NLBEFR

Platform over hotelmanagement, inrichting en design in Nederland
Razendsnel de juiste chef op de juiste plek
Met de Top Chefs-app kunnen hotelmanagers snel geschikt keukenpersoneel vinden.

Razendsnel de juiste chef op de juiste plek

Online platform biedt uitkomst voor personeelstekort in hotelkeuken

Voor veel hotels is het vinden van voldoende vakmensen een probleem. Het bedrijf Top-Chefs uit Vinkeveen speelde daarop in met een online platform waarmee hotels snel en gemakkelijk freelance keukenpersoneel kunnen vinden. “Zo bespaar je als hotelmanager veel tijd om je te kunnen richten op je core business,” zegt eigenaar Mitchel Schenderling.

Als eigenaar van een groeiend cateringbedrijf kostte het Mitchel steeds meer moeite om geschikt keukenpersoneel te vinden. “Daardoor ontstond enkele jaren geleden het idee om een eenvoudige website te maken met een contactformulier waarop freelance koks zich konden aanmelden,” vertelt Mitchel. “In eerste instantie was die website bedoeld om personeel te vinden voor mijn eigen cateringbedrijf. Al snel gingen we ook horecapersoneel bemiddelen voor bedrijven als Adecco, Holland Casino en de Hyatt Group. Zodoende heeft Top-Chefs zich stapje voor stapje ontwikkeld tot de huidige matchmaker in de culinaire wereld.”

Dankzij freelance chefs krijgt een hotel nieuwe werkervaring en invloeden binnen.

Flexibele schil

Een veelgehoorde klacht van horecamensen is dat ze geen mensen kunnen vinden. Volgens Mitchel is dat echter niet geheel gegrond. “Door middel van het online registratiesysteem in de Top Chefs-app kunnen hotelmanagers met een paar klikken geschikt keukenpersoneel vinden, van zelfstandig werkende koks tot en met chef-koks. Ons uitgebreide netwerk groeit soms wel met acht freelancers per dag. Daardoor kunnen wij razendsnel de juiste chef op de juiste plek zetten. Zo kun je om je hotelbedrijf heen een team van freelancers creëren, zodat je altijd genoeg keukenpersoneel hebt. Met zo’n flexibele schil kan een hotelmanager bovendien adequaat inspelen op drukke en minder drukke tijden. Met ons platform kunnen hotels desgewenst zélf keukenpersoneel op- en afschalen.”

Top-Chefs heeft zich ontwikkeld tot de matchmaker in de culinaire wereld.

Voorkeurspool

Top-Chefs biedt hotels vergaande mogelijkheden om de kwaliteit van het keukenpersoneel te bepalen, verduidelijkt Mitchel. “Zo is het mogelijk om in ons online systeem de vaardigheden en ervaringen van de aangesloten freelancers te bekijken en een eigen voorkeurspool van favoriete chefs te creëren. Ook kun je reviews lezen of zelf na een shift een beoordeling over een freelance chef schrijven. Op die manier is een hotelbedrijf volledig in control over het eigen succes. Niet voor niets behoren gerenommeerde hotelketens als Van der Valk, Westcord en Leonardo tot onze klantenkring. Wat klanten vooral in ons waarderen is onze betrouwbaarheid, loyaliteit, kwaliteit en vakmanschap. Onze dienstverlening beperkt zich niet tot inhuren, maar gaat veel meer over samenwerken. Bovendien zijn hotelmanagers dankzij ons platform niet veel tijd meer kwijt aan het vinden van geschikt keukenpersoneel. Zij kunnen zich volledig focussen op de kwaliteit van de keuken en een optimale gastbeleving.” 

Bij Mitchel Schenderling ontstond het idee om een platform voor keukenpersoneel te ontwikkelen.

Screening

Gaat het (tijdelijk) inzetten van freelance chefs niet ten koste van de kennis en ervaring in de hotelkeuken? Volgens Mitchel is juist het tegendeel waar. “In de hotelbranche gaat vast en flexibel personeel hand in hand. Dankzij de freelance chefs die wij aandragen, krijgt een hotel nieuwe werkervaring en invloeden binnen. Daarmee kunnen ze hun voordeel doen, want ze kunnen met goede krachten opschalen.”

In het online systeem kunnen hotels hun eigen voorkeurspool van favoriete chefs creëren.

Daarbij komt dat horecabedrijven graag willen weten wat voor vlees ze in de kuip hebben, vervolgt hij. “Om tot een optimale match te komen, screenen we de cv’s zeer grondig. Daarnaast kunnen wij garanderen dat onze kandidaten daadwerkelijk freelancer zijn en dat er geen sprake is van schijnzelfstandigheid. Als iemand zich bijvoorbeeld aanmeldt met een kvk-nummer dat niet matcht met het btw-nummer, wordt diegene in ons systeem automatisch geblokkeerd.” 

Meer weten over Top-Chefs?
Bezoek dan hun stand op de Horecava op 8 t/m 11 januari 2024 in de RAI Amsterdam.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details