NLBEFR

Platform over hotelmanagement, inrichting en design in Nederland
Verblijven in gegarandeerde stilte
In Weeshuis Gouda is gekozen voor deuren in donker eiken.

Verblijven in gegarandeerde stilte

De kunst van geluidsisolerende binnendeuren

Om echt te kunnen ontspannen is rust en stilte in een hotelkamer of appartement van onschatbare waarde. Waardenborg combineert hoogwaardige binnendeuren met bijpassende kozijnen om dit te bereiken. “Hiermee leveren we een geluidsisolerend totaalproduct dat aan de gestelde geluidseisen voldoet”, zegt Tristan Haaksman, projectadviseur van Waardenborg.

Hotelkamerdeur en kozijn in dezelfde toplaag. Hotel Leonardo.

“Met duurzame binnendeuren dragen we bij aan een aangename leefomgeving. Wij hebben een unieke positie, omdat we de deuren deels in Nederland produceren, terwijl de brandwerende en geluidsisolerende deuren door Westag in Duitsland gemaakt worden. Onze missie is duidelijk. We willen onze klanten en partners maatwerkoplossingen bieden die voldoen aan hun wensen en situatie.”

In de fabriek wordt het hang- en sluitwerk gemonteerd. Daardoor kan de deur in het hotel direct afgehangen worden.

Waardenborg levert onder drie verschillende labels, gericht op verschillende toepassingen en markten. Haaksman vertelt: “Met Stamm richten wij ons op de systeemwandenbranche, de interieurbouw en de high-end woningbouw. Onder het label GarandB leveren wij toegangsdeuren en kozijnen van Westag. Hiermee voorzien wij hotels van kamertoegangs- en interconnectiedeuren. Onder het label Redoor gaan we de ultieme circulaire en duurzame binnendeur ontwikkelen.”

Elk hotel is uniek

De eisen, beleving en esthetiek verschillen per project. “Dit wordt deels bepaald door het bouwkundig plan, de wensen en het budget van de hotelier. Daarnaast is het ontwerp van de architect natuurlijk erg belangrijk. Onder het label GarandB vertalen we deze wensen in verschillende modules, namelijk: GarandB Comfort, Comfort Plus en Premium. Deze drie modules bestaan uit hoogwaardige binnendeuren die voldoen aan hoge geluidseisen en een brandwerende eis van 30 of 60 minuten. Voorheen werd een brandwerendheid van 30 minuten gevraagd, maar door het verschuiven van brandcompartimenten in gebouwen komt 60 minuten brandwerendheid ook steeds meer voor”.

“Omdat wij ook kozijnen leveren, kunnen wij het kozijn en de deur in hetzelfde design uitvoeren.” WestCord hotel Jakarta Amsterdam.

In de fabriek wordt het hang- en sluitwerk gemonteerd, waardoor bewerkingen op locatie niet meer nodig zijn. De deur kan direct afgehangen worden. De diversiteit van hotelsloten heeft Waardenborg ertoe aangezet om samen te werken met verschillende leveranciers van hoteltoegangssystemen. Haaksman legt uit dat een hotel vrij is te kiezen voor elke mogelijke leverancier. “Wij zorgen hoe dan ook voor een passende product dat volledig voldoet aan alle eisen.”

Hotelkamerdeur en kozijn in bamboe afgewerkt. WestCord hotel Jakarta Amsterdam.

Afwerkingen op maat voor elk project

Esthetiek is voor hotels een belangrijke factor bij de keuze voor bepaalde deuren. “Omdat wij ook kozijnen leveren, kunnen wij de deur en het kozijn in hetzelfde design uitvoeren. Zo vormt het echt één geheel. Er zijn allerlei verschillende afwerkingen mogelijk. We denken mee met het hotel om exact te kunnen leveren wat hen voor ogen staat. Regelmatig wordt gekozen voor een afwerking uit de Fenix collectie. Deze matte toplaag is zeer fraai en bovendien onderhoudsvriendelijk. Vingerafdrukken zijn er niet op te zien.” Hoewel elk hotel zijn eigen uitstraling heeft en zijn keuzes hierop baseert, ziet Haaksman wel bepaalde trends. “Wij merken dat metaaltinten meer naar boven komen. Dat zien wij in de HPL toplagen van bekende merken als Getalit, Fenix en Formica. Bovendien worden de houtstructuren ook steeds realistischer en lijken nog meer op fineer.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details