NLBEFR

Platform over hotelmanagement, inrichting en design in Nederland
Btw-verhoging hotelsector van de baan: 9 procent blijft

Btw-verhoging hotelsector van de baan: 9 procent blijft

Het amendement over het verhogen van het btw-tarief voor de hotelsector is donderdagavond in de Tweede Kamer verworpen. Het voorstel, ingediend door Pieter Omtzigt (NSC) en medeondertekend door drie andere Kamerleden, stelde voor het verlaagde tarief in de omzetbelasting per 1 juli 2024 te laten vervallen, waardoor het tarief zou stijgen van 9 naar 21 procent.

De voorgestelde verhoging kon rekenen op weerstand uit de hotelsector. Branchevereniging KHN deed dan ook een klemmend beroep op de Tweede Kamer om kritisch te kijken naar de gevolgen van een mogelijke verhoging, alvorens er besluiten zouden worden genomen die de hotelsector en andere aanverwante sectoren enorm kunnen schaden.

KHN-voorzitter Marijke Vuik reageert verheugd: ,,We zijn enorm blij dat de Tweede Kamer gehoor heeft gegeven aan onze oproep om het huidige btw-tarief voor logies te behouden. De voorgestelde verhoging van 9 procent naar 21 procent per 1 juli 2024 zou de kwetsbare hotelsector, die nog herstelt van de coronapandemie, niet kunnen dragen.”

,,Gelukkig kunnen we, nu de voorgestelde amendementen niet zijn aangenomen, samen weer de focus leggen op het herstel van de sector en op het in goede banen leiden van de groei van het toerisme. Er liggen volop kansen, niet alleen landelijk, maar ook in samenwerking met omwonenden en gemeenten op lokaal niveau.”

“De voorgestelde verhoging van 9 procent naar 21 procent per 1 juli 2024 zou de kwetsbare hotelsector, die nog herstelt van de coronapandemie, niet kunnen dragen”

KHN-voorzitter Marijke Vuik

Het verworpen amendement was eerder ingediend door Pieter Omtzigt (NSC) en medeondertekend door Kamerleden Pieter Grinwis (ChristenUnie), Mahir Alkaya (SP), en Chris Stoffer (SGP).

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details