NLBEFR

Platform over hotelmanagement, inrichting en design in Nederland
Drie belangrijke thema’s voor vandaag en morgen: Deel 3 – Digitalisering

Drie belangrijke thema’s voor vandaag en morgen: Deel 3 – Digitalisering

Deze reeks is gemaakt voor de KHN-Sectorspecial: Overnachten.

In een boeiende reeks gesprekken met drie vooraanstaande professionals (Christianne GlazenburgEmmy StoelErik-Jan Ginjaar) heeft HOTELVAK diepgaande inzichten gekregen in de evolutie van de hotelindustrie. De aanpak van de drie professionals laat zien hoe een sterke focus op gastvrijheid, duurzaamheid en digitalisering de ervaring van de gast verbetert en tegelijkertijd bijdraagt aan een toekomstbestendige hotelindustrie.

In dit deel lees je over Digitalisering.

HOTELVAK over digitalisering in gesprek met: Erik-Jan Ginjaar van Postillion Hotels

Ook de hotelindustrie kan niet achterblijven in de digitale transformatie. Daarom nemen we een kijkje achter de schermen bij Postillion Hotels. Hoe zetten zij technologie in om de efficiëntie te verhogen en gasten een gastvrije ervaring te bieden?

De balans tussen menselijke warmte en digitale efficiëntie
Erik-Jan Ginjaar, Managing Director: “Postillion Hotels is van mening dat technologie een faciliterende rol moet spelen in de gastvrijheid, waarbij de persoonlijke touch van de gastervaring onvervangbaar is. Technologische tools zijn ideaal voor routineklussen zoals het verwerken van boekingen en licht administratief werk, maar als het aankomt op gastvrijheid, is het de menselijke factor die daadwerkelijk het verschil maakt.”

“Technologie is een integraal onderdeel van ons hotel en onze gasten zijn zich hier goed van bewust”, gaat Erik-Jan verder. “We zorgen voor een duidelijke communicatie over hoe technologie de gastervaring verbetert en onze gasten kunnen dit zelf ondervinden. Dit wordt bijvoorbeeld zichtbaar door het gebruik van spraakgestuurde domotica in ons hotel in Amsterdam en het gemak waarmee reserveringen gemaakt kunnen worden via ons AskM-systeem. Dit systeem staat symbool voor onze toewijding aan technologische vooruitgang en gastvrijheid, en we zijn er bijzonder trots op hoe het de ervaring voor onze gasten verrijkt.”

De weg naar een kantoorloze toekomst

Erik-Jan: “Voor de toekomst hebben we grootse plannen: binnen enkele jaren willen we de eerste hotelketen zijn zonder achterkantoren. Ons streven is om alle medewerkers enkel in de front-of-house te hebben, direct in contact met onze gasten. Dit vereist een flinke investering in technologieën zoals AI, met name voor onze financiële afdeling. Hoewel ik dit proces het liefst direct zou inzetten, is het belangrijk om hier de tijd voor te nemen om alles soepel te laten verlopen. De reden voor deze vernieuwende stappen? Ik ben ervan overtuigd dat constante innovatie de sleutel is tot succes. Door onszelf en onze processen dagelijks opnieuw uit te dagen en te verbeteren, blijven we concurrenten een stap voor.”

Technologie is meer dan enkel kostenbesparing

“Ik ben geen voorstander van het gebruik van technologie enkel en alleen om kosten te besparen. Maar technologische verbeteringen die de gastervaring versterken—zoals het versnellen van reserveringsbevestigingen en het efficiënter verwerken van facturen—daar zie ik wel de waarde van in. Dit geeft ons namelijk meer tijd om te investeren in echte service. En hoewel het lastig is om dit in harde omzetcijfers uit te drukken, geloof ik dat ons rendement vooral ligt in het bieden van extra gastvrijheid aan onze gasten”, concludeert Erik-Jan Ginjaar.

Tips & tricks van Erik-Jan

  • Innoveer met overtuiging en passie; als je enige drijfveer kostenbesparing is, zal ware innovatie buiten bereik blijven.
  • Het omarmen van een Property Management System (PMS) zoals MEWS kan leiden tot snellere online check-ins en soortgelijke processen – wat tegenwoordig alweer als ‘standaard’ wordt beschouwd. Echter, technologische vernieuwing is geen sprint maar een marathon. Het is belangrijk om technologieën te selecteren die echt passen bij de identiteit en behoeften van je bedrijf.

HOTELVAK brengt eigenaren, professionals, toeleveranciers en enthousiastelingen samen en bespreekt de kernthema’s van vandaag en de transformaties naar morgen

Daniël Bundel, Hoofdredacteur HOTELVAK.

Daniël Bundel, Hoofdredacteur HOTELVAK: “In elk nummer van HOTELVAK streven we ernaar om relevante en inspirerende inhoud te bieden. Door diepgaande interviews, casestudies, innovaties en opinies te beschrijven zorgen we met ons team dat lezers op de hoogte blijven en zich kunnen vermaken over branchegerelateerde zaken. De kernbegrippen die wij in gedachten houden zijn informeren, inspireren en confronteren.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details