NLBEFR

Platform over hotelmanagement, inrichting en design in Nederland
Marketing: Zet jouw Hotel of B&B in de spotlights

Marketing: Zet jouw Hotel of B&B in de spotlights

Zowel het voorjaar als de zomer zijn geweldige periodes om gasten te ontvangen. Het is over het algemeen een tijd waarin de zon iets vaker schijnt. Hierdoor raken mensen geprikkeld en willen ze er lekker op uit. Steeds meer Nederlanders kiezen inmiddels voor een lang weekend of vakantie in eigen land. Ook de buurlanden weten Nederland inmiddels steeds beter te waarderen.

Een gast die weet waarom die voor jou heeft gekozen waardeert het als je onverwacht iets extra’s doet.

Wij hebben wat eenvoudige tips waarmee je de bezetting nog wat beter zou kunnen invullen.

1. Promoot het verblijf online. Denk aan een website of blog waarop alle informatie over de B&B vermeld staat. Samen met foto’s, video’s en recensies. Promoot het verblijf ook via sociale media kanalen zoals Facebook, Twitter, Instagram en zelfs TikTok om andere doelgroepen te bereiken. Het is uiteraard enorm belangrijk om de locatie op zoekmachines als Google en Bing te indexeren zodat de bestemming gemakkelijk gevonden kan worden

2. Vermeld het verblijf op reiswebsites. Er zijn veel websites waarop je met jouw locatie een vermelding kunt plaatsen. Welbekend, Booking.com, Expedia en TripAdvisor, daarnaast zijn er relatief veel onbekende reiswebsites die steeds meer bezoekers trekken omdat veel mensen het leuk vinden om buiten de traditionele websites te zoeken naar een “uniek” bestemming. Deze zogenoemde reiswebsites bieden een platform waarop het hotel of de B&B gepromoot wordt.

3. Maak gebruik van lokale evenementen. Als er in de omgeving evenementen plaatsvinden, zoals festivals, concerten of sportevenementen, kan je ervoor kiezen het verblijf hierbij te promoten. Ga een samenwerking aan met de organisatie of maak gebruik van flyers. Je kunt ook een kraam op de locatie van het evenement zetten zodat mensen vanuit daar met eten en drinken geholpen worden of eventueel kunnen reserveren voor diezelfde avond.

4. Bedenk een leuke actie of aanbieding. Doormiddel van speciale aanbiedingen voor mensen die lid zijn van een bepaalde groep of aan een gewenste profiel voldoen heb jij zelf invloed op wie jij als gast ontvangt. Door goed onderzoek te doen naar deze profielen kan je ook op de locatie manieren bedenken om op de behoefte van de gasten in te spelen met leuke extra’s.

5. Upselling is een geweldige manier om meer geld te verdienen maar ook om de gasten wat extra’s te bieden waardoor het bezoek aantrekkelijk wordt gemaakt. Zo kun je bijvoorbeeld extra diensten aanbieden, zoals het verhuren van fietsen, het verhuren van een boot, het organiseren van activiteiten en het aanbieden van maaltijden. Denk ook aan extra services, zoals schoonmaakdiensten, was-service, vervoer en excursies. Al deze tips kunnen helpen om meer gasten te trekken en meer geld te verdienen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details