NLBEFR

Platform over hotelmanagement, inrichting en design in Nederland
Minor Hotels doopt NH Hotel Group om tot Minor Hotels Europe & Americas
NH Collection Dubai The Palm Exterior

Minor Hotels doopt NH Hotel Group om tot Minor Hotels Europe & Americas

NH Hotel Group, onderdeel van Minor Hotels, zal voortaan opereren als Minor Hotels Europe & Americas. Na een stemming tijdens de jaarlijkse algemene vergadering van afgelopen vrijdag werd door de aandeelhouders van NH Hotel Group besloten om de geregistreerde naam van het bedrijf te wijzigen.

Door de naam Minor Hotels Europe & Americas over te nemen, versterkt NH Hotel Group haar integratie met Minor Hotels. Dit bevordert één herkenbare bedrijfsidentiteit voor belanghebbenden en versnelt de wereldwijde groei van Minor Hotels. Bovendien versterkt deze strategische stap de wereldwijde commerciële en operationele structuur, waarvan professionals in de sector, klanten en aandeelhouders profiteren.

Dillip Rajakarier, Group CEO van Minor International en CEO van Minor Hotels: “Het aannemen van de naam Minor Hotels Europe & Americas is een belangrijke mijlpaal in hoe Minor Hotels een wereldwijd erkende organisatie is geworden; nu onder één bedrijfsidentiteit. De gedeelde passie en het streven naar uitmuntendheid van ons Minor Hotels team wordt van groot belang bij het benutten van nieuwe zakelijke kansen om onze ambitieuze groeidoelstellingen in de komende jaren te realiseren.”

Dillip Rajakarier CEO Minor Hotels

Sinds 2019 hebben Minor Hotels en NH Hotel Group hun wereldwijde portfolio van acht merken – Anantara Hotels, Resorts & Spas, Avani Hotels & Resorts, Elewana Collection, NH Hotels & Resorts, NH Collection Hotels & Resorts, nhow Hotels & Resorts, Oaks Hotels, Resorts & Suites en Tivoli Hotels & Resorts – samengevoegd en geïntroduceerd in nieuwe markten over de hele wereld.

De samenwerking tussen de groepen heeft tot nu toe geleid tot de introductie van twee merken van NH Hotel Group (NH en NH Collection) in markten in Azië, het Midden-Oosten en de Indische Oceaan, met verdere uitbreiding in de pijplijn. De positie van Minor Hotels in het luxe segment is versterkt in Europa en Noord- en Zuid-Amerika  door de opening van Anantara, Avani en Tivoli. Vandaag de dag is Minor Hotels Europe & Americas verantwoordelijk voor meer dan 350 hotels in 30 landen in Europa en Noord- en Zuid-Amerika.

Minor Hotels Europe & Americas is van plan te groeien in alle segmenten, met een focus op de hogere klasse en luxe merken. Van de 200 hotels die Minor Hotels wereldwijd wil toevoegen tegen het einde van 2026, mikt het bedrijf op meer dan 50 hotels in Europa. In Noord- en Zuid-Amerika worden ook nieuwe hotels geopend uit het hele Minor Hotels merkenportfolio.

NH Hotel Group opende een eerste vestiging in 1978 met NH Ciudad de Pamplona Hotel. Nadat NH Hotel Group een van de eerste hotelketens van Spanje was geworden, werd met succes uitgebreid naar de rest van Europa en Noord- en Zuid-Amerika. In oktober 2018 werd NH Hotel Group onderdeel van Minor Hotels na de overname van 94,1% van het bedrijf door Minor International (MINT) via een verplicht openbaar overnamebod. MINT heeft sindsdien haar belang in NH Hotel Group vergroot tot 95,9% sinds 2023.

MINT, het in Thailand genoteerde moederbedrijf van Minor Hotels, werd in 1967 opgericht door William E. Heinecke. De eerste hotelonderneming van Minor Hotels, Royal Garden Resort in Pattaya, Thailand, werd ook geopend in 1978. Minor Hotels is uitgegroeid van één accommodatie in Thailand tot één van ’s werelds grootste wereldwijde horecagroepen, met meer dan 80.000 kamers verspreid over meer dan 540 hotels in 56 landen en bezit daarnaast ook een verzameling aanverwante bedrijven.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details