NLBEFR

Platform over hotelmanagement, inrichting en design in Nederland
Statistieken die ieder hotel zou moeten bijhouden
Overweeg eens om in plaats van ADR de uitgaven per dag van gasten bij te houden.

Statistieken die ieder hotel zou moeten bijhouden

Wat zijn belangrijke data voor general managers?

Technologie heeft niet alleen veranderd wat er mogelijk is, maar ook wat meetbaar is. Er is een nieuwe generatie hospitalitystatistieken ontstaan en hoteliers die zich snel aanpassen, krijgen de grootste beloningen.

Soms wordt er in onze ogen veel te gewichtig gedaan over een paar traditionele statistieken in de hospitalitysector. We willen geen namen noemen, maar we hebben het over bezettingsgraad, ADR en RevPAR. Tegenwoordig, nu onze wereld bestaat uit technologie, gemengde verblijven en ervaringsgerichte reizen, zijn deze statistieken echter te beperkt. 

Duurzaamheid is geen trend. Hele generaties reizigers verwachten het.

Ze kunnen nog steeds wel nuttig zijn (vooral om je prestaties te vergelijken met die van concurrenten), maar ze zijn maar een klein onderdeel van de grote hoeveelheden data die er beschikbaar voor je zijn. Dit zijn enkele belangrijke onderdelen die je zou moeten overwegen. 

Operationele efficiëntie 

Een efficiënte bedrijfsvoering is de basis van elk goed functionerend hotel. Statistieken over operationele efficiëntie bijhouden, zoals hoelang er per kamer tussen het vertrek van een gast en de aankomst van een nieuwe gast zit, acquisitiekosten van gasten en de schermtijd van personeel, helpen je om probleemgebieden te identificeren en meteen op te lossen. Dit verbetert niet alleen de gastervaring, maar draagt ook bij aan kostenbesparingen en het optimaliseren van je omzet. 

Gasttevredenheid 

Het bijhouden van de gasttevredenheid is logisch, maar veel bedrijven richten zich te veel op de omzet en bezettingsgraad, waardoor de gasttevredenheid op de achtergrond raakt. General managers moeten de statistieken over gasttevredenheid goed in de gaten houden. Denk hierbij aan online reviews, beoordelingen en feedback van gasten. Door deze indicatoren in de gaten te houden, kun je verbeterpunten ontdekken, zien wat er goed gaat en daardoor de gastervaring in het algemeen verbeteren. 

Het kost waarschijnlijk te veel tijd om je scores uit verschillende kanalen handmatig bij te houden. Door een goede tool voor reputatiebeheer te kiezen, bespaar je veel tijd en kun je je prestaties makkelijk bijhouden. Hier staat alles wat je moet weten over reviews op Google Hotels, plus de beste strategieën voor reputatiebeheer voor hotels. 

Revenue management 

Natuurlijk willen we allemaal geld verdienen. En dat is nu precies waarom ADR en RevPAR niet meer de beste statistieken zijn voor omzet. Met RevPAM (inkomsten per beschikbare vierkante meter) kun je alleen kamers analyseren (welke kamers de beste verhouding gebruik versus omzet hebben) of alle ruimtes in je hotel. Het is een holistische benadering die meer contactmomenten vastlegt zoals upselling en F&B en je team aanmoedigt om meer manieren te bedenken om je omzet te diversifiëren en te maximaliseren. 

En overweeg eens om in plaats van ADR de uitgaven per dag van gasten bij te houden. Als je naar ADR kijkt, zie je eigenlijk alleen maar wat de gemiddelde gast heeft betaald om gisteravond in je hotel te slapen. Maar als je weet dat de gast ook eten, drinken en het gebruik van een parkeerplaats heeft gekocht, zijn er veel meer interessante ideeën op het gebied van tariefbeheer om te onderzoeken. 

Personeelsbetrokkenheid 

Een gemotiveerd en betrokken team is essentieel om bijzondere gastervaringen te bieden. Het bijhouden van statistieken over de medewerkerstevredenheid, het personeelsverloop en de effectiviteit van trainingen helpt om een positieve werksfeer te bevorderen. Het is ook goed om de kosten van het personeelsverloop te berekenen en bij te houden. Dat is waarschijnlijk geen prettig getal om te zien, maar helpt wel om aan te geven hoe belangrijk het is dat je medewerkers tevreden zijn. 

Duurzaamheid en MVO 

Duurzaamheid is geen trend. Hele generaties reizigers verwachten het. Duurzaamheid meten is niet alleen een manier om je gasten te laten zien hoe groen je bent, maar heeft ook een positief domino-effect op je bedrijf, meestal in de vorm van kostenbesparingen en minder afval bij F&B, energie en gas, water en licht.

Jouw handleiding voor het nieuwe tijdperk van hospitalitystatistieken 

Dus, wat zijn deze nieuwe statistieken precies? In onze handleiding, Het nieuwe tijdperk van statistieken voor general managers bespreken we 11 statistieken om te volgen als je succesvol wilt blijven. Sommige daarvan worden in dit artikel genoemd, maar de rest… Wil je niet weten welke dat zijn? 

Download hier ‘Het nieuwe tijdperk van hospitalitystatieken voor general managers’.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details