NLBEFR

Platform over hotelmanagement, inrichting en design in Nederland
‘Zorg dat je tech stack klaar is voor de toekomst’ 
Daan de Smit: ‘In mijn rol heb ik veel contact met onze klanten en ben vooral een verbinder.’

‘Zorg dat je tech stack klaar is voor de toekomst’ 

De hotelsector heeft op verschillende manieren met ict, digitalisering en cybersecurity te maken. Het is essentieel dat dit voor zowel de gast als de medewerkers van het hotel goed geregeld is. Daarbij gaat het niet alleen om het leveren van de hardware en diensten, maar ook het beschermen en beveiligen van de digitale omgeving binnen het hotel is belangrijk. 

Een betrouwbare en ervaren ict-dienstverlener is daarbij essentieel. Sbit Hospitality ICT Services heeft in de afgelopen jaren een goede naam binnen de hotelbranche opgebouwd in inmiddels zeventien landen. Behalve de Benelux is het bedrijf ook actief in onder andere Duitsland, Italië, Griekenland, Spanje en Scandinavië. Klanten waarmee het samenwerkt zijn onder andere Sircle Collection, Marriott, Pillows, Penta en Stayokay. Het team is 24/7 bereikbaar om klanten en hun gasten te bedienen met slimme, digitale oplossingen zodat de hotels tijdwinst weten te behalen in een veilige omgeving. Hierdoor kunnen de medewerkers van het hotel hun focus richten op hun primaire taken waar het om draait, het verzorgen en te woord staan van de gasten.

‘Het is ons doel om hotels te creëren die goed werken en de lange termijn relatie dient altijd centraal te staan.’

Verbinden 

Daan de Smit is sinds afgelopen zomer actief voor Sbit. Hij stuurt een team aan dat bestaat uit Hospitality Solution Partners en medewerkers van sales support. “In deze rol heb ik veel contact met onze klanten en ben vooral een verbinder,” zo vertelt hij over zijn functie. “Dat doe ik zowel in het contact met onze partners als met onze eigen afdelingen zodat iedereen optimaal kan functioneren.” Sbit staat vooral bekend om haar ervaring en kennis van de hospitalitybranche. Om die reden wil het een partner zijn voor de complete bedrijfsvoering van ieder hotel waarmee het samenwerkt. “Wij zorgen dat hotels optimaal kunnen functioneren en de digitale infrastructuur goed werkt. Of het nu gaat om beveiligingscamera’s, tv’s, cybersecurity, wifi of telefonie. Alle digitale aspecten moeten zowel voor de gasten als de medewerkers op orde zijn.” 

‘Wij zorgen dat hotels optimaal kunnen functioneren en de digitale infrastructuur goed werkt.’

Optimale beveiliging

Volgens De Smit weet Sbit zich te onderscheiden dankzij de kennis van de hospitalitybranche plus de breedte van het pakket dat het de klant aanbiedt. “Door de krapte op de arbeidsmarkt dient ook de hotelsector innovatief en slim te acteren. Dankzij de opmars van de vele digitale mogelijkheden wordt een deel van het probleem opgelost. Steeds meer aspecten zijn IT-gerelateerd. Ook bij hotels. Dat vraagt wel om een optimale beveiliging. Het kost vaak veel tijd om dagelijks alle IT gerelateerde werkzaamheden uit te voeren, laat staan om bij te houden wat er in de wereld speelt aan updates en beveiligingsmogelijkheden, om verbeteringen in systemen aan te brengen of om de nodige back-up voorzieningen op te zetten in geval van disaster recovery, virusinfecties en dataverlies.” 

Traject

Op het moment dat een klant interesse toont in de expertise van Sbit start een traject om goed te beoordelen waar de uitdagingen liggen. De Smit: “Tijdens een kennismakingstraject vertellen we over onze dienstverlening en vragen het betreffende hotel of wij een scan of inventarisatie mogen maken van hun IT omgeving. Sbit gebruikt deze informatie om samen met de hotelier tot een advies te komen. Ons plan moet overeenkomen met de verwachtingen. Het is ons doel om hotels te creëren die goed werken en de lange termijn relatie dient altijd centraal te staan. Dan gaat het om vertrouwen, innovatie en proactief handelen.” 

Maatwerk

Na de scan volgt een gedetailleerd plan van aanpak en een offerte om dit te realiseren. “Bij Sbit staat security voorop en daarom is het belangrijk om de ICT omgeving naar een goede standaard te brengen. Dit soort trajecten is altijd maatwerk en is afhankelijk van de staat en gezondheid van wat wij aantreffen. Een scan is daarom erg belangrijk.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details