dankzij deze kapitaalinjectie kon de maker van kant-en-klare maaltijden een exclusieve samenwerking aangaan met XXL Nutrition. Gezamenlijk brengen de bedrijven onder de naam XXL Fitmeals gezonde en voedzame maaltijden voor sporters en mensen met een gezonde levensstijl op de markt.

“De samenwerking komt niet uit de lucht vallen,” zegt Van der Zel. “Ons bedrijf is marktleider in de Benelux als het gaat om voedingssupplementen, en we zien deze samenwerking als een natuurlijke uitbreiding van ons aanbod.” De maaltijden zijn online te bestellen en liggen in meer dan 1000 supermarkten.

“Deze samenwerking biedt ons de mogelijkheid om een nog breder publiek te bereiken en een significante impact te maken in de markt voor gezonde voeding,” concludeert Van der Zel. “We kijken ernaar uit om onze visie op gezondheid en voeding naar een hoger niveau te tillen met XXL Fitmeals.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details