NLBEFR

Platform over hotelmanagement, inrichting en design in Nederland
Hilton Rotterdam viert 60-jarig bestaan
Ary Groeneveld Stadsarchief Rotterdam

Hilton Rotterdam viert 60-jarig bestaan

Toonbeeld van luxe en gastvrijheid in het hart van de stad

Het Hilton Rotterdam opende de deuren op 30 mei 1963. Al meer dan 60 jaar is het een geliefd hotel voor zowel Nederlandse als internationale gasten. Dankzij de uitzonderlijke service, toewijding van de medewerkers, centrale locatie en stijlvolle kamers en suites viert Hilton Rotterdam dit jaar het 60-jarig bestaan. Architect Huig Maaskant ontwierp het kenmerkende gebouw, dat nog steeds moeiteloos opgaat in de skyline van de stad. Het heeft bijgedragen aan de toon die werd gezet tijdens de wederopbouw van Rotterdam. Hilton Rotterdam heeft zich in de loop der jaren continu aangepast aan de veranderende behoeften en trends. Naast het creëren van een onvergetelijk verblijf voor elke gast, heeft het zich altijd verbonden gevoeld met de lokale gemeenschap. Dit jubileum is een mijlpaal en gelegenheid om terug te blikken op de hoogtepunten als icoon van Rotterdamse gastvrijheid.

Symbool van moderniteit en elegantie in het hart van Rotterdam

Hilton Rotterdam was in 1963 het vierde hotel in Europa dat werd geopend door Conrad Hilton zelf. Het gebouw is aan de buitenkant nog steeds een weerspiegeling van de tijd waarin het werd gebouwd. In de jaren ’60 werd het gezien als modern, met een gevel van wit beton en glas, strakke lijnen, een functioneel ontwerp en verhoogde entree. Al snel wisten gasten uit eigen land, internationale toeristen en zakenreizigers het luxueuze Hilton Rotterdam te vinden. In de afgelopen 60 jaar is het hotel aan de binnenkant regelmatig gerenoveerd om aan de eisen van de tijd te blijven voldoen. Wat nooit is veranderd, is de traditionele Rotterdamse charme die het uitstraalt. Het laat al jaren zien dat de stad een culturele en kosmopolitische hub is. Eén die zichzelf steeds opnieuw uitvindt en blijft vernieuwen. 

“Hilton Rotterdam is trots op de afgelopen 60 jaar van uitstekende gastvrijheid en toewijding aan onze gasten en de gemeenschap”, aldus Jolijn Zeeuwen, General Manager van Hilton Rotterdam. “We kijken ernaar uit om dit bijzondere jubileum te vieren en onze waardering te tonen aan iedereen die heeft bijgedragen aan het succes van ons hotel. Het is een eer om deel uit te maken van de Rotterdamse gemeenschap en we kijken uit naar de komende 60 jaar van inspirerende gastervaringen.”

Toewijding van medewerkers

Hilton Rotterdam heeft het succes voor een groot deel te danken aan de toewijding van de medewerkers. Dankzij lange dienstverbanden en loyaliteit is een sfeer van continuïteit en expertise ontstaan. Zij dragen al jaren uit waar het hotel voor staat: ongeëvenaarde gastvrijheid en service van wereldklasse. Een warm welkom en persoonlijke aandacht maken een belangrijk onderdeel hiervan uit. Elke gast een onvergetelijk verblijf bieden, dat is het doel van de professionals die werken voor Hilton Rotterdam. Anderzijds maken de medewerkers ook van alles mee. Helen Verbeek, F&B waiter en werkzaam bij het hotel sinds 1980, vertelt over haar hoogtepunt in 43 jaar:
 “Dit was absoluut het tiendaagse verblijf van the Rolling Stones. Wij boden hen 24 uur per dag Food&Beverage aan. The Rolling Stones liepen hier rond in het restaurant alsof het niks was”

Unieke culinaire ervaringen

Het hotel staat eveneens bekend om het uitgebreide culinaire aanbod. Bij het stijlvolle restaurant JAQ of aan de knusse bar genieten gasten de hele dag door van klassieke cocktails en een shared dining experience. Bij JAQ worden lokale en internationale smaken gecombineerd. Een aantal populaire signature dishes waar Hilton altijd al om bekend stond, zijn overgenomen door het huidig restaurant en sieren nog altijd de kaart. Denk hierbij aan Rotterdamse mosselen, de Dutch Cheese platter, Rotterdamse vissoep en Dutch Pancakes.

Lokale betrokkenheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid

Met verschillende initiatieven heeft Hilton Rotterdam bijgedragen aan het welzijn en de groei van de stad. In samenwerking met lokale organisaties, liefdadigheidsinstellingen en culturele evenementen wordt steeds gekeken naar de beste manieren om de Rotterdamse gemeenschap te ondersteunen en verrijken. Duurzaamheid, sociale verantwoordelijkheid en het steunen van lokale goede doelen staan centraal. Dat begint allemaal met bewustwording onder het personeel. Medewerkers worden door Hilton Rotterdam gestimuleerd om maatschappelijk betrokken te blijven, bijvoorbeeld door vrijwilligerswerk te doen in de regio.
In de afgelopen 10 jaar is er in totaal ruim 4.000 aan community vrijwilligerswerk gedaan door de medewerkers. Een bijzondere samenwerking is die met de re-integratie-tak van het Leger des Heils in Rotterdam, die mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt zo snel mogelijk weer aan het werk proberen te krijgen. Het tegengaan van voedselverspilling pakt het hotel aan in samenwerking met Too Good To Go. Voor een vriendelijke prijs kunnen consumenten na het ontbijt of diner overgebleven eten ophalen bij Hilton Rotterdam. Andere voorbeelden zijn Stichting Jarige Job, Homerun Ronald McDonald en de hulp die geboden is bij het opvangen van Oekraïense vluchtelingen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details