NLBEFR

Platform over hotelmanagement, inrichting en design in Nederland
Nooit meer een slechte verbinding in jouw hotel

Nooit meer een slechte verbinding in jouw hotel

Door laserbehandeling worden hotelramen als het ware een stukje ‘open’ gezet

Net als iedereen zijn ook hotelgasten tegenwoordig continu bereikbaar en online. Ze voeren telefoongesprekken, gebruiken Whatsapp, Instagram en Snappchat, streamen hun favoriete series op Netflix of kijken een filmpje op YouTube. Dat vraagt om perfecte connectiviteit door het hele hotel. Een WiFi verbinding is lang niet altijd optimaal beveiligd en kent maar een beperkte bandbreedte. Steeds meer gebouwen laten echter maar beperkt een 4G of 5G signaal door. Glasproducent AGC biedt met WAVETHRU een oplossing. 

WAVETHRU specialist lasert het glas.

“Voor een optimale service aan je gasten is perfecte connectiviteit door het hele hotel tegenwoordig een must”, stelt Cynthia van Vroenhoven, Business Developer WAVETHRU bij AGC Glass. “Niets is immers zo vervelend als geen bereik hebben op je hotelkamer. In de praktijk zien we echter dat dit in steeds meer gebouwen het geval is. Hoe beter een gevel is geïsoleerd, hoe groter de uitdaging het mobiele telefoonsignaal binnen te krijgen. Dit komt door het ‘kooi van Faraday’ effect. De steeds strenger wordende duurzaamheidseisen en dus ook het gekozen glas – isolatieglas,  dubbelglas, triple glas – maken het probleem steeds urgenter.” 

WAVETHRU audit tool.

Weliswaar bieden bijna alle hotels tegenwoordig gratis WiFi aan, dit lost het probleem lang niet altijd op. Telefoneren via WiFi is niet ideaal en openbare WiFi-netwerken hebben vaak maar beperkte capaciteit waardoor streamen van films of series een uitdaging is. WiFi is bovendien notoir onveilig. Hackers breken er makkelijk op in. Bovendien is het een kostenpost voor een hotel. 

Van Vroenhoven: “4G en 5G verbindingen zijn wel optimaal beveiligd en meestal sneller en stabieler van WiFi. Steeds meer mensen hebben tegenwoordig een onbeperkt data abonnement en die doe je een groot plezier als ze gewoon via hun eigen provider kunnen bellen en internetten. Wanneer je als hotel perfecte connectiviteit kunt aanbieden aan alle gasten, zowel met binnenlandse als buitenlandse providers en met hun eigen abonnement, biedt je hen optimale gastvrijheid, service en gemak.” 

Cynthia van Vroenhoven: ‘Voor een optimale service aan je gasten is perfecte connectiviteit door het hele hotel tegenwoordig een must’.

Optimale connectiviteit

Om in alle gebouwen optimale connectiviteit te kunnen bieden ontwikkelde glasproducent AGC WAVETHRU. Dat is een gepatenteerde, eenmalige, duurzame, behandeling van een nieuwe of bestaande glazen ruit, waardoor deze moeiteloos ieder signaal doorlaat. WAVETHRU kan op ieder merk glas worden toegepast en is onderhoudsvrij. Een technsich specialist van WAVETHRU hoeft maar één keer kort in het pand aanwezig te zijn om meerdere ruiten met een laser te behandelen. Die behandeling heeft overigens geen nadelige gevolgen voor de isolatiewaarde of thermische prestaties van het glas. Het is bovendien onzichtbaar met het blote oog en kost geen energie. “Vooraf kunnen we via een gratis quick scan bepalen wat de problemen van een specifieke locatie zijn, waarbij we zowel binnen als buiten metingen doen”, legt Van Vroenhoven uit. “Daar volgt een rapportage op met een offerte. Na akkoord op de prijs kunnen we zeer snel schakelen om door onze teams met een gespecialiseerde laserrobot het werk te laten uitvoeren. Daarvoor hebben we maar anderhalve meter vrije ruimte vanaf het raam nodig. Iedereen kan gewoon aan het werk blijven en gasten worden niet gestoord. WAVETHRU is bovendien operator onafhankelijk, het werkt dus voor alle soorten mobiele telefoons en aanbieders.” 

Voorliefde voor gastvrijheid

WAVETHRU van AGC bestaat inmiddels 6 jaar en in die periode is de connectiviteit in vele panden in de Benelux sterk verbeterd. “We zijn begonnen in de co-working space markt, de gezondheidszorg,  ziekenhuizen en flexkantoren. Nu willen we graag ontdekken of WAVETHRU ook de juiste oplossing kan zijn voor de hotelmarkt. Daarvoor kom ik graag met hotels in gesprek. Niet in de laatste plaats omdat ik een voorliefde heb voor alles wat met hotels en gastvrijheid te maken heeft. Ik heb zelf ook aan de hotelschool gestudeerd. Onze quickscan is kosteloos en we geven garantie op het uiteindelijke resultaat.” 

Naast een beter bereik door het hele hotel zorgt WAVETRHRU ook voor een gezondere omgeving. “Door een deel van de ruit met een laser te behandelen zetten we het raam als het ware een beetje open”, zegt Van Vroenhoven. “Daardoor ontstaat een homogene flow van het signaal, wat veel gezonder is dan straling binnen de muren van het gebouw te houden.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details