NLBEFR

Platform over hotelmanagement, inrichting en design in Nederland
Totaaloplossingen van een toonaangevende projectinrichter
Het restaurant van hotel Klaver Vier werd van top tot teen onder handen genomen.

Totaaloplossingen van een toonaangevende projectinrichter

Unieke belevingswerelden

Als toonaangevend projectinrichter is Homint gespecialiseerd in unieke en gastvrije interieurs, waarbij beleving, gastvrijheid en originaliteit voorop staan. “Het interieur is medebepalend voor de aantrekkingskracht en het succes van een hotel,” zegt verkoopadviseur Roy Hof.

De botanische sfeer geeft het interieur van hotel Klaver Vier een knusse, moderne en chique uitstraling.

Met zes vestigingen (Emmeloord, Groningen, Amsterdam, Venlo, Rotterdam en Vlissingen) is Homint een vooraanstaande speler op het gebied van projectinrichting. In de eigen ontwerpstudio – Studio Homint – op de hoofdvestiging in Emmeloord komen de inrichtingsconcepten tot leven. “Nadat wij de wensen en eisen van de klant in kaart hebben gebracht, vertalen onze ontwerpsters dit naar een inspirerend moodboard,” zegt Hof. “Vormen, materialen en de sfeer worden zo al goed neergezet. Vervolgens wordt het inrichtingsvoorstel ondersteund met plattegronden en 3D-visualisaties, zodat de opdrachtgever in één oogopslag de mogelijkheden van de nieuwe inrichting ziet.”

Duurzaam hergebruik

“Het creatieve ontwerp werken we volledig uit, waarbij wij in alle facetten van de inrichting kunnen meedenken. Van routing, vloerkeuze, type wandbekleding, raamdecoratie, akoestiek, een lichtplan tot keuze van meubilair,” vervolg Hof. “Daarbij zijn maatwerkoplossingen mogelijk. Zo leveren wij horecabanken in elke gewenste maat of met een bepaalde stoffering, al dan niet voorzien van laadpunten voor bijvoorbeeld het opladen van mobiele telefoons. Tafels kunnen we op maat laten maken, desgewenst met een onderstel in de gewenste kleur. Zo creëren wij in elke inrichting een unieke belevingswereld.” Aangezien Homint duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan, is er veel aandacht voor hergebruik van materialen. “Zo laten wij in opdracht van onze klanten geregeld oude meubelstukken opnieuw stofferen of oude tafelbladen opnieuw schuren en lakken. Op die manier geven wij bestaand meubilair een nieuw leven.”

In elke ruimte van hotel Klaver Vier komen dezelfde kleuren en materialen terug.

Volledige restyling

Homint onderscheidt zich ook doordat het de klant het volledige inrichtingsproces uit handen neemt, van creatief ontwerp tot realisatie en inrichting. Hof: “Ons eigen logistieke apparaat en ons enthousiaste team staan garant voor tijdige levering en een efficiënte inhuizing.”

Dat laatste was bijvoorbeeld het geval bij een volledige restyling van een hotel die Homint uitvoerde: hotel Klaver Vier in het Groningse Wagenborgen. “Bij dit hotel was de enige wens van de opdrachtgever om een verrassend interieur te realiseren. Verder kregen wij vrij spel,” aldus Hof.

Botanische sfeer

De ontwerpers van Homint pakten het restaurant van top tot teen aan. “Ook het plafond, de vloer, wanden en de bar namen wij onder handen. We gingen eveneens aan de slag met het terras en de hotelkamers. Wij kozen voor een botanische sfeer. Dit geeft het interieur in combinatie met de warme kleuren een knusse, moderne en chique uitstraling. Precies wat een hotel nodig heeft. De rijke stofferingen, het botanische behang en de unieke vloer met stoere tegel maken het verrassend. Dezelfde kleuren en materialen zijn gebruikt in andere ruimtes. Zo komt alles mooi samen tot één geheel. Iedere ruimte ademt nu dezelfde sfeer uit. De botanische invloeden van het restaurant komen terug in de hotelkamers voor een mooi samenspel. Tot slot hebben wij binnen doorgevoerd naar buiten, want dezelfde kleuren en stoelen zijn ook op het terras toegepast. Een perfecte match!”

Zilte zeelucht

Vanuit het centrale magazijn in Emmeloord levert Homint een uitgebreid assortiment meubilair direct uit voorraad. “Voor iedere inrichting bieden wij de juiste uitstraling en kwaliteit materialen die past bij het betreffende hotel. Zo heb je bij bedrijven die aan de kust liggen te maken met zilte zeelucht waar bepaalde materialen niet tegen bestand zijn. Voor een terras kun je dan beter kiezen voor volledig kunststof stoelen die niet roesten. Ook bij dat soort zaken denken wij altijd goed met de klant mee,” besluit Hof.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details