NLBEFR

Platform over hotelmanagement, inrichting en design in Nederland
Limehome sluit boekjaar 2022 af met sterke prestaties in heel Europa

Limehome sluit boekjaar 2022 af met sterke prestaties in heel Europa

München, 18.01.2023. Limehome, de toonaangevende op technologie gebaseerde aanbieder en exploitant van volledig gedigitaliseerde design-appartementen in Europa, maakt een zeer positieve balans op van het afgesloten boekjaar 2022.

In 2022 opende limehome nieuwe serviceappartementen in 24 steden in Duitsland en Europa. Dit geeft het in München gevestigde bedrijf meer dan 3300 geopende en geplande suites op meer dan 110 locaties in Duitsland, Oostenrijk, Nederland, België, Spanje, Portugal en Hongarije. 

In Duitsland heeft limehome zijn aanwezigheid in alle Duitse A-steden voltooid met de opening in Düsseldorf. Met ondertekeningen in Amsterdam, Barcelona, Boedapest, Wenen en Porto kon het bedrijf zijn aanwezigheid in Europese toeristische metropolen in 2022 verder uitbreiden. 

De start-up verhoogde zijn omzet met meer dan 200 procent in 2022
Limehome heeft zijn inkomsten in alle vier de kwartalen meer dan verdrievoudigd ten opzichte van 2021. Ondanks aanzienlijke investeringen in nieuwe locaties, het technologieplatform en de merkbeleving kon de horeca-aanbieder al vanaf het midden van het jaar een positief EBITDA-resultaat laten zien. Dit gebeurde aanzienlijk eerder dan gepland en is niet de norm voor groeibedrijven in deze fase. 

De gemiddelde bezettingsgraad voor het jaar over alle locaties bedroeg 90 procent, ruim boven het sectorgemiddelde van ongeveer 60 procent. De jaar-op-jaar stijging van de vraag en het hogere prijsniveau werden weerspiegeld in een stijging van de RevPar met meer dan 50 procent. Limehome groeide ook dynamisch in termen van personeel. Het aantal medewerkers steeg van 150 (Q1) met bijna 40 nieuwe medewerkers eind Q4. In het najaar van 2022 kreeg limehome bovendien twee internationaal erkende experts in Daniel Hermann als Vice President Expansion en Daniel Garner als Vice President Brand & Product. 

Limehome gaat het nieuwe boekjaar in met ongeveer 45 miljoen euro aan groeikapitaal. In het najaar van 2022 hebben bestaande investeerders HV Capital, Picus Capital en Lakestar hun investeringen vernieuwd. Ook AW Rostamani Group en Capital Four investeerden voor het eerst in het horecabedrijf. 

Nieuw groeikapitaal voor uitbreiding in heel Europa
Limehome wil het opgehaalde kapitaal gebruiken voor uitbreiding in bestaande markten, nieuwe markten zoals Portugal en Italië en strategische overnames van bestaande exploitanten. De hospitality tech wil de fondsen ook gebruiken om de schaalbaarheid en het hoge serviceniveau van het eigen technologieplatform verder uit te breiden.

“We zijn verheugd met de succesvolle afronding van boekjaar 2022. We hebben onze ambitieuze doelen bereikt ondanks een uitdagend jaar voor de industrie, waarmee we opnieuw bewijzen hoe groot het potentieel van ons bedrijfsmodel is. Dit is een sterk signaal naar de markt,” zegt Cesar de Sousa Freitas, CEO van limehome.

“Dankzij onze consequent op technologie gebaseerde aanpak konden we onze snelle groeikoers in 2022 voortzetten en het vertrouwen van onze klanten, partners en investeerders bevestigen. Dit is iets waar we trots op zijn. Met de successen van het afgelopen jaar heeft het limehome team een uitstekende basis gelegd voor het komende jaar,” voegt Dr. Josef Vollmayr, medeoprichter en CEO van limehome, toe.

Over Limehome
Limehome is de toonaangevende op technologie gebaseerde aanbieder en exploitant van volledig gedigitaliseerde design appartementen in Europa. Door de volledig digitale guest journey van boeking tot check-out en facturering ervaren gasten maximaal gemak, geen wachttijden en flexibiliteit in reisarrangementen. Limehome is “designed to stay”: De volledig uitgeruste suites voldoen op alle locaties aan de hoogste normen op het gebied van functionaliteit, comfort en design en zijn ontworpen voor zowel korte als langdurige verblijven. Dankzij het op technologie gebaseerde exploitatiemodel kunnen de hoogwaardige designappartementen worden aangeboden voor de prijs van een standaard hotelkamer. Het bedrijf heeft bijna 190 mensen in dienst en heeft momenteel meer dan 3300 suites onder contract op meer dan 110 locaties in Duitsland, Oostenrijk, Nederland, België, Spanje, Portugal en Hongarije.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details