NLBEFR

Platform over hotelmanagement, inrichting en design in Nederland
AI lost Wi-Fi problemen op voordat ze opgemerkt worden

AI lost Wi-Fi problemen op voordat ze opgemerkt worden

Toekomstbestendig netwerk in Pulitzer Hotel

Een goed werkende Wi-Fi verbinding is voor een hotel onmisbaar. “Naast een goed bed is dit één van de belangrijkste eisen van onze gasten”, zegt Dominic de Boer, IT Director bij Pulitzer Hotel. “Er wordt niet alleen gesurft en gewerkt. Onze gasten willen al hun telefoons en tablets tegelijkertijd kunnen gebruiken om te streamen of te gamen.” Samen met Steven Blees, Enterprise Sales Director bij Juniper Networks en Andre van Dam, CEO bij DeLorentz & Partners verwelkomde hij Hotelvak achter de schermen van het hotel. Hier vertelden zij hoe de nieuwe AI-Native Networking oplossing van Juniper Networks het netwerk van Pulitzer optimaliseert.

Als Hotelvak op een mooie lentedag aankomt bij het Pulitzer Hotel zijn de voorbereidingen voor een garden party in volle gang. De Boer wijst de weg naar de ‘Merchant Suite’. Deze nieuwe suite is verdeeld over drie etages en biedt drie slaapkamers, drie moderne badkamers, en een riante woonkamer. “Zelfs voor mij is het soms nog zoeken om de weg te vinden in het hotel”, zegt de IT Director lachend. Doordat het hotel uit 25 aaneengesloten grachtenpanden bestaat, is navigeren binnen het Pulitzer een uitdaging.

Het realiseren van een goede IT-infrastructuur was dan ook geen simpele klus. De grootscheepse verbouwing van het hotel in 2015 bood een kans om dit goed aan te pakken. “In samenwerking met Juniper Networks konden wij het hele hotel bekabelen, om te voorzien in de beste internetverbinding. Alle 225 kamers kregen toen een eigen Access Point, net als de 30 publieke ruimten.” Eén cloud-gebaseerde interface maakt het mogelijk om de status van het netwerk in de gaten te houden.

Lange tijd voldeed het netwerk aan alle wensen, maar na zes jaar ontstonden toch problemen. “Onze gasten hadden last van gepixeleerd tv-beeld als ze gebruik maakten van de Chromecast. Dit probleem werd veroorzaakt door de Access Points, dus gingen we op zoek naar een future proof oplossing.” ICT-dienstverlener DeLorentz & Partners hielp met deze zoektocht. CEO Andre van Dam: “De gast verwacht dezelfde connectiviteit die ze thuis hebben. Je wilt daarom klachten voor kunnen zijn en problemen meteen oplossen. Dit moet natuurlijk veilig zijn en gebruiksvriendelijk voor de ICT-specialisten van een hotel.” Al snel kwam de oplossing van Juniper in beeld. De Access Points van dit bedrijf verzamelen grote hoeveelheden metadata over het functioneren van de verbinding, die de Marvis Cloud-gebaseerde AI-engine gebruikt om problemen te lokaliseren en op te lossen.

In de volgende editie van Hotelvak staat de volledige versie van dit artikel. Met meer informatie over de manier waarop het op AI gebaseerde netwerk de gastbeleving verbetert en hoe dit het werk van hotelmedewerkers beïnvloed. In dit nummer verschijnt ook een uitgebreide reportage over het Pulitzer Hotel, met meer aandacht voor de ‘Merchant Suite’ en andere vernieuwingen binnen het hotel.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details