NLBEFR

Platform over hotelmanagement, inrichting en design in Nederland
Wanneer posten op  Instagram? Hoe kies je het beste schema voor jouw hotel?

Wanneer posten op Instagram? Hoe kies je het beste schema voor jouw hotel?

Instagram is het 4e meest gebruikte sociale netwerk ter wereld en is vooral interessant voor hotel en restaurants. Het is gebaseerd op afbeeldingen (foto’s en video’s), waardoor het een van de belangrijkste hulpmiddelen is voor bedrijven in hun communicatie- en marketingstrategieën. Met een goed gevuld en populair Instagram-account kun je zichtbaarheid en betrokkenheid vergroten, nieuwe gasten aantrekken en gasten behouden die al op bezoek zijn geweest.

Waarom posten op Instagram? Wat zijn de beste tijden om op Instagram te posten? Wat is het beste berichtformaat op Instagram? Al deze vragen moet je jezelf zeker stellen. In dit artikel leggen we het belang en de verschillende voordelen van Instagram voor uit, en vervolgens op welke tijdstippen en in welk tempo je de inhoud het zou moeten publiceren.

WAAROM AANWEZIG ZIJN OP INSTAGRAM ALS JE EEN HOTEL OF RESTAURANT BENT?

Voordat we dieper ingaan op de beste posttijden voor Instagram, gaan we eerst terug naar het belang van dit sociale netwerk in jouw communicatie- en marketingstrategie .

Met meer dan een miljard gebruikers wereldwijd en meer dan 22 miljoen gebruikers alleen al in Frankrijk is Instagram in een paar jaar tijd een essentieel netwerk geworden voor degenen die willen werken aan hun zichtbaarheid bij het publiek, nieuwe klanten willen werven en de betrokkenheid van bestaande klanten willen verbeteren. klanten.

Koken en reizen behoren tot de favoriete onderwerpen van de Fransen op het netwerk en daarom heb je alles te winnen door deze tool in de communicatiestrategie te integreren.

HOE BEPAAL JE JOUW STRATEGIE OP INSTAGRAM?

Instagram kan een handig hulpmiddel zijn om je zichtbaarheid bij het publiek te vergroten, je te onderscheiden van je concurrenten en nieuwe klanten aan te trekken.

DEFINIEER DOELEN

De eerste stap in de strategie moet het definiëren van verschillende doelstellingen zijn. Als het om een nieuwe vestiging gaat, zal het meer een kwestie zijn van bekendheid en zichtbaarheid bij potentiële klanten. Als het restaurant of hotel al is geïnstalleerd, heeft wil je liever een klantloyaliteitsdoelstelling behalen en streeft je natuurlijk naar een hoger betrokkenheidspercentage, d.w.z. publiceer berichten die activiteit genereren (likes, reacties of registraties). volgers).

KEN JE PUBLIEK

Zodra de doelstellingen zijn gedefinieerd, moet je aan de slag met het definiëren van de doelgroep. Wie is je publiek? Zoals bij elke marketingstrategie moet u een zogenaamde ‘persona’ identificeren, dat wil zeggen een of meer typische profielen voor de klanten. Om dit te doen, observeer je de mensen die jouw vestiging bezoeken. Meestal, in welke leeftijdsgroep bevinden ze zich? Zijn het meer koppels, gezinnen of jonge alleenstaanden, toeristen, stamgasten…

Als je al een Instagram-account hebt, kun je ook je accountstatistieken analyseren en zien wie je volgers zijn. Zorg er hiervoor voor dat er een professioneel profiel is en geen persoonlijk profiel, anders heeft is er geen toegang tot statistieken. Klik gewoon op het tabblad ‘Statistieken’ en vervolgens op ‘Doelgroepen’. Daar valt te zien op welke dagen en tijden abonnees actief zijn. Ook vindt je hier informatie over het profiel van de abonnees (demografische informatie en interesses). Afhankelijk van deze uitgestelde elementen en gegevens kunt u nauwkeurig bepalen wat de beste tijden van de dag zijn om inhoud over jouw bedrijf te plaatsen.

WELK TYPE INHOUD MOET IK PLAATSEN?

Instagram is een op afbeeldingen gebaseerd sociaal netwerk. Omdat je het voor professionele doeleinden gebruikt, is het belangrijk om kwaliteitsinhoud te plaatsen. De feed (fotogalerij) en publicaties moeten harmonieus en goed doordacht zijn. Aarzel niet om een ​​gespecialiseerde fotograaf in te schakelen om een ​​reeks mooie foto’s te maken van het etablissement en de gerechten. Zo kun je de foto’s gaandeweg gebruiken om het account te voeden.

Geconfronteerd met de concurrentie van Tik Tok , geeft het platform nu voorrang aan posts en korte video-inhoud, gepost in stories of als echt in je feed. Varieer met de media (foto’s, verhalen en echt) om je abonnees op verschillende manieren te bereiken.

Verhalen zijn kortstondig en slechts 24 uur zichtbaar. Dit type inhoud is ideaal voor spontaniteit.

Met de reals kun je hoogwaardige inhoud plaatsen, geanimeerd en levendig, en berichten variëren. Dit type post wordt al een paar maanden bijzonder onder de aandacht gebracht door het algoritme en daarom een ​​goede manier om zichtbaarheid te krijgen bij je volgers.

WANNEER POSTEN OP INSTAGRAM?

De informatie over dit onderwerp is divers, maar er is één ding om te onthouden: het platform belicht recente inhoud. Het is daarom belangrijk om op een tijdstip van de dag te posten waarop je publiek online is (of net daarvoor). Daarom lijkt het erop dat de beste tijden om op Instagram te posten op weekdagen zijn, met de grootste betrokkenheid op maandag, dinsdag en woensdag.

Qua schema’s zijn de verschillende geprefereerde tijdstippen voor publicatie ’s ochtends van 8.00 uur tot 9.00 uur, van 12.00 uur tot 13.00 uur en’ s avonds van 19.00 uur tot 23.00 uur.

Houd er rekening mee dat deze gegevens zeer willekeurig zijn en sterk afhankelijk zijn van het bedrijf en de doelgroep. Het is vooral door je publiek te kennen en door berichten te testen dat je het ideale moment kunt bepalen om nieuwe publicaties te plaatsen.

Er zijn echter 3 punten die je moet onthouden om op een succesvolle manier content op Instagram te plaatsen:

  • Het beste moment om je berichten op Instagram te publiceren is ‘s ochtends tussen 8.00 en 9.00 uur en daarna tussen 17.00 en 20.00 uur.
  • De minst efficiënte tijden zijn tussen 9.00 en 10.00 uur, daarna tussen 15.00 en 16.00 uur.
  • Doordeweeks buiten werktijd posten garandeert een betere zichtbaarheid en een hogere betrokkenheid.

HOE VAAK POST JIJ OP INSTAGRAM?

Ook hier bestaat er geen absolute waarheid en geen ideaal ritme voor posten op Instagram (of sociale netwerken in het algemeen). Het sleutelwoord is alleen regelmaat. Een week lang niet elke dag posten, en daarna twee weken niets. Je wordt gestraft door het algoritme.

Daarom is het belangrijk om vooraf (bijvoorbeeld aan het begin van elke maand) een strategie en een redactionele kalender te definiëren, om alle publicaties en berichten te plannen die de komende maand zullen worden behandeld. Hierdoor kunnen ze goed worden gedistribueerd en geprogrammeerd.

Om u hierbij te helpen, kunt u de hulp inroepen van gespecialiseerde bedrijven zoals communicatiebureaus of gebruik maken van tools zoals Hootsuite, de populairste tool voor het inplannen van berichten.

Instagram is een van de favoriete sociale netwerken en kan een van de pijlers van je communicatie worden. Dit netwerk is inderdaad een uitstekende manier om nieuwe klanten te werven of bestaande klanten te behouden. Afhankelijk van doelstellingen en de doelgroep kun je een redactionele strategie bepalen. Er bestaat geen absolute waarheid over het ideale moment om je berichten op Instagram te verzenden, maar onthoud dat het beter is om te publiceren wanneer gebruikers en vooral jouw volgers online zijn en buiten “werktijd”. Houd er rekening mee dat je op sociale netwerken vooral door te testen leert en kunt zien welke tijden en welke soorten inhoud (foto’s, verhalen of het echte leven) het beste werken voor jullie bedrijf.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details