NLBEFR

Platform over hotelmanagement, inrichting en design in Nederland
Op maat gemaakte gastvrijheid
In het interieur van het Inntel Hotels Utrecht Centre staat ‘verbinding’ centraal.

Op maat gemaakte gastvrijheid

De impact van gordijnen op hotelinterieurs

“Gordijnen zijn meer dan alleen stoffen die ramen bedekken”, stelt Richard Breijer, eigenaar en projectadviseur bij inrichtingsbedrijf Roodbeen. “Ze voegen een vleugje elegantie toe aan elke ruimte, zorgen voor een comfortabel gevoel van warmte, luxe en gezelligheid en bieden de gasten hun privacy. Ofwel: gordijnconfectie is een perfecte manier om indruk te maken op de beleving van gasten.”

“Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van een opvallende stof of kleur, dramatische lengtes zoals vloer-tot-plafond gordijnen, gelaagde oplossingen of een aangepast design dat speciaal ontworpen is met unieke prints of patronen die verband houden met het thema of de locatie van het hotel”, gaat Breijer verder.

‘In ons confectie atelier in Nijkerk maken we alles zelf. Van gordijnen op maat tot kussenhoezen.’

Voor het ontwerp en advies van unieke prints en patronen ben je bij de Nijkerkse inrichter van kantoor-, leisure- en hospitalityprojecten aan het juiste adres. Met het eigen confectie atelier, VOS genaamd, produceren zij al jarenlang gordijnconfectie voor hotels, vakantiewoningen en projectinrichters door heel het land. 

“Confectie is een ambacht”, zegt Breijer. “Wij hebben vakmensen in huis die elke dag aan maatwerk producten werken en we zijn met ons eigen atelier uniek in Nederland. Dat atelier is echt onze trots. Hier maken we alle vormen van raamdecoratie: overgordijnen, vitrages, vouwsystemen, draperieën, bogen en meer. Ook het bekleden van banken en stoelen en het maken van kussens en spreien verzorgen we zelf. Dat zorgt ervoor dat de lijntjes kort zijn: een project kan snel gerealiseerd worden, hoe complex ook.”

Kwaliteit en duurzaamheid

Roodbeen biedt eindeloze keuzes. Of het nu gaat om kussens, gordijnen of hoezen, alles wordt zelf geproduceerd en er wordt alles aan gedaan om steeds opnieuw het beste resultaat te realiseren. 

Verrijk de gastenbeleving met perfecte gordijnconfectie.

De vaklieden werken met duurzame en kwalitatieve materialen die voldoen aan een hoge standaard. Breijer: “Dat betekent ook dat het materiaal eerlijk is geproduceerd, er wordt aandacht besteed aan het welzijn van mens en milieu. En we zorgen voor zo weinig mogelijk afval en waar mogelijk worden de materialen hergebruikt.”

Top 10 zomertrends voor custom made gordijnen volgens Roodbeen

1. Denk aan linnen, bamboe en katoen.

Deze materialen zorgen voor een frisse, natuurlijke uitstraling.

2. Organische en botanische prints

Grootformaat bloemen en subtiele bladmotieven die de natuur binnenhalen en een ontspannen sfeer creëren, zijn erg populair deze zomer.

3. Zachte pastelkleuren

Kleuren die koelte en kalmte uitstralen zoals zachte blauwe, roze en mintgroene tinten. Perfect voor de zomermaanden!

4. Transparante en lichte stoffen

Inbetween gordijnen die natuurlijk licht doorlaten maar wel blijven zorgen voor privacy zijn ideaal voor het creëren van een lichte, luchtige sfeer.

5. Geautomatiseerde gordijnsystemen

Technologisch geavanceerde systemen die gemakkelijk op afstand kunnen worden bediend zorgen voor een comfortabel, maar vooral luxe gevoel.

6. Duurzame en eco-vriendelijke opties

Met recycled polyester en andere duurzame materialen spreek je de milieubewuste gasten aan.

7. Gelaagde gordijnoplossingen

Combinaties van lichtere en zwaardere stoffen zorgen voor flexibiliteit in lichtcontrole en privacy wat natuurlijk essentieel is voor de hotelgasten.

8. Grafische en geometrische patronen

Moderne en abstracte designs die een dynamische en eigentijdse vibe geven.

9. Thermische en blackout gordijnen

Essentieel voor het beheersen van de temperatuur en het volledig blokkeren van licht tijdens de lange zomerdagen.

10. Textuurrijk en gestructureerd

Gordijnen met interessante texturen zoals rib, jacquard of geborduurde details voegen diepte toe aan de kamerinrichting.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details