NLBEFR

Platform over hotelmanagement, inrichting en design in Nederland
Hackers kunnen een veldslag in de hotelindustrie veroorzaken
De hackersmethode maakte gebruik van kwetsbaarheden in de RFID-sleutelkaartsloten.

Hackers kunnen een veldslag in de hotelindustrie veroorzaken

Zijn hotelkamers wel voldoende beveiligd?

Stelt u zich het jaarlijkse ‘Hacker Summer Camp’ voor:  midden in de zomer wordt Las Vegas overspoeld door duizenden van ’s werelds beste cybersecurity experts. Dit evenement is niet zomaar een bijeenkomst; het is een veldslag tegen digitale kwetsbaarheden. Tijdens deze conferenties worden geselecteerde hackers uitgedaagd om de veiligheid van hotels tot in detail te testen. Hun doel? Het blootleggen van verborgen zwakheden die, als ze onopgemerkt blijven, de veiligheid van hotelkamers ernstig kunnen compromitteren. 

“Bovenstaand voorbeeld, dat afgelopen zomer in alle media te lezen was, moet als een krachtige waarschuwing voor de industrie werken”, meldt hospitality ICT-dienstverlener Sbit.

Een team van doorgewinterde hackers onthulde in Las Vegas hoe zij verrassend eenvoudig toegang konden verkrijgen tot miljoenen hotelkamers wereldwijd.

Een team van doorgewinterde hackers onthulde in Las Vegas hoe zij verrassend eenvoudig toegang konden verkrijgen tot miljoenen hotelkamers wereldwijd. Hun methode maakte gebruik van kwetsbaarheden in de RFID-sleutelkaartsloten. Deze sloten worden gebruikt in meer dan 13.000 hotels verspreid over 131 landen. Het begon allemaal met het verkrijgen van een enkele hotel keycard. Deze kaart werd vervolgens gescand met gespecialiseerde apparatuur die de digitale informatie kon lezen en kopiëren. Met deze informatie creëerden zij twee nieuwe, aangepaste keycards die rechtstreeks met de sloten konden communiceren. Met een paar handelingen werd het slot opnieuw geprogrammeerd en ontgrendeld, waardoor het een open poort werd voor ongeautoriseerde toegang. 

Update

Ondanks het feit dat de informatie overal beschikbaar was, onderging slechts een klein percentage van de sloten een noodzakelijke update. Dit benadrukt de dringende noodzaak voor een snellere en effectievere updatestrategie, vooral voor de sloten die niet met het internet verbonden zijn of verouderde modellen die fysieke aanpassingen vereisen. 

Volgens Sbit onderstreept het voorbeeld uit Las Vegas een bredere waarheid: in de hotelindustrie is veiligheid niet alleen een kwestie van gastvrijheid, maar ook van bescherming en luxe. En de veiligheidssystemen waarop zoveel hotels vertrouwen, zijn soms kwetsbaarder dan we ons realiseren. Dit incident laat zien hoe essentieel het is om voortdurend te streven naar verbetering en innovatie in hotelbeveiliging.

Hotel Security Summit

Het geschetste voorbeeld met de keycards bevestigt volgens Sjors Brul van ICT-dienstverlener Sbit de kwetsbaarheden in systemen die hotels nog  vaak als vanzelfsprekend beschouwen. Ze tonen de noodzaak van een brede veiligheidsaanpak, die zowel digitale als fysieke aspecten omvat.

De door Sbit georganiseerde Hotel Security Summit dient als katalysator voor verandering.

De Hotel Security Summit is door Brul bedacht  als antwoord op meerdere security uitdagingen.

Het evenement brengt experts uit diverse facetten van de hotelindustrie samen om zowel de digitale als de fysieke veiligheid van gasten en personeel te versterken.

Het programma van de summit bevat sessies die diep ingaan op de implicaties van digitale technologie zoals AI en deep fake, maar ook praktische richtlijnen bieden op het gebied van crisismanagement en het stimuleren van veiligheidsbewustzijn via gamification.

Elke sessie is ontworpen om niet alleen te informeren, maar ook om deelnemers uit te rusten met kennis en tools die direct toepasbaar zijn in hun eigen operaties. Dit jaarlijkse evenement is niet alleen een kans om te leren en te netwerken, maar ook om een veiligere toekomst voor alle hotelgasten en personeel te vormen.

Voor meer info zie www.hotelsecuritysummit.nl en zet een stap richting een veiliger toekomst voor uw hotel en gasten. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details