NLBEFR

Platform over hotelmanagement, inrichting en design in Nederland
Laat gasten zelf hun hotelkamer uitkiezen
Roeland Verhamme: “Expect Me is een flexibel systeem waarin alle verschillende opties ingevoerd kunnen worden. Wie hier op juiste wijze gebruik van gemaakt, krijgt een optimale bezettingsgraad.”

Laat gasten zelf hun hotelkamer uitkiezen

Maatwerk bij het boeken

De ene persoon heeft voorkeur voor een specifieke etage, de ander wil absoluut uitzicht op zee. Toeristen en zakelijke reizigers hebben allemaal zo hun eigen specifieke wensen bij het kiezen van een hotelkamer. Sommigen kiezen voor eenvoud, anderen willen zoveel mogelijk luxe en comfort. 

Het Belgische bedrijf Expect Me is een platform dat voor elke gast de hotelbeleving wil optimaliseren, om zo hotels te helpen het ideaalbeeld waar te maken door teleurstelling en ontevredenheid bij gasten te voorkomen. Expect Me is een digitale tool waarmee een gast op basis van een gedetailleerde plattegrond en een kameroverzicht een specifieke kamer kan selecteren en reserveren. Het koppelen van deze informatie aan andere kenmerken zorgt ervoor dat hotels efficiënter werken, hun gastervaring optimaliseren en meer rendement behalen. Ook het Heavens Hotel in Hoorn maakt sinds begin dit jaar gebruik van deze tool. 

Inmiddels blijkt 65 procent van de gasten bij hotels die Expect Me gebruiken hun kamer te upgraden.

Win-win situatie

Frank Smits, Jeroen Vaassen, Roeland Verhamme zijn de drie oprichters van het platform. Het idee ontstond toen Verhamme tijdens een vakantie in Italië een kamer met zeezicht boekte. Hoewel bij het hotel zelf alles naar wens was, klopte de beschrijving van de hotelkamer totaal niet. “In de verte, tussen de bladeren van een grote boom, zag ik met veel moeite een klein stukje water. Dat was een anticlimax. Als ik dat op voorhand had geweten dan had ik een andere kamer gekozen.” Bij thuiskomst begon hij met de ontwikkeling van het platform van het in maart 2021 opgerichte Expect Me. “Gasten zien precies welke kamers nog beschikbaar zijn. Het is een win-win situatie: het verhoogt de beleving voor de klant en het hotel heeft minder kans op ontevreden gasten. Daarnaast genereren ze meer inkomsten, want klanten zijn bereid om te betalen voor deze dienstverlening. Bovendien kunnen hotelgasten extraatjes als een fles champagne of een luxeontbijt selecteren.” 

Beter inzicht

Verhamme bevestigt dat deze tool ideaal is voor locaties als het Heavens Hotel in Hoorn, met name vanwege de verschillende categorieën kamers en de diverse opties die het aanbiedt. “Ik had connecties bij de Dutchen Group, de beheerder van dit viersterren hotel. Toen ik van hun plannen hoorde, heb ik onze tool gepresenteerd. Zij waren van mening dat Expect Me ideaal was voor dit hotel. De gesprekken verliepen prettig en snel. Sinds een half jaar is de software in gebruik en de reacties van zowel de gasten als het operationele team zijn unaniem positief. Elke kamer in het Heavens Hotel is anders. Expect Me is juist hier perfect op zijn plek, vanwege de vele opties die zij hun gasten bieden. Denk aan kleurgebruik, zicht op glas in lood, een dubbele douche, een vrijstaand bad of diverse kamers naast elkaar. Onze tool maakt het comfort dat dit hotel biedt nog beter inzichtelijk.”

Elke kamer in het Heavens Hotel is anders dankzij de vele opties: kleuren, glas in lood, een dubbele douche, een vrijstaand bad of diverse kamers naast elkaar.

Veel hotels hebben hun eigen specifieke kenmerken. Verhamme benadrukt dat het daarom telkens weer maatwerk is. “Dit is een flexibel systeem waarin alle verschillende opties ingevoerd kunnen worden. Wie hier op juiste wijze gebruik van gemaakt, krijgt een optimale bezettingsgraad. Bij rechtstreekse boeking op de website van het hotel is alles mogelijk.” Expect Me speelt geen rol meer als de software eenmaal geïmplementeerd is. “De gast hoeft niet naar onze website en het hotel kan alles zelf regelen. Wel blijven wij, zeker in de beginfase, stand-by om de juiste feedback te geven. Ook wij willen immers graag verbeteren en leren. Inmiddels blijkt 65 procent van de gasten bij hotels die Expect Me gebruiken hun kamer te upgraden. Het maakt het reserveringsproces bovendien eerlijker en er ontstaan geen discussies of ongemakkelijk geschuif met kamers als gasten bij aankomst nog specifieke wensen hebben. Zo is er comfort voor alle partijen.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details