NLBEFR

Platform over hotelmanagement, inrichting en design in Nederland
Optimale connectiviteit in hotels door ‘simpele’ ingreep

Optimale connectiviteit in hotels door ‘simpele’ ingreep

Nooit meer hotelgasten zonder bereik

In het huidige digitale tijdperk is bereikbaarheid cruciaal, vooral voor hotelgasten die continu online willen blijven. Van telefoongesprekken en Whatsapp-berichten tot streamingdiensten zoals Netflix, gasten verwachten een naadloze connectiviteit. Ondanks de beschikbaarheid van WiFi in hotels, is deze vaak onvoldoende beveiligd en biedt beperkte bandbreedte. 

Steeds meer gebouwen blokkeren echter 4G- en 5G-signalen, wat leidt tot frustraties onder gasten. Hier komt WAVETHRU in beeld, een innovatieve oplossing van AGC Glass die slechte mobiele signalen binnen gebouwen aanpakt.

Ook van AGC Glass Europe: de WAVETRAP. Die laat juist geen signalen van buiten toe. In een tijd van cybergevaren ook geen overbodoige luxe in sommige hotels. Daarover meer in een volgende editie van Hotelvak.

WAVETHRU biedt een niet-invasieve en duurzame oplossing voor het verbeteren van mobiele signalen binnen gebouwen. Cynthia van Vroenhoven, Business Developer bij WAVETHRU, legt uit dat de oplossing§werkt door een glazen ruit te behandelen met een gepatenteerde lasertechniek. Dit maakt de ruit als het ware ‘open’ voor mobiele signalen zonder de isolatiewaarde of thermische prestaties te beïnvloeden.

Van Vroenhoven stelt: “Voor een optimale service aan je gasten is perfecte connectiviteit door het hele hotel tegenwoordig een must. Niets is immers zo vervelend als geen bereik hebben op je hotelkamer.”

Ze voegt toe: “Wanneer je als hotel perfecte connectiviteit kunt aanbieden aan alle gasten zowel met binnenlandse als buitenlandse providers en met hun eigen abonnement biedt je hen optimale gastvrijheid, service en gemak.”

WAVETHRU biedt een niet-invasieve en duurzame oplossing voor het verbeteren van mobiele signalen binnen gebouwen.

Implementatie in hotels

Hotels kunnen aanzienlijk profiteren van WAVETHRU door gasten een betere connectiviteit te bieden. Dit verbetert niet alleen de gasttevredenheid, maar kan ook leiden tot betere reviews en hogere bezettingsgraden. Van Vroenhoven benadrukt: “Vooraf kunnen we via een gratis quick scan bepalen wat de problemen van een specifieke locatie zijn waarbij we zowel binnen als buiten metingen doen.”

Voor hoteliers die op zoek zijn naar een duurzame en effectieve oplossing voor slechte mobiele signalen binnen hun gebouwen, biedt WAVETHRU een innovatieve uitkomst. Door de ruiten van hotelkamers met een laser te behandelen, kunnen hotels hun gasten de perfecte connectiviteit bieden die ze tegenwoordig verwachten. Dit verhoogt niet alleen de tevredenheid van de gasten, maar draagt ook bij aan een veiligere en gezondere omgeving.

WAVETHRU heeft al zes jaar bewezen effectief te zijn in verschillende markten, waaronder de co-working spaces, gezondheidszorg en flexkantoren. Deze ervaring geeft vertrouwen dat WAVETHRU ook voor hotels een uitstekende oplossing kan zijn. De behandeling kan zowel op nieuwe als bestaande ramen worden toegepast en is compatibel met elk merk glas.

Gezondere omgeving 

Daarnaast zorgt WAVETHRU voor een gezondere omgeving door de mobiele signalen homogeen door het gebouw te verspreiden, wat gezonder is dan wanneer signalen worden gevangen binnen de muren. Van Vroenhoven: “Door een deel van de ruit met een laser te behandelen, zetten we het raam als het ware een beetje open, waardoor een homogene flow van het signaal ontstaat.”

Van Vroenhoven concludeert: “Onze quickscan is kosteloos en we geven garantie op het uiteindelijke resultaat. WAVETHRU zorgt niet alleen voor een beter bereik door het hele hotel, maar creëert ook een gezondere omgeving doordat het signaal homogene verspreid wordt in plaats van binnen de muren te blijven.”

Indicatoren van slecht mobiel signaal in een hotel

1. Slechte gesprekskwaliteit: Veelvoorkomende problemen zijn verbroken gesprekken en moeite om de ander te verstaan.

2. Trage internetsnelheden: Moeilijkheden met het laden van websites, video’s en het versturen van e-mails wijzen op een zwak signaal.

3. Problemen met berichten versturen: Het niet kunnen verzenden of ontvangen van Whatsapp-berichten is een duidelijke indicator.

4. Vertraagde meldingen: Ontvangst van meerdere meldingen tegelijk bij het verlaten van een gebouw duidt op slechte connectiviteit binnen.

5. Geen signaal: Het volledig ontbreken van een signaal is een ernstig probleem, vooral voor belangrijke oproepen.

6. Onstabiel netwerk: Wisselende beschikbaarheid van een signaal gedurende de dag is een teken van slechte netwerkstabiliteit.

7. Snelle batterijontlading: Continu zoeken naar een signaal put de batterij van een telefoon snel uit.

8. Oververhitting: Een telefoon die oververhit raakt tijdens het zoeken naar een signaal wijst op een zwak netwerk.

De voordelen van WAVETHRU zijn onder andere:

 • Operator-onafhankelijk: Het werkt voor alle mobiele telefoons en aanbieders.

 • Onderhoudsvrij: Na de eenmalige behandeling is er geen verder onderhoud nodig.

 • Onzichtbaar en energiezuinig: De behandeling is onzichtbaar en vereist geen extra energie.

 • Korte installatietijd: De behandeling kan snel uitgevoerd worden zonder verstoring van de dagelijkse gang van zaken in het hotel.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details