NLBEFR

Platform over hotelmanagement, inrichting en design in Nederland
Gastvrijheid versterkt: Web-app voor ‘guest journey’
Christian Markedal (links) en Jeroen Carbo.

Gastvrijheid versterkt: Web-app voor ‘guest journey’

Het is belangrijker dan ooit om gasten op het goede moment te bereiken met precies de juiste informatie. Daarnaast zoeken hotels naar manieren om zowel de gasttevredenheid als de omzet te maximaliseren. Web-app DigitalGuest maakt dit mogelijk door de combinatie van upselling, communicatie en gastenservice.

Pillows Hotel Maurits at the Park gebruikt nu DigitalGuest.

DigitalGuest werd in 2016 door Christian Markedal opgericht om de hospitality sector te digitaliseren en is nu marktleider in Scandinavië. Sinds oktober 2021 is het Deense bedrijf actief in Nederland. Country manager Jeroen Carbo legt uit wat de web-app van het bedrijf bijzonder maakt. “De hotels waarmee ik spreek waarderen erg dat ons systeem meerdere elementen combineert. De web-app is geschikt voor de gehele guest journey en niet één deel daarvan. Op een eenvoudige manier kunnen onze klanten de juiste gast van de juiste informatie voorzien.”

Alle relevante informatie op de telefoon

Carbo vervolgt: “We weten dat het downloaden van een app een drempel is voor gasten. Die nemen wij weg. Via een geautomatiseerde sms-link krijgen gasten in de DigitalGuest web-app alle informatie te zien die voor hen relevant is. Inclusief mogelijkheden om hun verblijf te verbeteren met upgrades. De informatievoorziening via de web-app vervangt de vele e-mails die gasten vaak krijgen. Hierdoor bereiken wij ook de OTA gast.”

De uitstraling van het hotel of de hotelketen blijft behouden.

PMS programma’s, zoals MEWS, hebben een directe koppeling met DigitalGuest. Alle informatie over de gast wordt zo door de web-app overgenomen. Tegelijkertijd blijft de uitstraling van het hotel of de hotelketen behouden. “Met DigitalGuest is veel mogelijk. Zo kunnen hotels eventueel via WhatsApp met hun gasten communiceren. Ik ga altijd met hotels in gesprek. Wat is voor hen het belangrijkst: service, omzetmaximalisatie, of beide?” 

Duurzaamheid is een belangrijk thema voor DigitalGuest. Zo kan Hotels for Trees toegevoegd worden in de web-app, om de schoonmaakbeurt digitaal over te slaan. Daarnaast wordt ook veel minder papier gebruikt.

Geheel aanpasbare web-app

Volgens Carbo blijft de menselijke touch van groot belang. “Sommige hotels willen, vanwege personeelstekort en hogere kosten, dat technologie alles overneemt, maar ik merk dat automatisering en digitalisering in de meeste gevallen vooral een hulpmiddel zijn in deze ‘people industry’. Wij helpen onze klanten graag om de balans te vinden die bij hen past.” 

Hostelworld gebruikt de web-app om zijn gasten van informatie te voorzien.

Zodra DigitalGuest door een hotel in gebruik is genomen blijft de web-app zich ontwikkelen. “Het hotel kan de statistieken gebruiken om het gedrag van de gasten te analyseren en op deze manier de ervaring verbeteren. Ook de kennis van het personeel blijft van belang, om nieuwe vragen en behoeftes van gasten in de web-app te integreren.”

Alle informatie op één handige plek

Eén van de nieuwste gebruikers van DigitalGuest is hotelketen Pillows Hotels, dat bestaat uit zes hotels. Pillows Hotels biedt allerlei soorten verblijven aan, van stadshotels op zakelijke locaties tot Grand Boutique Hotels in metropolen in België en Nederland. Het nieuwste vijfsterren hotel, het Pillows Hotel Maurits at the Park in Amsterdam, opende in november 2022. Christel van Rossum van Pillows Hotels: “Als hotel wil je veel delen met je gast. Met DigitalGuest hebben gasten alle informatie op één handige plek die ze op ieder moment kunnen bekijken. Volledig in onze huisstijl en gepersonaliseerd voor de gast.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details