NLBEFR

Platform over hotelmanagement, inrichting en design in Nederland
Efficiënt een Hotel Schoonmaken: TopTips

Efficiënt een Hotel Schoonmaken: TopTips

Het runnen van een hotel betekent het waarborgen van comfort en tevredenheid van gasten. Een van de belangrijkste aspecten van hun ervaring is een onberispelijk schone kamer. Het is cruciaal dat hotels niet alleen schoon zijn, maar dat het schoonmaken ook efficiënt gebeurt om tijd en middelen te besparen. Hier zijn enkele top tips voor het efficiënt schoonmaken van een hotel:

Een checklist maken

Zorg ervoor dat elke schoonmaker een checklist heeft voor elke kamer. Dit moet omvatten wat er moet worden schoongemaakt, gecontroleerd en vervangen moet worden, van beddengoed tot minibar items.

Begin van boven naar beneden

Begin met het afstoffen van hogere oppervlakken en werk vervolgens naar beneden. Hierdoor valt stof en vuil naar de vloer, die je als laatste schoonmaakt.

Gebruik de juiste tools

Investeer in kwalitatief goede schoonmaakmiddelen en apparatuur. Een hoogwaardige stofzuiger, microvezeldoeken en professionele schoonmaakmiddelen kunnen het verschil maken tussen een kamer die er ‘netjes’ uitziet en één die er ‘onberispelijk’ uitziet.

Cluster taken

In plaats van één kamer volledig af te ronden voordat je naar de volgende gaat, overweeg om taken te clusteren. Strip bijvoorbeeld eerst alle bedden in een gang en ga dan terug om ze allemaal opnieuw op te maken. Dit kan sneller zijn dan elke kamer individueel te doen.

Minimaliseer bewegingen

Beperk het aantal keren dat een schoonmaker een kamer in en uit moet lopen. Door alle benodigde schoonmaakspullen in een draagbare caddy of kar te hebben, kan een schoonmaker alles in één keer meenemen en zo tijd besparen.

Gebruik een kleurcodesysteem

Gebruik doeken van verschillende kleuren voor verschillende taken om kruisbesmetting te voorkomen. Bijvoorbeeld: blauw voor ramen, geel voor de badkamer en rood voor algemene oppervlakken.

Onderhoud is de sleutel

Het regelmatig onderhouden van kamers in plaats van diepgaande schoonmaakbeurten te wachten kan tijd besparen. Bijvoorbeeld, als douches regelmatig worden ontkalkt, is er minder inspanning nodig tijdens de grote schoonmaak.

Scholing en training

Regelmatige training voor schoonmaakpersoneel zorgt ervoor dat iedereen op de hoogte is van de beste praktijken en efficiënt werkt.

Kwaliteitscontroles

Regelmatige inspecties waarborgen de kwaliteit. Dit helpt ook om gebieden te identificeren die verbetering behoeven, zodat training kan worden aangepast of aanvullende middelen kunnen worden toegewezen.

Feedback van gasten

Maak gebruik van feedback van de gasten. Soms kunnen zij problemen opmerken die anders over het hoofd worden gezien. Door actief naar hun input te luisteren en erop te reageren, kan het schoonmaakproces verder worden verfijnd.

Afsluitend, het efficiënt schoonmaken van een hotel is niet alleen een kwestie van esthetiek en gasttevredenheid, maar het is ook essentieel voor de bedrijfsvoering. Het zorgt voor een gezondere omgeving, minder verspilling van middelen en een betere bottom line voor het hotel. Door Best Practices te volgen en altijd op zoek te zijn naar verbeteringen, kan een hotel ervoor zorgen dat elke gast een aangename en schone ervaring heeft.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details