NLBEFR

Platform over hotelmanagement, inrichting en design in Nederland
Thermen Resorts: Wellness is veel meer dan een sauna of bubbelbad
‘Wellness is geen momentopname, maar een dagbeleving.’

Thermen Resorts: Wellness is veel meer dan een sauna of bubbelbad

Volledig ontspannen en in balans

De ware betekenis van wellness? Die kan breed geïnterpreteerd worden volgens Frank Veldwachter, Marketing Manager bij Thermen Resorts. “Wat ons betreft gaat het verder dan alleen het gebruik van een sauna of bubbelbad. Bij Thermen Resorts beloven we je wellness op het allerhoogste niveau. Je bevindt je als het ware in een ontspanningsbubbel: de baden, de sauna’s, het goede eten, en uiteindelijk een heerlijke, comfortabele hotelbeleving. Wij geloven sterk dat een hotel een verlengde is van de Thermen-beleving.”

Sfeerimpressie het zoutwaterbad.

Hans en Ineke Dolman, de oprichters van Thermen Resorts, zijn het perfecte voorbeeld van de manier waarop spiritualiteit en ondernemerschap samenkomen. Hoe het allemaal begon? Veldwachter vertelt: “Jaren geleden waren Hans en Ineke zelf een dag naar de sauna. Stiekem zag Hans genoeg verbeterpunten. En toen zei Ineke: ‘Dan moeten we het zelf maar gaan doen!’” Zo opende Thermen Bussloo, na zeven voorbereidingsjaren, in 2006 de deuren.

Inmiddels werkt de familie Dolman al jaren aan hun missie: een stressvrij leven voor iedereen. Dat doen ze met zes hartverwarmende en betoverende Thermen Resorts: natuurlijk Thermen Bussloo, maar ook Thermen Soesterberg, Thermen Bad Nieuweschans, Thermen Berendonck, Thermen Maarssen en Thermen Maastricht. 

De hotelbar van toekomstig Hotel Thermen Berendonck.

De power van positiviteit

Volledig ontspannen en stressvrij leven begint volgens Veldwachter bij het doorgeven van positieve energie. “Aan je gasten, maar ook aan je medewerkers. Als jij positieve energie aan je medewerkers geeft, geven zij dat positieve gevoel uiteindelijk weer mee aan je gasten. Of je gasten nou een dag, een weekend of een week blijven: als zij vervolgens volledig ontspannen en in balans je hotel verlaten, dan stralen ze dat ook uit naar hun omgeving bij thuiskomst. Een visie waar we echt in geloven. Zo maken we de wereld toch nét wat stressvrijer.”

Het geeft veel energie om dagelijks aan die doelstelling te werken, benadrukt Veldwachter. “Het is belangrijk dat je bij elke stap van de gastreis nadenkt: hoe kunnen we dit deel van de gastbeleving nog aangenamer maken? Hoe steken we nog meer positieve energie in dit stukje van de gastreis?”

“Dat doe je door te focussen op de kleinste details. Want ook die kunnen een grote impact hebben”, legt Veldwachter uit. “Denk bijvoorbeeld aan een prikkelende tekst die je ergens plaatst om je gasten te vertellen dat ze hun handdoek daar kunnen ophangen. Zorg ervoor dat ook die tekst een fijne tekst is om te lezen en je er van gaat glimlachen. Zo zijn zelfs de kleinste details een positieve ervaring.”

De luxueuze receptie van Hotel Thermen Berendonck.

Functioneel en persoonlijk contact

Veldwachter heeft een enthousiasmerende boodschap voor hotels: “Kom los en bekijk je business eens op een nieuwe manier! Vanuit een stressvrije bril, bijvoorbeeld. Wanneer ik zelf in hotels kom, merk ik vaak dat processen via vaste regels verlopen. Het inchecken is één van die standaardprocedures die je stiekem veel leuker voor je gasten kunt maken.”

“Probeer echt aandacht voor je gast te hebben. Vraag niet alleen of ze een goede reis hebben gehad, maar voeg een extra dimensie toe. Luister écht naar ze en speel in op de informatie en energie die je terug ontvangt. Zo maak je echt even contact: niet alleen functioneel, maar ook persoonlijk. Want ook persoonlijke aandacht is in mijn ogen één van de belangrijkste onderdelen van een top Thermen-ervaring.”

‘Overnachten in het 1001-nacht sprookje.’

Overnachten in 1001-nacht

“Eén dag is eigenlijk niet genoeg om écht tot rust te komen”, vertelt Veldwachter. “Wij vinden dat daar een hotelovernachting bij hoort, zoals we dat al jaren succesvol doen in Thermen Bussloo en Thermen Bad Nieuweschans. In Thermen Berendonck gaan we nog een stapje verder.” 

Hier bouwt Thermen Resorts momenteel aan een magisch en luxe wellnesshotel met 103 kamers, twee restaurants, een eigen Retreats-afdeling en een presidential suite. “Uniek aan het hotel is de gekozen thematiek, die in het verlengde van de thermen ligt”, vertelt Veldwachter. “Het voelt als overnachten in het 1001-nacht sprookje. Een vakantie in oosterse sferen, zonder lange vliegreis. Dat doen we met bijzondere Indiase details, een fine-dining restaurant, een heuse Maharadja-suite en een belevingstunnel tussen het wellness-gedeelte en het hotel. Gasten maken zo gewoon lekker ontspannen in hun badjas de oversteek, zonder de wellnessbubbel te verlaten.”

De bouw ging in mei 2023 van start, en de ontwikkelingen gaan hard. “Het is fantastisch als je ziet hoeveel werk er al is verricht. In maart 2025 gaan we officieel de deuren openen. Gasten worden ontvangen in het hart van het hotel en wanen zich meteen in luxe.”

Ook goed eten is volgens Veldwachter onderdeel van de thermen-beleving. “In het hotel van Thermen Berendonck komt daarom ook een fine-dining restaurant, waar gekookt wordt op sterrenniveau. We gebruiken veel donkere tinten, zodat het mystiek oogt. Er komt ook een private dining room achter de keuken met een doorkijkje vanuit de wijnklimaatkast naar de keuken. Zo zie je maar: met de juiste aanpak gaan hotel en wellness hand in hand.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details