NLBEFR

Platform over hotelmanagement, inrichting en design in Nederland
Efficiënt communiceren met gasten

Efficiënt communiceren met gasten

Hoe blijf je in contact met je gasten?

Communicatie met gasten draagt bij aan een uitstekende gastervaring en helpt klantrelaties te versterken voor een grotere loyaliteit. Daardoor zijn gasten eerder geneigd om opnieuw bij je te boeken en de accommodatie aan te bevelen bij anderen. Een hotelier kan de communicatie met gasten natuurlijk op diverse manieren inrichten. E-mail is nog altijd één van de voornaamste communicatiekanalen.

Bij elke boeking wil een hotelmanager een aantal e-mails kunnen sturen om gasten op de hoogte te houden. Probeer dan geen standaard bevestigingsmail te sturen, maar toon gasten waardering door hun voorkeuren te polsen en tips mee te geven om het verblijf te verrijken. Hoe beter je je gasten kent, hoe beter je hun verblijf kan finetunen om te voldoen aan hun verwachtingen of deze te overtreffen.

Geautomatiseerde e-mailcommunicatie.

Ook na het uitchecken blijft het belangrijk om contact te houden. Vergeet niet om een e-mail in te plannen met een link om een beoordeling te kunnen geven. Reviews beïnvloeden immers sterk de boekingsbeslissingen van reizigers. Informeer klanten via nieuwsbrieven over promoties, speciale evenementen en je loyaliteitsprogramma. Slim: Zet in de e-mail na de check-out een link naar je booking engine met een kortingscode. Zo geef je ze een extra aanmoediging om terug te komen. 

Automatiseer het gasttraject

Handmatig e-mails versturen bij elke stap van het gasttraject kost echter heel wat tijd en werk. Met de gloednieuwe feature van Bookingplanner by Stardekk ontvangt de gast automatisch de juiste boodschap op het juiste moment: vooraf, tijdens en na het verblijf. 

Op basis van handige, personaliseerbare templates kan een hotelier de benodigde e-mails opstellen en eenvoudig inplannen.

Met Bookingplanner All-in-one biedt Stardekk een compleet softwarepakket om een hotel, B&B of vakantiewoning succesvol en efficiënt te runnen. De oplossing draagt bij tot meer boekingen en een optimale gastervaring met minder administratie. Hiervoor lanceert Bookingplanner by Stardekk nu de nieuwe geautomatiseerde e-mailcommunicatie in hun Cloud PMS. 

Bespaar tijd met geautomatiseerde e-mails

Met de geautomatiseerde e-mailcommunicatie in Bookingplanner ontvangen gasten steeds de juiste boodschap op het juiste moment. Door de gastencommunicatie te automatiseren wordt niet alleen tijd gewonnen. Het zorgt ook voor een betere gastervaring, sterkere klantrelaties en meer omzet dankzij upselling.

Op basis van handige, personaliseerbare templates kan een hotelier de nodige e-mails opstellen voor de verschillende kamertypes en boekingskanalen. Vervolgens zijn deze mailacties eenvoudig in te plannen. Zo krijgt elke gast een persoonlijke e-mail met de juiste informatie bij elke stap in het gasttraject:

– Meteen na het boeken

– Voor het inchecken

– Tijdens het verblijf

– Net voor het uitchecken

– Na het uitchecken  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details