NLBEFR

Platform over hotelmanagement, inrichting en design in Nederland
Een veldslag in de hotel industrie

Een veldslag in de hotel industrie

Stelt u zich voor dat het midden in de zomer is en de stad Las Vegas wordt overspoeld door duizenden van ’s werelds scherpste cybersecurity experts, allen bijeengekomen voor het jaarlijkse “Hacker Summer Camp”. Dit evenement is niet zomaar een bijeenkomst; het is een veldslag tegen digitale kwetsbaarheden.

Tijdens deze conferenties worden geselecteerde hackers uitgedaagd om de veiligheid van hotels tot in detail te testen. Hun doel? Het blootleggen van verborgen zwakheden die, als ze onopgemerkt blijven, de veiligheid van hotelkamers ernstig kunnen compromitteren. Een dergelijk verhaal, dat recentelijk de headlines haalde, dient als een krachtige waarschuwing voor de industrie.

Een team van doorgewinterde hackers onthulde hoe zij met verrassende eenvoud toegang konden verkrijgen tot miljoenen hotelkamers wereldwijd. Hun methode maakte gebruik van kwetsbaarheden in de RFID-sleutelkaartsloten. Deze sloten worden gebruikt in meer dan 13.000 hotels verspreid over 131 landen.

Het begon allemaal met het verkrijgen van een enkele hotel keycard. Deze kaart werd vervolgens gescand met gespecialiseerde apparatuur die de digitale informatie kon lezen en kopiëren.

Met deze informatie creëerden zij twee nieuwe, aangepaste keycards die rechtstreeks met de sloten konden communiceren. Met een paar handelingen werd het slot opnieuw geprogrammeerd en ontgrendeld, waardoor het een open poort werd voor ongeautoriseerde toegang.

Ondanks dat de informatie beschikbaar was, onderging slechts een klein percentage van de sloten een noodzakelijke update. Dit benadrukt de dringende noodzaak voor een snellere en effectievere updatestrategie, vooral voor de sloten die niet met het internet verbonden zijn of verouderde modellen die fysieke aanpassingen vereisen.

Dit verhaal, hoe technisch ook, onderstreept een bredere waarheid: in de hotelindustrie is veiligheid niet alleen een kwestie van gastvrijheid, maar ook van bescherming en luxe.

Het verhaal uit Las Vegas werpt licht op een ontnuchterende realiteit: de veiligheidssystemen waarop hotels vertrouwen, zijn soms kwetsbaarder dan we ons realiseren. Dit incident laat zien hoe essentieel het is om voortdurend te streven naar verbetering en innovatie in hotelbeveiliging.

Recente onthullingen uit Las Vegas onderstrepen het belang van continue innovatie in hotelbeveiliging. Deze incidenten belichten kwetsbaarheden in systemen die we vaak als vanzelfsprekend beschouwen. Ze tonen de noodzaak van een brede veiligheidsaanpak, die zowel digitale als fysieke aspecten omvat.

De Hotel Security Summit als katalysator voor verandering

De Hotel Security Summit, die plaatsvindt op 27 mei, is ontworpen als antwoord op meerdere security uitdagingen.

Het evenement brengt experts uit diverse facetten van de hotelindustrie samen om zowel de digitale als de fysieke veiligheid van gasten en personeel te versterken.

Het programma van de summit bevat sessies die diep ingaan op de implicaties van digitale technologie zoals AI en deep fake, maar ook praktische richtlijnen bieden op het gebied van crisismanagement en het stimuleren van veiligheidsbewustzijn via gamification.

Elke sessie is ontworpen om niet alleen te informeren, maar ook om deelnemers uit te rusten met kennis en tools die direct toepasbaar zijn in hun eigen operaties. Dit jaarlijkse evenement is niet alleen een kans om te leren en te netwerken, maar ook om een veiligere toekomst voor alle hotelgasten en personeel te vormen.

Het Programma

14:15 – Introductie en welkom

14:30 – De impact van deep fake en AI in hotels

15:00 – Wat zijn de Secure 7 richtlijnen

15:30 – Crisiscommunicatie bij een cyberaanval, wat te doen?

16:00 – Pauze

16:30 – User adoption door gamification van security richtlijnen

17:00 – Security is key

17:30 – Bewust zijn over veiligheid is niet alleen digitaal

Waarom U Niet Mag Ontbreken

De Hotel Security Summit is niet alleen een evenement; het is een essentiële bijeenkomst voor iedereen in de hotelindustrie die streeft naar het waarborgen van de veiligheid van hun gasten en medewerkers. Door deel te nemen, krijgt u toegang tot de nieuwste inzichten, strategieën en technologieën die u kunt implementeren om uw beveiligingsmaatregelen te versterken.

Elke sessie is zorgvuldig samengesteld om de deelnemers te voorzien van praktische kennis en de tools die nodig zijn om niet alleen te reageren op bedreigingen, maar ze actief voor te zijn.

Registreer nu op www.hotelsecuritysummit.nl en zet een stap richting een veiliger toekomst voor uw hotel en gasten. Samen kunnen we een veiligheidsnetwerk opbouwen dat even robuust is als het noodzakelijk is.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details