NLBEFR

Platform over hotelmanagement, inrichting en design in Nederland
Eenvoudige metamorfose voor hotels
Wanddecoratie of een nieuwe achterwand zorgt voor een andere look & feel van een hotelkamer.

Eenvoudige metamorfose voor hotels

In één week hele etage onder handen genomen

Tachup Deco Projecten breidt uit. Het bedrijf realiseert al meer dan vijftien jaar interieurprojecten op maat en groeide uit zijn jasje. Een nieuw kantoor in Doetinchem biedt alle mogelijkheden voor de toekomst. Eigenaar Martin Groenewege: “Allerlei producten en samples zijn hier aanwezig, daarnaast hebben we een mooie fotowand gerealiseerd om te laten zien wat we kunnen.”

Tachup is gespecialiseerd in het bedrukken van veel verschillende oppervlakken.

Enthousiast vertelt Groenewege dat het nieuwe kantoor niet de enige vernieuwing is binnen zijn bedrijf. “Sinds september is mijn zoon Ludo ook in het bedrijf gestapt, hij is het avontuur samen met mij aangegaan en vennoot geworden.” Tachup heeft er ook een extra medewerker voor ontwerp en DTP bijgekregen. “We willen in groei denken en onze nieuwe locatie sluit hier goed bij aan. We kunnen in dit pand nog makkelijk uitbreiden.”

Op museumkwaliteit geprint

Tachup is gespecialiseerd in het bedrukken van veel verschillende oppervlakken, zoals aluminium Dibond, populierenhout, textiel, canvas, acrylaat of HPL panelen. “Met behang, wanddecoratie, een nieuwe achterwand voor het hotelbed of met folie beklede deuren krijgen hotels eenvoudig een metamorfose. Wij zijn in dit proces eigenlijk een intermediair, met een netwerk van partners en producenten. Meestal heeft een ontwerper al een keuze gemaakt voor de afbeelding en adviseren wij vervolgens over de materiaalkeuze. Daarna worden de afbeeldingen op museumkwaliteit geprint. 

De wanddecoratie kan de sfeer van een hotel versterken.

Het is ook mogelijk om een afbeelding te kiezen uit het netwerk van fotografen en ontwerpers van Tachup. “Wij zijn de spin in het web, die de klant verbindt met de juiste partners. Onze kracht is dat we nooit vanuit magazijn of stock voorraad werken, we leveren onze producten altijd op maat.” Volgens Groenewege is zijn taak ook om verwachtingen te managen. “Wij kennen de eigenschappen én beperkingen van elk materiaal. Van tevoren zullen we dus altijd aangeven als een print bijvoorbeeld in twee delen geleverd wordt, vanwege het formaat.” 

Andere look

Dit formaat is onder meer een uitdaging als het gaat om de achterwanden van hotelbedden. Steeds vaker kiezen hotels ervoor om deze te laten vervangen door Tachup. “Dit zorgt voor een hele andere look & feel van de kamer, terwijl hij snel weer in de verhuur kan. In één week tijd kunnen wij een hele etage onder handen nemen, door in een treintje achter elkaar aan te lopen.” Tachup zet de brede materiaalkennis van het bedrijf in om te kiezen voor de juiste oplossing die voldoet aan alle eisen, op het gebied van budget, hygiëne en schoonmaken. De panelen moeten echter ook in de lift van het hotel en door de deuropeningen passen. “Vaak bestaan de achterwanden daarom uit meerdere delen, dit is iets wat wij meteen aangeven bij de klant. Decoratie is emotie en wij willen dat die emotie een positieve is!”

Hoteliers kiezen vaak voor Dibond, een harder materiaal waar rechtstreeks op geprint kan worden. Ook een folieprint is echter mogelijk. “Dit is helemaal afhankelijk van de wens van de klant. De folie is een 4 kleuren print, terwijl we met een UV-printer een bredere en diepere print aan kunnen brengen, eventueel met een beschermende coating.” Voor een hotelgroep in Breda en Tilburg is Tachup momenteel bezig met een metamorfose van de kamerdeuren. Dit gebeurt met folie van een hoge kwaliteit en heeft volgens Groenewege veel voordelen ten opzichte van schilderen. “Ondanks de kosten van de montage en het folie is dit goedkoper. Soms kiezen hotels voor een specifieke kleur, zo ontwikkelde we een speciale tint oudroze voor Hotel Alkmaar. Hier hebben we ook de plattegrond mee geprint die naar de nooduitgang verwijst. Het kamernummer kun je ook meeprinten, eigenlijk zijn de mogelijkheden oneindig. Bij B-Apart hotel in Den Haag lieten we al eens elementen uit de werken van de Haagse school schilders, die ook op de wand te zien waren, terugkomen op alle kamerdeuren.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details