NLBEFR

Platform over hotelmanagement, inrichting en design in Nederland
Slaapcomfort: ‘Goed hotelbed is allemansvriend’
Nilson werkt inmiddels met ruim 50 hotels samen, zowel nationaal en internationaal. Eén van de hotels waar we trots op zijn is het Amstel Hotel.

Slaapcomfort: ‘Goed hotelbed is allemansvriend’

De betekenis van ultiem slaapcomfort

Slaapcomfort bestaat uit veel meer dan alleen een goed bed, volgens Rijndert Fluit, eigenaar van Nilson Beds. “Vanaf het moment dat je ’s avonds in bed stapt, tot het moment dat je ’s ochtends opstaat, wil je volledig ontspannen. Je moet ín het bed liggen, niet op het bed.” Fluit neemt ons mee in de volledige beleving van het ultieme slaapcomfort.

Het Aspen bed vormt een ideale keuze voor hotels. Het luxe dubbeldikke hoofdbord kan moeiteloos tegen de muur worden geplaatst, inclusief ingebouwde nachtkastjes, stopcontacten en lampjes. Allemaal geïntegreerd in het doordachte design.

Nilson Beds staat voor heerlijk slaapcomfort en luxueus maatwerk voor de hotelbranche en interieurarchitecten. “Dat doen we al 20 jaar”, vertelt Fluit. “Voordat ik Nilson oprichtte, had ik een beddenwinkel. Maar ik had mijn eigen visie op slaapcomfort. Van het een kwam het ander, en zo ontstond Nilson. Inmiddels leveren wij onze duurzame Nederlandse bedden wereldwijd aan hotels, projecten en particulieren.”

 De samenwerking met de hotelbranche begon 18 jaar geleden. “Het is een leuke branche met een kenmerkende dynamiek. Het is een ondernemende omgeving waar inkoop, verkoop, gastvrijheid en oog voor details centraal staan. Dat zijn veel overeenkomsten met hoe wij werken. Inmiddels hebben we al meer dan 50 hotels geholpen om hun slaapcomfort te verbeteren. Wij zijn blij met de hotels, en zij met ons.”

Het designbed Timeless is een allemansvriend die naadloos aansluit bij elk interieur. Bij Nilson wordt alles op maat gemaakt, waardoor specifieke afmetingen en uitvoeringen geen enkel probleem vormen.

Comfort, kwaliteit en design

“Goede reviews zijn gebaseerd op comfort en kwaliteit”, volgens Fluit. “Maar een bed moet er natuurlijk ook goed uitzien. Daarom werken we samen met gerenommeerde interieurarchitecten, zoals Wolterinck, Hans Kuijten en Monique des Bouvrie.

Uit de samenwerking met Hans Kuijten ontstond het nieuwe Nilson bed Aspen. “De naam zegt het al: door de combinatie van ruige materialen en aangename stoffen, heeft het bed de uitstraling van winterwonderland Aspen. We hebben een dubbeldik hoofdbord met geïntegreerde, hangende kastjes. De stopcontacten en lampjes zijn ook verwerkt in het design. Hotels plaatsen het bed zo in één keer tegen de muur.”

De bedden in Hotel Flora Batava vormen een naadloze aanvulling op het rustgevende interieur. De keuze voor Nilson werd gemaakt vanwege het op maat gemaakte design, de hoogwaardige kwaliteit en de duurzaamheid.

Elk hotel heeft een eigen uiterlijk en beleving. De wensen en behoeften zijn daarom vaak uiteenlopend. Dat is Fluit ook opgevallen: “Boetiekhotels hebben meer ruimte voor de inrichting. Maar grote hotelketens moeten hun kamers efficiënt inrichten. Natuurlijk is er altijd ruimte voor een bed, maar je wilt ook ruimte overhouden voor de aankleding. Wij houden dat in ons achterhoofd als we een bed ontwerpen, door de kastjes, lampjes en stopcontacten in het hoofdbord te monteren. Zo blijft er meer ruimte over voor mooie aankleding. Het bed moet een aanvulling zijn op het karakter van het hotel.”

Allemansvriend

“We hebben inmiddels al veel hotels geholpen, en daar zijn we trots op”, vertelt Fluit. “Wat mij echt is bijgebleven, is het Amstel Hotel. Een prachtig hotel, met een mooie historische achtergrond. Tijdens de grote renovatie hebben we alle kamers voorzien van bedden in de kenmerkende stijlvolle ambiance van het hotel. Een fantastische ervaring.”

Ook in het prestigieuze Hotel The Dylan Amsterdam genieten gasten van een heerlijke nachtrust in een Nilson. Dit levert regelmatig mooie reviews op.

Maar om welk hotel het ook gaat, voor goed slaapcomfort is het hoe dan ook belangrijk dat het bed een allemansvriend is. “De slaapwensen van gasten zijn zeer divers: de een houdt van een hard matras, de ander van een zacht matras waar je lekker in wegzakt. Hoe zorg je er dan toch voor dat je bed een allemansvriend is? Dat is een ontwikkeling geweest van jaren. Metalen veren zorgen bijvoorbeeld voor een goede ondersteuning. En koudschuim zorgt voor een fijne comfortlaag. De basis is stevig door de vering, en je zakt toch lekker weg in het koudschuim. Je wilt tenslotte ín bed liggen, niet op bed.”

De betekenis van slaapcomfort

De betekenis van écht slaapcomfort? “Dat heeft alles te maken met ontspannen en uitrusten. Vanaf het moment dat je ’s avonds in bed stapt, tot het moment dat je ’s ochtends opstaat. Dat begint met het bed, en de ondersteuning van een boxspringbodem, een matras en een topmatras. Maar het heeft ook te maken met het beddengoed. Ik ben van mening dat je gebruik moet maken van natuurlijk beddengoed van 100 procent katoen voor een optimaal klimaat. Denk ook aan een heerlijk donsdekbed met katoenen lakens. Het is een investering in optimale slaapbeleving.”

Tenslotte is het uiterlijk belangrijk. “De kunst is om te zorgen voor een lekker groot dekbed, vier kussens met keuze uit stevige of zachte vulling. En dat alles super strak opgemaakt, zodat het bed bij binnenkomst van de hotelkamer die ultieme hotelluxe uitstraalt. Dat is volgens ons dé betekenis van slaapcomfort.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details