NLBEFR

Platform over hotelmanagement, inrichting en design in Nederland
Iedere gast kan ook een gamer zijn

Iedere gast kan ook een gamer zijn

Mobiele gaming case interessante USP voor hotels

Na een drukke werkdag op je hotelkamer lekker even ontspannen met je favoriete computergame. Net zoals je van thuis gewend bent, maar zonder je eigen gaming apparatuur mee te hoeven nemen. Dankzij de mobiele gaming case van het Rotterdamse bedrijf GeeGee Gaming kan elk hotel zijn gasten die extra service bieden. “Door dit innovatieve product te verhuren aan hun gamende gasten, kunnen hotels zich duidelijk onderscheiden”, zegt het ondernemersduo Sergio Meyer en Farlyson Dortalina.

Hotelgasten willen het liefst in de privésetting van hun eigen kamer gamen.

Als liefhebbers van wat alles wat te maken heeft met gaming, begonnen Sergio en Farlyson in 2019 met het organiseren van gaming evenementen en workshops voor onder meer sportclubs, speeltuinen en wijkteams. “Om bij onze opdrachtgevers bij deze events op locatie makkelijk te kunnen op -en afbouwen, ontwikkelden wij een eigen mobiele gaming case; een speciale, op maat gemaakte koffer voor een spelcomputer.”, aldus de Rotterdamse ondernemers. “Op gegeven moment kregen wij van klanten steeds vaker de vraag of de gaming case ook te koop was. Speciaal voor de consumentenmarkt hebben wij toen ook de GeeGee Edge ontwikkeld; een koffer waarin een Playstation 5 of een andere console met een volledige gaming setup kan worden ingebouwd. Het idee om dit product ook aan hotels te gaan aanbieden, ontstond tijdens de coronacrisis toen mensen op gegeven moment wel nog een hotel mochten bezoeken, maar eenmaal op de hotelkamer gekluisterd aan het beeldscherm zaten. In die tijd werd gamen opeens helemaal booming.”

Onderzoek Hotelschool Maastricht

Om de interesse aan hun mobiele gaming koffer binnen het hotelwezen in kaart te brengen, liet GeeGee Gaming vorig jaar een onderzoek uitvoeren door de Hotelschool Maastricht.  “Daarbij gaf tussen de 30 en 35 procent van de respondenten aan dat zij zo’n aanbod wel interessant zouden vinden. En van die groep gaf op hun beurt 67 procent aan dat ze zo’n mogelijkheid tot gamen het liefst in de privésetting van de eigen hotelkamer willen hebben, in plaats van in een gemeenschappelijke ruimte.” Het ondernemersduo is niet verbaasd over de uitkomsten van het onderzoek. “Wereldwijd zijn er zo’n 3,3 miljard gamers, dus ook iedere hotelgast kan een gamer zijn. Dus dat biedt ongekende mogelijkheden om daarop in te spelen. Het grote voordeel van onze gaming case is daarbij dat het een kant-en-klaar product is dat stand alone gebruikt kan worden. Er hoeven dus geen aanpassingen gedaan te worden aan de tv en huidige apparatuur in de hotelkamer. Voor hotelgasten is het voordeel dat ze niet meer hun eigen gamespullen hoeven mee te nemen, hetgeen ook weer een paar extra kilo bagage bespaart.”

Interessante USP

Volgens Sergio en Farlyson kan het voor een dag(deel) verhuren van een mobiele gaming case voor menig hotel een interessante USP zijn. “De aanwezigheid van zo’n gaming case in de privésetting van een hotelkamer kan voor veel hotelgasten doorslaggevend zijn om al dan niet voor een bepaald hotel te kiezen. Daarbij komt dat onze GeeGee Edge voldoet aan de eisen van de meest veeleisende gamer. Zo werden wij een tijdje geleden benaderd door de manager van een profvoetballer die een weekje in het ziekenhuis lag. Dankzij onze gaming case kon hij vanuit het ziekenhuisbed met dezelfde kwaliteit gamen zoals hij van thuis gewend was.”

Dankzij de GeeGee Edge kun je op jet hotelkamer net zo gamen als je van thuis gewend bent.

Gaming toernooi

Ook op de afgelopen Independent Hotel Show in Amsterdam bleek er veel belangstelling voor de gaming case van de jonge Rotterdamse onderneming. The Arcade Hotel Amsterdam besloot zelfs een aantal exemplaren van de GeeGee Edge  te bestellen. Als het aan het ondernemersduo ligt, blijft het daar niet bij. “Hoewel momenteel nog weinig hotels hierop inspelen, is de markt van gaming natuurlijk enorm groot.” Ook bij internationaal gerenommeerde retailketens zoals Selfridges in Londen en KaDeWe in Berlijn bleef de mobiele game case uit Rotterdam niet onopgemerkt. “Daar ligt onze GeeGee Edge zelfs al in de winkel. Hier in Nederland is hij online verkrijgbaar, onder meer op onze webshop”, aldus de ondernemers die met hun koffers ook al een compleet gaming toernooi in The Social Hub in Amsterdam en Berlijn organiseerden. “In beide steden was dat voor een nieuwe lichting long stay-gasten de ideale manier om op een laagdrempelige manier elkaar beter te leren kennen. Gamen heeft dus ook duidelijk een sociale functie.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details