NLBEFR

Platform over hotelmanagement, inrichting en design in Nederland
Start-ups verrassen met innovaties voor hotelwereld
Deurrubberservice biedt voor elk versleten deurrubber het juiste product.

Start-ups verrassen met innovaties voor hotelwereld

Van wijn in blik tot hologrammen aan de receptie

Start-ups komen vaak verrassend voor de dag met hun innovaties. Ook in 2024 hebben zij de hotelwereld weer het een en ander te bieden. Hotelvak zette enkele nieuwe vindingen op een rij.

Wijn in blik maakt opmars

Een hotelgast een glas wijn aanbieden uit een blik, maakt dat niet een wat goedkope indruk? Absoluut niet, vindt bedenker Sjoerd Lochtenberg van 2Wine. “Wijn in blik bestaat al heel lang, vooral in Amerika is het heel groot. Het is gewoon een andere manier van consumeren die vooral inspeelt op de jonge generatie wijndrinkers die behoefte heeft aan gemak, kwaliteit en duurzaamheid. Ook voor hotels heeft wijn in blik veel voordelen. Omdat het in een kleine verpakking zit, koelt het snel, neemt het weinig ruimte in beslag én hoef je niet altijd een grote fles open te trekken. Bovendien is een blikken verpakking duurzaam en milieuvriendelijk.”

2Wine: wijn in blik is bezig aan een opmars.

2Wine doet onder meer zaken met hotels die een shop-in-shop hebben. “Ideaal voor gasten die een blikje wijn willen meenemen naar hun kamer”, zegt Sjoerd. “Wijn in blik biedt ook uitkomst voor in de minibar, waar met wijnflessen weleens valse consumpties plaatsvinden. Met ons product is dat niet mogelijk, want daarbij zie je meteen dat het lipje van het blik is verwijderd.” www.2wine.eu

Terrasverkoeling uit Rio de Janeiro

De voorbije zomers was het een probleem op menig hotelterras: gasten die puffend van de hitte achter hun drankje of middaglunch zitten. Als het aan Mariëlle van den Broek ligt, maakt de Skycooler – een apparaat dat de buitentemperatuur met wel 10 graden kan verlagen – hier definitief een einde aan. Mariëlle, van huis uit hotelmanager, kwam dit product tegen tijdens een vakantie in Rio de Janeiro. “Toen dacht ik: waarom hebben wij zoiets niet in Nederland? Inmiddels ben ik de Europese importeur van de Skycooler. Tot mijn klanten behoren onder meer hotels in Monaco, op Mallorca en Ibiza. Ook een hotel op het Vrijthof in Maastricht en Won Yip in Amsterdam maakt gebruikt van de Skycooler.”

De Skycooler brengt verkoeling op elk hotelterras.

De werking van het koelapparaat is volgens Mariëlle vrij simpel: “Eerst vul je het reservoir van 90 liter met een tuinslang met water, daarna wordt het water verneveld. Dit zorgt niet alleen voor een temperatuurdaling, maar verjaagt ook insecten. En wil je een lekker geurtje op het terras? Ook dat kan, door een geurstof aan het water toe te voegen.” www.skycooler.nl

Betalen met een frisse beleving

Voor de meeste gasten in een (hotel)restaurant is het betalen van de rekening nou niet bepaald de meest favoriete bezigheid. Het bedrijf Frisj Mints heeft daar iets op gevonden door van het afrekenen een frisse beleving te maken. In eerste instantie zullen gasten wellicht raar staan te kijken als zij het houten afrekenplankje, met daarin onder meer een grote pepermunt en een metalen hamertje, krijgen voorgeschoteld. Maar zodra duidelijk wordt dat het hamertje bedoeld is om de pepermunt in stukken te slaan en onder de tafelgasten te verdelen, is plezier aan tafel gegarandeerd. 

Het afrekenplankje van Frisj Mints zorgt voor extra beleving.

“Het is ook mogelijk om in het plankje je bedrijfslogo te laten graveren zodat gasten je restaurant beter zullen onthouden”, zegt een medewerker van Frisj Mints. “Ook kan het plankje worden bedrukt met een QR-code die leidt naar een persoonlijke bedankpagina waarop je gasten worden verleid om een review te plaatsen. Hierdoor zullen er meer reviews en interactie met social media plaatsvinden. Al met al zorgt dit afrekenplankje voor een extra beleving die het afrekenen een stuk leuker maakt.” www.frisj.com

Nooit meer op zoek naar het juiste deurrubber

Het is vaak een hele zoektocht om voor een versleten deurrubber van koelinstallaties het juiste nieuw rubber te vinden. Menige technische dienst van een hotel kan daarover meepraten. De verschillen tussen deurrubbers zijn weliswaar klein, maar alleen de juiste match is geschikt voor het optimaal afdichten van jouw koeling of vriezer.

De in 2019 opgerichte start-up Deurrubberservice komt met een oplossing door de deurrubbers van alle in een hotel aanwezige professionele koelinstallaties eenmalig in te meten. “Daarbij koppelen we een unieke code aan elke koeling en vriezer”, verduidelijkt manager Maico Bennis. “De code zetten we op een sticker die we in de deur plakken. Wanneer er dan een deurrubber toe is aan vervanging, kan een technische dienst of een chef-kok het juiste product meteen bij ons bestellen.

Sommige deurrubbers bestaan uit een profiel met veel plooien en richels. Dat is tricky want met name aan de bovenkant van deuren en lades kunnen tijdens de bereiding etensresten en ingrediënten in de rubbers vallen. Vuil en vetten tasten het deurrubber aan en daarmee de levensduur van het rubber. Ook daarvoor hebben we een alternatieve oplossing in de vorm van ‘easy clean’-deurrubber die veel makkelijker schoon te houden zijn.” www.deurrubberservice.nl

Promotie-artikel blijvende herinnering voor hotelgast 

Stel, als hotelgast krijg je een mooie draagtas, paraplu, bidon of ander fraai gebruiksartikel mee naar huis. Hoe vet is dat? 

Behalve dat je daarmee een leuk presentje weggeeft, blijf je daardoor als hotel bij je gasten ook blijvend in herinnering. Bij JDL Sourcing – gespecialiseerd in bedrukte verpakkingen, merchandise en promotieartikelen – hebben ze dat als geen ander begrepen. 

Met een promotie-artikel van JDL Sourcing blijf je bij hotelgasten blijvend in herinnering.

Daarbij staat maatwerk voorop, benadrukt eigenaar Joep de Laat. “Bij het vervaardigen van onze custom made-artikelen gaat we echt heel ver en verdiepen we ons helemaal in de identiteit van de klant.

Zo kregen wij van het bekende motorsportmerk KTM de opdracht om een bieropener te maken. Toen zijn wij op het idee gekomen om een bieropener te maken in de vorm van een handgreep van een crossmotor. Ook in de hotelsector onderscheiden wij ons door dit soort creatieve oplossingen. Zo hebben wij voor het barpersoneel van Fletcher Hotels een custom made short ontworpen waarbij de opdrachtgever zelf de stof en de buttons heeft uitgekozen.”

Op het gebied van duurzaamheid loopt JDL Sourcing eveneens voorop, getuige de EcoVadis gold level-erkenning. “Wij denken onder meer heel bewust mee bij de materialen die we gebruiken. Dat kunnen heel eenvoudige zaken zijn, zoals bijvoorbeeld het gebruik van een serveerplankje van bamboe in plaats van een plastic bordje.” www.jdlsourcing.nl

Hologram vervangt hotelreceptionist

Je wilt inchecken bij de hotelbalie, maar in plaats van een mens van vlees en bloed word je welkom geheten door een levensechte projectie van een receptionist. Het lijkt wel science fiction, maar met de Holobox van het bedrijf Holoconnects is dit al realiteit.  Dankzij deze vinding kan een receptionist, via een levensgrote projectie in een circa 1.80 meter hoge box, een hotelgast toespreken zonder op die locatie fysiek aanwezig te zijn. 

Dankzij Holoconnects kan een receptionist via een levensgrote projectie een hotelgast verwelkomen.

“De Holobox combineert digitaal beeld met diepte. Hierdoor lijkt de persoon in de box daadwerkelijk in de ruimte aanwezig te zijn”, zegt sales manager Marius van Bergen.  “Niet alleen spectaculair om te zien, maar ook ideaal voor grotere hotelketens met meerdere vestigingen die willen besparen op personeelskosten. Voor de duidelijkheid: de virtuele receptionist in de Holobox is dus wel degelijk een echt persoon; deze staat ergens op een centrale locatie voor een camera om de hotelgast live toe te spreken en eventuele vragen te beantwoorden. De virtuele receptionist kan echter ook van te voren een standaard bericht opnemen om hiermee een hotelgast te verwelkomen.” Zo gezien zou de Holobox nog weleens uitkomst kunnen gaan bieden voor het nijpende personeelstekort in de hotelbranche.

Inzicht in bedrijfsresultaten was nog nooit zo eenvoudig 

In de hotel- en horecabranche is aan softwarepakketten geen gebrek. Maar geen enkel programma biedt zo’n volledig inzicht in de bedrijfsresultaten als 360 horeca, verzekert een medewerker van deze in 2023 opgerichte onderneming. “Het unieke van ons product is dat wij één allesomvattend dashboard hebben ontwikkeld voor verschillende horecasystemen.

360 horeca: één allesomvattend dashboard voor verschillende horecasystemen.

Zo brengen we de gegevens samen uit uw financiële administratie, kassasysteem, planning- en reserveringssystemen, personeelsinzet- en planning, maar ook social media. Daardoor hoef je niet meer voor elk systeem een aparte dashboard open te hebben staan. Met behulp van ons dashboard is een hotelbedrijf eenvoudig in staat om dagelijks zijn bedrijfsresultaten in te zien en waar nodig bij te sturen. Er is kortom sprake van een 360 graden bedrijfsbeeld, vandaar ook onze bedrijfsnaam.” www.360horeca.nl

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details