NLBEFR

Platform over hotelmanagement, inrichting en design in Nederland
Slappe excuses van hotelgasten behoren tot het verleden

Slappe excuses van hotelgasten behoren tot het verleden

FreshAir Sensor biedt onweerlegbaar bewijs voor roken op hotelkamer

Het is een doorn in het oog van menig hotelier: gasten die ongeoorloofd tabak of marihuana roken op hun kamer. Een van de belangrijkste uitdagingen van ongeoorloofd roken is de tijd en moeite die nodig is om de hotelkamer weer fris en schoon te krijgen. De FreshAir Sensor biedt dé oplossing voor dit veel voorkomende probleem. Dat zegt Arno Sybrandy, eigenaar van Green Bull Company, de exclusieve Europese importeur van deze innovatieve Amerikaanse vinding.

Arno Sybrandy, eigenaar van Green Bull Company, de exclusieve Europese importeur van de FreshAir Sensor.

Eerst even in het kort hoe de FreshAir Sensor werkt: in tegenstelling tot conventionele optische en/of deeltjes-detectoren, is de FreshAir Sensor de enige technologie die specifieke moleculen in tabak- en marihuanarook kan monitoren en detecteren. Wanneer roken in de hotelkamer wordt gedetecteerd, stuurt FreshAir Sensor daarvan onmiddellijk een waarschuwing via e-mail en/of een pushbericht naar een computer of mobiele telefoon; compleet met een rapport met exacte tijdsaanduiding. “Kortom, deze detector biedt een direct en onweerlegbaar bewijs bij een overtreding van het rookverbod”, zegt Sybrandy. 

‘De FreshAir Sensor zorgt voor schonere kamers én een betere luchtkwaliteit’

Zinloze discussie

Volgens Sybrandy komt roken op hotelkamers veel vaker voor dan mensen denken. “Uit gesprekken met hotelmanagers blijkt dat dit in ieder hotel wel schering en inslag is, en dat komt overeen met een onderzoek van FreshAir Sensor waaruit blijkt dat er maandelijks in ongeveer 10 procent van de kamers wordt gerookt. Na een rookincident wordt een kamer vaak out of order gezet, dus is dan niet verhuurbaar. Dat kost allemaal extra omzet. En ook al ga je in discussie met een hotelgast waarvan je zeker weet dat diegene op de kamer heeft gerookt, dan nog trek je als hotel meestal aan het kortste eind.”

Slappe excuses

De gepatenteerde FreshAir Sensor is gebaseerd op bijna twintig jaar onderzoek en ontwikkeling door Dr. Joe BelBruno, emeritus hoogleraar scheikunde aan het prestigieuze Amerikaanse Dartmouth College. In zijn thuisland is de detector al sinds enkele jaren ingeburgerd, waaronder in het Fairfield Inn by Marriott in het Californische Sacramento. In dit hotel raakten vooral tijdens de coronapandemie veel kamers out of order door rokende gasten, zegt Operations Manager Marissa Bocobo. “Maar het probleem was dat wij niet konden bewijzen dat iemand had gerookt. Hotelgasten kwamen ook met allerlei slappe excuses, zoals: de rook komt doordat ik heb gedoucht of is afkomstig van mijn haarlak. Maar sinds al onze 76 hotelkamers zijn voorzien van een FreshAir Sensor, behoort dat tot het verleden. Daarbij komt: de smoking alerts die wij ontvangen bij een rookincident zijn al het bewijs dat we nodig hebben om de schoonmaakkosten in rekening te brengen, op zoek naar extra bewijsmateriaal is niet nodig. Al met al is het voor ons hotel de investering zeker waard geweest!”

Toegenomen gasttevredenheid

Ook in het Bally’s Twin River Casino Hotel op Rhode Island verdient de FreshAir Sensor zich dubbel en dwars terug, zegt General Manager Karen Valliere. “We zijn er heel blij mee, vooral ook omdat het hotelgasten afschrikt om op hun kamer te roken. We hebben de FreshAir Sensor nu sinds twee jaar. Voorheen werd er veel stiekem op de kamers gerookt. Maar als we bijvoorbeeld geen sigarettenpeuk of as op de kamer aantroffen, was dat nauwelijks te bewijzen. Nu met de FreshAir Sensor is dat bewijs er echter onomstotelijk.”

Na een rookmelding op een hotelkamer genereert FreshAir daarvan onmiddellijk een rapport.

Karen is dan ook zeer in haar nopjes met de innovatieve rookdetector. “De FreshAir Sensor zorgt voor schonere kamers én een betere luchtkwaliteit. In ons hotel hangt nooit meer een vieze rooklucht, daardoor is ook de gasttevredenheid toegenomen.”  

Vaping

Hoewel de FreshAir Sensor op dit moment uitsluitend rook van tabak en marihuana detecteert, is een technologie om ook damp uit e-sigaretten te herkennen in ontwikkeling. Want net zoals in Europa beleeft vaping ook in Amerika een sterke opmars. “Ook is FreshAir Sensor bezig met een pilotprogramma om hotelgasten extra te laten betalen voor een verblijf in een ‘FreshAir Certified’-kamer waarin gedurende een bepaalde periode niet is gerookt en die vrij is van andere verontreinigende stoffen. Maar dat is nog toekomstmuziek”, besluit Arno Sybrandy.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details