NLBEFR

Platform over hotelmanagement, inrichting en design in Nederland
Ruby Hotels kondigt eerste hotel in dublin aan; Ruby Molly

Ruby Hotels kondigt eerste hotel in dublin aan; Ruby Molly

Onder leiding van Michael Struck werkt Ruby samen met ARA Europe aan de bouw van een nieuw hotel, met 272 kamers en meer dan 500m2 openbare ruimtes. Met dit nieuwe hotel wordt de internationale expansie van de groep voortgezet.

Ruby Hotels, onder leiding van oprichter en CEO Michael Struck, vertrekt naar de “Emerald Isle” met de aankondiging van Ruby Molly, die in het derde kwartaal van 2024 zal worden geopend. Het Lean Luxury Design Hotel van de in München gevestigde group wordt gebouwd in het centrum van Dublin: een gloednieuw gebouw met 272 kamers en meer dan 500 m2 aan bar, café en lounge ruimte op de begane grond, voor zowel gasten als bezoekers.        

Het nieuwe Ruby Hotel wordt centraal gebouwd op de kruising van Arran Street East en Mary Street Little. Capel Street, waar vele winkels, restaurants en koffiezaken te vinden zijn, ligt direct om de hoek. Dublins beroemde fruit & groenten markt, bekend om zijn historische Victoriaanse hallen, ligt schuint tegenover het hotel. De markt wordt nieuw leven ingeblazen en zal een centrale attractie zijn voor alle fijnproevers van Dublin. De winkelstraten, zoals Henry Street en Grafton Street, zijn in tien minuten te bereiken en zitten barstensvol boetieks en warenhuizen om je uit te leven tijdens het shoppen. De Temple Bar wijk, met zijn talloze authentieke pubs, theaters en clubs aan de zuidoever van de rivier, is snel en gemakkelijk te voet bereikbaar via de Grattan-brug. Het hotel is ook gunstig gelegen ten opzichte van reis- en vervoersverbindingen met de tramhaltes Four Courts en Jervis op loopafstand en de Heuston en Connolly treinstations zijn bereikbaar zonder overstappen. The luchthaven ligt op 40 minuten rijden met de Dublin Bus. De ruimtelijke Ruby Bar en Lounge ruimtes, die je gemakkelijk kunt spotten vanaf de straat, zijn ontworpen om de buurtbewoners uit te nodigen in de typische Ruby-stijl. Architectonisch gezien is het nieuwe gebouw vakkundig geïntegreerd in de omgeving. De gevel van het hotel ontleent zijn esthetiek aan de fruit markt: de roodgele bakstenen, het extra hoge plafond en de ramen op de begane grond creëren een buitengewoon gevoel van ruimte. De kamers op de bovenste verdieping hebben een eigen terras dat enkel toegankelijk is voor gasten. 

Met de aanstaande opening van nog twee hotels in het Verenigd Koninkrijk, een opening in Nederland in 2022 en twee nieuwe hotels in Zwitserland, is Ierland het zesde Europese land in Ruby’s uitbreidingsplan. De ontwikkelingspartner is ARA Europe en de uitvoerende architecten zijn John Fleming Architects in Dublin. Het interieurontwerp wordt verzorgd door het interne ontwerpteam van Ruby onder de creatieve leiding van Matthew Balon. Ruby Molly zal, in overeenstemming met de andere hotels van de groep, Ruby’s ‘Lean Luxury’-filosofie volgen: een toplocatie, een hoogwaardige inrichting en een uitmuntend design. Dit alles wordt aangeboden tegen een betaalbare prijs door het overbodige weg te laten en te focussen op het essentiële. 

Over de aankondiging zegt Michael Struck: “De huidige uitdagingen en toekomstperspectieven van de industrie hebben onze ‘Lean Luxury’-aanpak bevestigd. We creëren een luxe en unieke hotelervaring dat betaalbaar is voor onze gasten en combineren dit met een kostenstructuur dat slanker en flexibeler is dan gebruikelijk. Dit heeft als bijkomend voordeel dat het risico voor onze vastgoedpartners wordt verkleind. Onze strategie werkt omdat we onze luxe in een relatief klein gebied passen. We plannen en bouwen meer modulair; we centraliseren meer en we automatiseren systemen consequent achter de schermen”. Alex Ray, directeur van ARA Europe benadrukt: “ARA is verheugd om samen te werken met Ruby Hotels bij zijn eerste investering in Dublin. Ruby is een operator van hoge kwaliteit en zijn lean-luxury-aanbod zal een onderbezet segment van de markt bedienen. ARA is een actieve deelnemer op de Dublin-markt en altijd op zoek naar verdere kansen in alle sectoren”.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details