NLBEFR

Platform over hotelmanagement, inrichting en design in Nederland
Uitgebreide training, begeleiding en doorgroeimogelijkheden
“We bepalen samen of het werk en de persoon bij elkaar passen.”

Uitgebreide training, begeleiding en doorgroeimogelijkheden

‘Wervingstraject biedt kwaliteit en betrouwbaarheid’

Het coronavirus heeft ook bij uitzendbureau DeHotelreceptionisten roet in het eten gegooid. “Toen we maart 2020 in lockdown gingen, werd een einde gemaakt aan bijna alles waar we ruim drie jaar aan hadden gewerkt. Binnen een maand was ruim 90% van de aanvragen afgezegd. In de maanden daarna raakten we onze personeelsleden kwijt door een tekort aan werk”, zegt medeoprichter Harun Faqiri. Gelukkig heeft het bedrijf vandaag de dag de draad weer helemaal opgepakt.

Harun Faqiri richtte in 2017 samen met zijn compagnon Shafiël Mahabier DeHotelreceptionisten op. In korte tijd groeiden ze uit tot een sterke speler in de Nederlandse markt. Na het corona-dieptepunt zijn ze alleen maar gaan groeien. “Beetje bij beetje konden we in mei 2022 weer beginnen. Maar hoe dit aan te pakken? In de arbeidsmarkt was geen personeel voor hotels te vinden. Mensen waren geswitcht van baan of ze zaten op een testlocatie van de GGD aangezien dat heel goed betaalde.” 

“De uitgebreide trainingen, begeleiding en doorgroeimogelijkheden resulteren in kwaliteit en betrouwbaarheid voor de hotels.”

Betrouwbaar wervingstraject

Harun en Shafiël zijn op zoek gegaan naar oplossingen om de hotels weer optimaal te bedienen. “Zo zijn we onder andere in contact gekomen met statushoudende immigranten. Ze willen graag werken en zetten zich meer dan 100% in. Daarnaast spreken de meesten al vloeiend Engels en dat komt in de Randstad goed van pas! We hebben nu een groot bestand vol personeel klaar staan. Vanuit de horecawereld of net nieuw in onze branche: door ons wervingstraject merk je geen verschil.” 

Om goed en ervaren personeel te garanderen, steken DeHotelreceptionisten veel tijd in het wervingstraject van hun personeel. “We trainen het personeel op bekende reserveringssystemen als Mews en Opera. En voordat ze echt aan de slag gaan, sturen we de medewerkers naar een hotel en bieden ze een try-outshift. Zo bepalen we samen of het werk en de persoon bij elkaar passen. We zijn ervan overtuigd dat de uitgebreide trainingen, begeleiding en doorgroeimogelijkheden resulteren in kwaliteit en betrouwbaarheid voor de hotels.”

Het is en blijft een uitzendbureau dus de doorstroom van personeel is nou eenmaal groot. “Je moet er altijd rekening mee houden dat iemand op de dag zelf kan uitvallen. Daarom zorgen we dat we 24/7 bereikbaar zijn en hebben we elke dag iemand als back-up om 100% bezetting te garanderen. Tot twee uur voor de start van een dienst kunnen hotels bij ons diensten aanvragen.” 

One Stop Shop

Waar ze zijn begonnen met het aanbieden van nachtdiensten, richten ze zich nu meer op het One Stop Shop-concept. “Hotels kunnen bij ons terecht voor al hun personeel: nachtdienst, dagdienst, ontbijtmedewerker of iemand voor de housekeeping. Zo hebben ze maar één aanspreekpunt. Daarnaast is er geen afnameverplichting: waar de behoefte is daar helpen we je.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details