NLBEFR

Platform over hotelmanagement, inrichting en design in Nederland
Zuurstofcabine zorgt voor uitgeruste gasten
De zuurstofcabine past perfect in de wellness van hotels.

Zuurstofcabine zorgt voor uitgeruste gasten

Ontspannen start van het verblijf

Een unieke ervaring voor je gasten, die meteen zorgt voor meer energie en een betere gezondheid. Rakesh Latchmansing, General Manager van 02-King, vertelt hoe zuurstofcabines de gezondheid en gastbeleving kunnen verbeteren. “Gasten die last hebben van een jetlag, voelen zich na een uur in de cabine weer fris en energiek.”

Zuurstofcabine voor twee personen.

“De lucht die we inademen bevat 21 procent zuurstof en is bovendien vervuild. In een HBOT zuurstofcabine komt, onder druk van 2 bar, lucht met maar liefst 95 procent zuurstof bij het lichaam. De druk zorgt er voor dat de zuurstof sneller door de longen wordt opgenomen. Gasten ervaren zo snel diverse gezondheidsvoordelen. Sporters als Ronaldo en Messi maken dagelijks gebruik van een zuurstofcabine,” legt Latchmansing uit.

“Ik vergelijk het menselijk lichaam weleens met een chemische fabriek. Alle lichaamscellen werken op zuurstof. Om als mens betere prestaties te leveren of om te herstellen, heb je meer zuurstof nodig. Deze boost krijg je op een eenvoudige manier in een zuurstofcabine. Het zorgt voor energieke, uitgeruste gasten.”

De zuurstofcabine in het wit.

De cabine is niet alleen geschikt voor mensen die willen ontspannen, maar ook voor mensen die kampen met gezondheidsproblemen. “Astma, hersenletsel, slapeloosheid of long covid zijn voorbeelden van aandoeningen die baat kunnen hebben bij verhoogde zuurstoftoevoer. Ook kankerpatiënten en mensen met een slechte bloedcirculatie of ADHD kunnen profiteren van de zuurstofcabine. Zo bied je een extra service aan kwetsbare doelgroepen in een ontspannen sfeer.”

Compact en gemakkelijk te plaatsen in de wellness.

Combinatie met wellness

“Wij geven advies over welke cabines het beste passen bij de doelgroep en wij verzorgen dit vervolgens van a tot z, van installatie tot support. Naar het onderhoud hoef je niet om te kijken. Dit wordt door ons bijgehouden. Zo heb je als hotel geen zorgen over de aanschaf of de aansluiting. De zuurstofcabine is een waardevolle aanvulling voor de fitness- of wellnessruimte. De cabines zijn bedoeld om het lichaam te ondersteunen en te verzorgen. Door extra zuurstof in te ademen, stimuleer je de aanmaak van nieuwe bloedvaten en wordt het zelfgenezend vermogen van het lichaam versterkt. De cabine neemt weinig ruimte in beslag. Een kleine ruimte van 2 bij 3 meter volstaat. De zuurstoftherapie is gericht op het verbeteren van het menselijk lichaam. Of dit nu is voor meer energie, anti-aging of wondverzorging, de zuurstof doet het werk.”

“Er zijn diverse soorten zuurstofcabines. Zo kun je cabines voor één, twee of meerdere personen aanschaffen. Ook kun je kiezen voor een ligcabine of een zit-ligcabine. Momenteel zijn wij bezig met een nieuw ontwerp van Nederlandse bodem. Hierbij kunnen twee tot drie personen tegelijk in de zuurstofcabine plaatsnemen – om in stilte bij te komen of te praten. Zelfs vergaderen wordt op deze manier mogelijk. Je kunt het wel zien als het ‘nieuwe vergaderen’.”

Harde zuurstofcabine.

Doorwerken 

“De zuurstofcabine biedt de mogelijkheid om door te werken op de laptop of tablet, terwijl de gast geniet van de voordelen van extra zuurstof. Het contact met de buitenwereld blijft in stand. Gasten merken dat ze met meer energie aan hun vakantie, meeting of zakenreis beginnen. In Amerika is het gebruik van zuurstofcabines veel meer ingeburgerd. Daar slapen mensen korter en gebruiken ze zuurstoftherapie om productief te blijven. Deze vorm van extra zuurstofinname kan worden gebruikt ter vervanging van een power nap. Of combineer het: doe je power nap in de zuurstofcabine,” lacht Latchmansing.

“Extra zuurstof tot je nemen heeft allerlei voordelen voor lichaam en geest. De pure lucht is goed voor iedereen. Jong of oud, sportief of minder actief: de effecten zijn voor iedereen gelijk. Je wilt dat je gasten ontspannen, gezond en energiek van hun verblijf genieten. Dat kan met de zuurstofcabine.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details